figure

Dé keukentrend: kies voor de industriële look

TRENDALERT in keukenland! De industriële look is helemaal hot op dit moment! Een industriële look wordt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke, authentieke en robuuste materialen. Deze materialen zorgen ervoor dat uw keuken een eigen karakter en een stoere en onverwoestbare uitstraling krijgt. Als keukenexperts bij uitstek weten wij hoe u een industriële look creëert in uw keuken! We geven u een aantal tips om uw keuken van top tot teen de industriële look aan te meten.

Vloer

We beginnen onderop: de vloer. Een industriële vloer is vaak van beton of van hout en dan meestal ruw hout. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een epoxyvloer waar u een superstrakke vloer mee creëert. Epoxy is een soort kunststof dat een nog grotere druk- en treksterkte heeft in vergelijking met beton. Hierdoor is het goed om staat om zware elementen te dragen. Bovendien heeft epoxy de fijne eigenschappen waterbestendig en kras- en stootvrij te zijn; erg prettig voor uw keuken. Een andere soort vloer die veel gebruikt worden om een industriële look te creëren in de keuken is een PVC vloer. Wist u dat PVC opzichzelfstaand al een industrieel materiaal is? PVC vloeren zijn zeer sterke vloeren en daardoor ook uitermate geschikt om zware elementen te dragen. Daarnaast zijn PVC vloeren geluiddempend en zeer gemakkelijk schoon te maken. Het rondspattend vet of de per ongeluk gemorste vers gemaakte tomatensoep is gemakkelijk te verwijderen. Ideaal voor een keuken met een industriële look.

Een PVC vloer geeft uw keuken een industriële look

Wanden in industriële look

Wanden mogen absoluut niet vergeten worden als u een industriële look wilt creëren in uw keuken. Misschien zijn de wanden juist wel het belangrijkste in de transformatie naar een industriële look. Voor de invulling van de wanden in uw keuken kunt u werkelijk alle kanten op. Kiest u bijvoorbeeld voor Betonstucco dan kiest u voor een steenachtige uitstraling en krijgt u een muur met een naadloze afwerking die een betonlook geeft. Maar wat dacht u bijvoorbeeld van een bakstenen muur die u het gevoel geeft alsof uw keuken zo uit een oude fabriekshal gehaald is. Hieronder ziet een voorbeeld van een bakstenenlook muur in combinatie met een strakke wand, in dit geval is gekozen voor de kleur weet. De combinatie geeft de keuken een speelse en een authentieke uitstraling.

Een alternatief voor deze wanden is de ‘gewone’ strakke witte muur, bij voorkeur is deze wel gestuct of gladgestreken. Als u kiest voor een strakke witte muur om de industriële look te creëren dan zijn uw meubels en de materialen in uw keuken extra belangrijk.

Meubels, materialen en apparatuur in industriële look

Vrijwel het eerste waar u naar kijkt als u een keuken binnenstapt is die grote koelkast of die grote opvallende industriële afzuigkap. Het prachtige fornuis is ook een belangrijk element bij deze kennismaking. Kortom: eyecatchers zijn onmisbaar om een industriële look te creëren. Voor wat betreft keukenapparatuur kunt u naar hartenlust rondkijken is onze fornuizenstraat en onze experts vertellen u alles over afzuigkappen.

Afzuigkap om een industriële look te creëren

Het gebruik van natuurlijke materialen is ook aan te raden als u een industriële look wilt creëren. We zien dat er veel gevraagd wordt om hout te verwerken in onze keukenontwerpen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het aanbrengen van dakbalken in uw keuken.

Dakbalken geven uw keuken een industriële look

Of kies voor hout om uw keukenkasten mee af te werken. Die keukenkasten kunt u ook laten bewerken en een betonlook mee geven. Ze krijgen hierdoor een grijze kleur en dat geeft een industriële look aan uw keuken. Over keukenkasten gesproken. De grepen op deze kasten kunt u ook verindustrialiseren door de saaie houte greepjes te vervangen door stoere black staal grepen.

Grepen geven op detailniveau een industriële look aan uw keuken

Maar er zijn nog veel meer elementen in een keuken waardoor een industriële look ontstaat. Een betonnen werkblad is letterlijk en figuurlijk een van de zware jongens als het gaat om werkbladen. Beton geeft een massieve én industriële uitstraling en is bovendien kras- en hittebestendig en dat is in een keuken een hele prettige bijkomstigheid. Maar dat is nog niet alles. U kunt namelijk voor light beton kiezen dat vele malen lichter (qua gewicht) is maar qua sterkte vrijwel niet onder doet voor ‘gewoon’ beton. Andere mogelijkheden qua werkbladen zijn: composiet. Raadpleeg onze werkbladenwijze voor meer advies over het kiezen van het juiste werkblad om een industriële look te creëren. Voor wat betreft materialen kunt in alle kanten op om een industriële look te creëren. Naast beton en hout kunt u ook baksteen, koper of roestvrijstaal gebruiken. Meer weten over RVS in uw keuken? Bekijk onze RVS-keuken pagina.

Plafond en verlichting

Het wordt weleens vergeten bij de aanschaf van een keuken omdat u er niet heel vaak naar kijkt. Maar het plafond mag niet vergeten worden bij het creëren van een industriële look. Het is al eerder benoemd maar het gebruik van dakbalken is een hele goede optie. Het nadeel van de dakbalken is dat u wel veel ruimte nodig heeft om deze goed te kunnen plaatsen en om het gewenste effect te bereiken. Wilt u liever zo weinig mogelijk aan het plafond doen maar toch een industriële look creëren dan is een hanglamp perfect. Uiteraard is deze hanglamp van donkermetaal of roestvrijstaal voor de perfecte look. We komen nog even terug op de afzuigkap, omdat deze eigenlijk bij het plafond behoort. De perfecte industriele look creëert u met een losse afzuigkap van bewerkt roestvrijstaal of donker metaal.

U merkt het; er zijn heel veel dingen in een keuken te veranderen om een industriële look te creëren. We hebben u een beetje op weg geholpen maar is dit is natuurlijk nog lang niet alles. Om nog meer voorpret te hebben, bekijkt u onze virtuele keukenshowroom. Filter het keukenaanbod van Paul Roescher op opstelling, stijl, kleur of prijscategorie en bekijk vanaf uw luie stoel de prachtige keukens van Paul Roescher. 

We nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen in onze keukenshowroom. We inspireren u graag door u al het moois te laten zien wat er op het gebied van industriële keukens en het creëren van een industriële look te krijgen is. U bent van harte welkom in een van onze megastores in Rijssen of Apeldoorn. 

We raden u aan een afspraak te maken met een van onze keukenexperts. Hij adviseert u graag en beantwoordt al uw vragen die u heeft over het creëren van een industriële look in uw keuken. 

Maak Afspraak >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

77% beveelt Paul Roescher aan!

"De adviseur kwam met een idee, die beter was dan wat we zelf hadden bedacht. Dáár heb ik als klant wat aan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit