figure

Keramische tegels

Een keramische tegel is een machinaal product. Keramische tegels worden namelijk gemaakt door middel van gebakken zand, klei en andere natuurlijke mineralen. Het is dus een heel ander product dan bijvoorbeeld natuursteen dat rechtstreeks uit de natuur komt. Dit betekent echter niet dat een keramische tegel van slechtere kwaliteit is. Het zijn sterke tegels die tegen een stootje kunnen.

Maak direct een afspraak

De voordelen van keramische tegels

Een keramische tegel heeft veel voordelen tegenover andere soorten vloeren.

  • Uitgebreid assortiment: Keramische tegels zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. Zo heeft u keus uit houtlook, natuursteenlook of betonlook. Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten beschikbaar, waarbij de grootte van de tegels geheel naar uw wens gemaakt kunnen worden.
  • slijt- en krasvast: Een keramische tegel is bijzonder slijt- en krasvast. Zo weet u zeker dat uw tegels mooi blijven en lang meegaan.
  • Onderhoudsvriendelijk: Keramische tegels vergen maar weinig onderhoud. Door regelmatig te stofzuigen en wekelijks te dweilen houd u gemakkelijk uw tegels spik en span.
  • Ideaal voor vloerverwarming: Keramische tegels zijn bij uitstek zeer geschikt voor vloerverwarming. Keramiek geleidt namelijk de warmte beter dan bijvoorbeeld laminaat. Het is dus comfortabel en het bespaart energie.
  • Zowel geschikt voor binnen als buiten: Omdat de tegels zo robuust en onderhoudsvriendelijk zijn, worden de tegels ook vaak voor buiten gebruikt. Gemak en duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument en dat is precies waar keramische tegels in voorzien.

Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere soorten tegels zitten er ook nadelen aan keramische tegels. Zo zijn sommige varianten keramische tegels duurder dan andere soorten tegels. Echter krijgt u hier wel een product voor terug dat niet snel slijt en lang mee gaat. Een ander nadeel is dat de vloer kouder aanvoelt dan bijvoorbeeld laminaat of parket.

Keramische tegels

Welke soorten keramische tegels zijn er?

Er zijn verschillende soorten keramische tegels. Dit hangt af van de samenstelling en bakproces van de keramische tegels. De tegels krijgen hierdoor verschillende uitstralingen en sterktes. Zo zijn er DHG tegels die op zeer hoge temperaturen zijn gebakken waardoor de keramische tegels minder poreus worden. Een ander soort keramische tegel is de Porcellanato tegel. Deze tegel neemt vrijwel geen vocht op en is krasbestendig, waardoor de tegel zeer geschikt is voor in de badkamer.

Bent u benieuwd naar welke tegel het beste bij uw wensen past? Vraag het gerust aan één van onze specialisten door het contactformulier in te vullen.

Onze tegelshowroom

Wilt u inspiratie opdoen voor uw keramische tegelvloer? Kom dan langs in het WorldTegelExpo van Paul Roescher. Hier heeft u keus uit ruim 1200 typen tegels; van Giga&XXL-tegels tot budget keramische tegels. Bij Paul Roescher slaagt u gegarandeerd! Maak snel een vrijblijvende afspraak met onze adviseur en vind de tegels van uw dromen!Neem contact met ons op

 Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

77% beveelt Paul Roescher aan!

"We genieten van onze keuken en zullen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken zeker adviseren om bij jullie te gaan kijken."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit