figure

Een industriële keuken: de do’s en dont’s

Industriële keukens zijn helemaal trendy tegenwoordig. Een industriële keuken bestaat uit natuurlijke, authentieke, en robuuste materialen die zorgen voor een eigen karakter en een stoere, onverwoestbare uitstraling. Met een bakstenen muur, een houten of betonnen werkblad en een industriële kraan maakt u uw industriële keuken hélemaal af! Wij geven u een aantal do's en dont's met betrekking tot de industriële keuken. 

DO: laat uw industriële keuken ontwerpen

"Laat uw industriële keuken ontwerpen door een keukenexpert!" Dat klinkt als spreken voor eigen parochie. En dat is natuurlijk ook wel een beetje zo. Maar bij een industriële keuken is een ontwerp wel enorm belangrijk. Met een goed design van uw industriële keuken wordt er goed nagedacht over de plaats en het gebruik van de verschillende robuuste materialen. Als dat niet/nauwelijks of niet goed gedaan wordt, kan het resultaat uiteindelijk enorm tegenvallen. Een industriële keuken moet een fijn middelpunt zijn van uw huis en daar moet veel en goede aandacht aan besteed worden!  

DO: gebruik kleuren in uw industriële keuken

We horen u denken: een industriële keuken is toch vaak een donkere ruimte waar veelal donkere kleuren gebruikt om juist die stoere uitstraling te creeren? Dat is zeker waar, maar wij zien dat er tegenwoordig steeds meer kleur gebruikt wordt in industriële keukens. Zo kunt u bijvoorbeeld door gebruik te maken van gekleurde tegels een retro tint toevoegen aan uw industriële keuken. Let er wel op dat er niet overmatig gebruik wordt gemaakt van een te opvallende kleur. Op deze manier zorgt u ervoor dat dit element de eyecatcher wordt van uw keuken terwijl juist de industriële look in z'n geheel de eyecatcher moet zijn. 

DO: vergeet de wanden niet! 

Bent u van plan voor een industriële keuken te gaan? Denk bij de inrichting van uw industriële keuken naast het keukenblad, het fornuis, de kastjes, etc. ook aan uw wanden! In een echte industriële keuken passen bijvoorbeeld bakstenen muren. U kunt ook een bakstenenlook muur creeren door deze te combineren met een strakke wand. De bakstenen muur in uw industriële keuken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar: van donker tot juist warme tinten.  

Bakstenen muur in een industriële keuken

Een bakstenen muur, of een bakstenenlook, is natuurlijk geen must. U kunt uw industriële keuken ook perfect afwerken met een stakke wand en een plafond waar spotjes in verwerkt zijn. De keukenexperts van Paul Roescher hebben een industriële keuken geleverd bij een zeer tevreden klant in Nunspeet. Laat u inspireren:DO: trek de industriële look door via de vloer

Een industriële vloer is helemaal trendy op dit moment. Om de industriële look in uw keuken helemaal compleet te maken, kiest u voor een industriële vloer. Bij een industriële vloer denkt u meteen aan beton of aan hout en dan met name van het ruwe soort! Paul Roescher heeft zeer specifieke industriële vloeren in zijn assortiment: 

  • PVC vloeren: Polyvinylchloride, oftewel PVC, is van zichzelf al een instrutrieel materiaal waardoor het perfect past in een industriële keuken. PVC heeft de prettige eigenschap dat het geen vuil aantrekt; erg fijn voor een keuken bijvoorbeeld! 
  • Epoxyvloeren: Met epoxy krijgt u superstrakke vloeren, die tot in de detail glad en egaal zijn. Dit materiaal is dus ideaal voor uw industriële vloer.  

Kom inspiratie opdoen bij Paul Roescher en kom meer te weten over een industriële vloer. Breng een bezoek aan onze showroom.  

DO:  Blikvangers en finishing touch

In een industriële keuken gaat het om stijl en de details. Heeft u gevoel voor stijl of wilt u uw keuken een totaal andere uitstraling geven? Met een industriële keuken kunt u helemaal uw gang gaan! De mogelijkheden in een industriële keuken zijn eindeloos! 

Industriële keuken en apparatuur

In een nieuwe keuken wilt u natuurlijk de nieuwe en hypermoderne appartuur plaatsen. De link met een industriële look is dan niet meteen gelegd. Maar kijk eens naar deze foto. In deze keuken hebben we een afzuigkap geplaatst die de keuken direct een industriële look geeft. We hebben onder de industriële afzuigkap een prachtig fornuis geplaatst. Hiermee wordt het kookgedeelte de eye-catcher van deze keuken! 

Een industriële keuken met een industriële afzuigkap en een industrieel  fornuis

Industriële keuken en accessoires

De finishing touch is misschien wel het belangrijkste van de inrichting van een ruimte. Hiermee creeert u de look gewenste look. Ook een industriële keuken leent zich uitstekend voor het gebruik van diverse accessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld voor de verlichting van uw keuken kiezen voor een oude industriële bouwlamp en voor een eettafel kiest voor metalen poten! Tip van Paul Roescher: ga voor de aanschaf van dergelijke accessoires eens naar een tweedehands winkel. 

Don't: combineer niet teveel

De kunst van een mooie, stijlvolle industriële keuken is misschien we de combinatie van verschillende materialen, kleuren en stijlen. Zo zien we vaak dat in een industriële keuken vaak een combinatie gemaakt wordt van beton en hout voor een echte robuuste uitstraling. Ook worden stijlen als retro of klassiek vaak gecombineerd met industrieel. Bedenk goed dat combineren eigenlijk een kunst op zich is en dat er snel overkill kan ontstaan waardoor de gewenste industriële look in uw keuken juist niet ontstaat. Ons advies is daarom: ga naar een keukenexpert voor het juiste advies voor het creëren van een industriële look in uw keuken. 

Kom inspiratie opDOen!

Voor deskundig advies over industriële keukens of voor meer inspiratie heten wij u van harte welkom in onze Megastores in Rijssen en Apeldoorn. Maak een vrijblijvende afspraak of bezoek onze showroom en vind de industriële keuken van uw dromen bij Paul Roescher! 


Maak een afspraak >      Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

77% beveelt Paul Roescher aan!

"... De keuken is naar volle tevredenheid geworden. En ik raad iedereen aan, koop een keuken bij Roescher!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit