figure
Onze haardenshowroom

Haarden

Het is heerlijk om bij een vlammenspel te zitten. De dansende vlammetjes blijven de aandacht trekken. Het is alsof ze leven. Je krijgt er nooit genoeg van!


Daarbij is het besparen op energiekosten een hot item. Steeds meer mensen gaan op zoek naar alternatieve verwarmingsbronnen ter vervanging van hun kostenvretende centrale verwarming. Haarden en kachels zijn zelden zo in geweest, want een sfeerhaard is een grote trend in Nederlandse huishoudens. Hoog tijd voor een overzicht, want de mogelijkheden bij Paul Roescher zijn enorm!

Allereerst onderscheiden we de energiebronnen: gas – hout – elektriciteit – andere brandstoffen

Hout en gas haarden kunnen we onderscheiden in de categorieën: inbouwhaarden, inzethaarden en kachels (vrijstaande haarden).

  • Een inbouwhaard is een haard waar een boezem omheen gebouwd moet worden van een brandwerend materiaal (bijv. promatec)
  • Inzethaarden zijn haarden die erop gebouwd zijn om in een bestaande schouw of open haard geplaatst te worden. Maar vanwege hun geringe omvang kunnen inzethaarden ook net als een inbouwhaard in een nieuwe boezem geplaatst worden
  • Kachels zijn eigenlijk vrijstaande haarden die qua techniek en vormgeving zo zijn geconstrueerd dat ze als vrijstaand object neergezet en aangesloten kunnen worden

Deze inbouw- en inzethaarden zijn weer onder te delen in systemen met een open en gesloten verbranding. Om de lucht circulatie rondom het inbouwapparaat te reguleren zijn er mogelijkheden voor een convectiesysteem voor boezemontluchting. Dit systeem trekt lucht van onderen aan, verwarmt deze in de dubbele wanden en verdeelt de warme lucht gelijkmatig over de ruimte.

U leest er meer over op de volgende pagina's, maar u kunt ook altijd een afspraak maken met onze haardenexperts!

Gratis advies? Maak een afspraak!

Er zijn veel verschillende type haarden, welke kiest u? Maak een afspraak voor gratis advies op maat bij Paul Roescher. U kunt nu vrijblijvend profiteren van een persoonlijk adviesgesprek bij Paul Roescher. Neem eventueel een bouwtekening van uw huis mee. Wij nemen alle tijd om u zo goed mogelijk te adviseren en u de beste aanbieding te geven.

 

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

83% beveelt Paul Roescher aan!

“Positief dat er een prijs wordt genoemd waarvoor de keuken kan worden geleverd, scherp en niet te onderhandelen omdat het scherp is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit