figure
Lagere energiekosten? Ga voor een cv-houtkachel

Lagere energiekosten? Ga voor een cv-houtkachel

De temperaturen lopen op en de zomer komt steeds dichterbij. De aanschaf van een nieuwe kachel is op dit moment dan ook het laatste wat u in uw hoofd heeft. En tóch is dit het beste moment om hierover na te denken. Want met een cv-houtkachel investeert u in een duurzaam milieu én in een vollere portemonnee.

Wat is een cv-houtkachel?

Een cv-houtkachel is een houtkachel die warmte afgeeft aan uw cv-ketel. Net als een gewone kachel is de cv-kachel nog steeds een fantastische sfeermaker in uw woning. Zo kunt u genieten van gezelligheid, warmte en sfeer tegen een zeer lage prijs. Ook zorgt de kachel voor een zeer schone verbranding en nauwelijks voor fijnstof.

Een houtgestookte cv-kachel is met een aanvoer- en retourleiding aangesloten op het bestaande cv-systeem, met radiatoren of vloerverwarming. Neemt de hoeveelheid hout toe, dan stijgt de temperatuur van het water. Wanneer het water is opgewarmd tot zo’n 60 graden gaat dit richting het cv-systeem. Deze slaat echter niet aan.

Via dezelfde pomp wordt het afgekoelde water weer naar de houtkachel geleid om op te warmen. De kachel wordt dus continu gekoeld door het afgekoelde water, waardoor een cv-houtkachel nooit extreem veel hitte hoeft te verdragen. Het resultaat? Hij gaat langer mee! 

cv-houtkachel

Geld besparen met een cv-houtkachel

Een duurzaam milieu en geld besparen op uw energiekosten gaan hand in hand. Wanneer u slechts 3 zonnepanelen met zonneboiler en houtkachel die warmte afgeeft aan uw cv-ketel aanschaft, kunt u uw gasverbruik al met meer dan 70% terugbrengen. U kunt gegarandeerd rekenen op een rendement van 20% per jaar. Dat houdt in dat u uw cv-houtkachel al in 5 jaar compleet heeft terugverdiend.

Het juiste moment voor de aanschaf

Hoewel u in deze tijd van het jaar geen kachel nodig heeft om uw huis warm te houden, is dit toch het juiste moment om er alvast een aan te schaffen. Dankzij de tijdelijke subsidie en de scherpe introductie-aanbieding van Paul Roescher is de aanschaf namelijk extra aantrekkelijk. Ook kunt u gebruik maken van onze GreenDeal! Wanneer u uw oude (open) haard of kachel inruilt krijgt u tot wel 350 euro stimuleringskorting bij de aanschaf van een duurzaam toestel.

Cv houtkachel

Berekening op maat

Uiteraard is de besparing per gezins- en woonsituatie verschillend. Iedereen heeft immers een ander energieverbruik. Bent u benieuwd wat de exacte terugverdientijd is in uw situatie? Maak gerust een afspraak met de specialisten bij Paul Roescher. Zij hebben berekeningen gemaakt voor diverse situaties, zoals voor een vrijstaande woning, een twee-onder-een-kap en een rijtjeshuis.

Besparen op energiekosten?

Heeft u ook interesse om met een CV-houtkachel geld te besparen op energiekosten? Maak dan vandaag nog een afspraak met een adviseur van Paul Roescher en ontvang een berekening op maat. Samen gaan we voor duurzaamheid en besparing!

Maak direct een afspraak

 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

84% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken kopen doe je niet maar even tussen neus en lippen door. Wij hadden dan ook echt wel heel veel voorwerk gedaan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit