figure
CV houtkachels

CV houtkachels

De gezelligheid, warmte en uitstraling van een houtkachel, maar dan één die zichzelf terugverdient? De op de Centrale Verwaming aangesloten houtkachels winnen steeds meer terrein! En dat is begrijpelijk, want wie kan rekenen, die rekent op besparingen dankzij de hout CV kachel! En waar kunt u daarvoor nu beter terecht dan bij Paul Roescher?

De werking van een CV houtkachel

De houtgestookte cv-kachel is te vergelijken met een normale houtkachel, maar is met een aanvoer- en retourleiding aangesloten op het bestaande cv-systeem, met radiatoren en/of vloerverwarming. Afhankelijk van de hoeveelheid hout stijgt de temperatuur van het water. Zodra het water is opgewarmd tot ongeveer 60 graden gaat het richting het cv-systeem, die echter niet aanslaat. Het afgekoelde water wordt door dezelfde pomp weer naar de houtkachel geleid en opnieuw opgewarmd. Doordat de kachel continu terug gekoeld wordt door het water, hoeft deze nooit extreem veel hitte te verdragen en gaat deze langer mee.

Het zogenoemd airwassysteem zorgt voor zuurstoftoevoer die langs het kachelraam wordt geleid. Hierdoor blijft het raam schoon. Met 90 procent rendement zorgt de kachel voor een zeer schone verbranding en nauwelijks fijnstof. Dankzij de speciale naverbrander die de as vergast, is er nauwelijks roetaanslag op de ruiten en minder asvorming. De centrale regelunit geeft per gewenste tijdseenheid het rendement weer.

Veiligheid

Bij eventuele oververhitting wordt de kachel teruggekoeld door extra koelspiralen in de zijwanden van de kachel. De kachels zijn van Koppe, een gedegen Duits merk. Dankzij de overdrukbeveiliging, de CE- en DIN-normeringen is de kachel uiterst veilig. Uniek in de markt is de koude handgreep.

Het Paul Roescher Energiebesparingspakket

U lacht om de alsmaar stijgende gasprijzen als u het succesvolle Roescher-Energiebesparings toppakket in huis heeft. Dit pakket bestaat uit zonnepanelen, CV-kachel en een forse zonneboiler. Zonneboilers leveren net als gewone boilers warm water. In de zomermaanden halen de zonnecollectoren warmte uit de zon en verwarmen daarmee tapwater of kunnen de CV ondersteunen. In de winter neemt tijdens het hout stoken de CV-kachel deze functie over. Vervolgens wordt het warme water opgeslagen in een zonneboiler van fors formaat. Op deze boiler kan de huiseigenaar de complete warmwatervoorziening, de vloerverwarming en radiatoren aansluiten.

Het laatste decennium zijn de gasprijzen fors gestegen en het is niet ondenkbaar dat deze stijging alleen maar doorzet. Het spreekt voor zich dat deze ontwikkeling het rendement van de installatie nog verder zullen verhogen! In tegenstelling tot vele systemen voor opwekking van electriciteit, is het warmwatersysteem met een jaar of 8 terugverdiend. Goed nieuws dus voor huizenbezitters die een einde willen maken aan die oplopende gasrekeningen!

Bovendien kan de huiseigenaar nu nog profiteren van € 1.500,- subsidie!

De overheid stimuleert particulieren bij dit pakket met € 1.500,- subsidie om Nederland duurzamer en groener te maken.
Hoog tijd dus om te kiezen voor duurzaamheid en zo tot wel 70% op uw gaskosten te besparen!

Het Besparingspakket bestaat uit twee delen:

  • De kachel in stalen uitvoering bemachtigt u voor slechts € 4.490,-
  • Het zonneboilerpakket vindt u bij Paul Roescher voor slechts € 5.995,-

Bovendien hoeft de aanschaf van een zonneboilerpakket u niets te kosten! Gratis? Dat niet, maar u heeft de aanschaf van een zonneboilerpakket na 5 jaar terugverdiend. Dus na 5 jaar heeft het u niets gekost.

Bekijk de complete actie   Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

78% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor de keuze van het bedrijf zijn we na onderzoek naar alle tevredenheid bij Paul Roescher geslaagd.”

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit