De 5 populairste vloertegels: bekijk hier de trends

Vloertegels uitkiezen kan best lastig zijn. Qua materiaal, kleur, motieven en formaat moet de vloertegel perfect in de ruimte passen. Omdat er zoveel keus is zetten wij voor het gemak de 5 populairste vloertegels voor u op een rij.

Maak een afspraak

De populairste vloertegels op een rij

De tegel is een fantastisch product. Een wand of vloer, bekleed met tegels, is niet alleen praktisch en slijtvast, het is vaak ook sfeerbepalend voor de hele ruimte. Paul Roescher beschikt over de grootste tegelshowroom ter wereld! In de WorldTegelExpo vindt u alles wat u zoekt op het gebied van tegels. Om het wat makkelijker te maken vermelden we hier de populairste tegels van dit moment. 

1. Antraciet vloertegels

Deze vloertegel is enorm populair. Antraciet vloertegels kunnen zowel in de woonkamer als in de keuken, de hal en de badkamer gebruikt worden. Antraciet vloertegels sieren uw vloer door het het hele huis. Dat zorgt voor eenheid en samenhang in uw interieur. Wat u tegenwoordig veel ziet is de combinatie van antraciet vloertegels met witte of juist met houten meubels of accessoires. De combinatie met wit zorgt voor een meer moderne stijl en de combinatie met hout geeft een landelijke of juist industriële uitstraling. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor moderne tegels of industriële tegels.

Antraciet tegels Paul Roescher

2. Portugese tegels

Wilt u genieten van een authentieke, landelijke sfeer in huis? Kies dan voor Portugese tegels. Portugese vloertegels zijn vooral populair in de hal. De prachtige motieven zorgen voor een mooie binnenkomer. Vaak worden de Portugese tegels in de hal ook doorgetrokken naar het toilet. Tegenwoordig ziet u ook veel dat de Portugese tegel niet alleen als vloertegel wordt gebruikt, maar ook als wandtegel. U kunt de wanden geheel of gedeeltelijk bekleden met Portugese tegels.

De Portugese tegel is ook razend populair in de keuken. Als u een gezellige, warme en levendige sfeer in uw keuken wilt is de Portugese tegel echt een aanrader. Heeft u er ook al aan gedacht dat Portugese tegels heel mooi zijn in de badkamer? Uw badkamer krijgt beslist meer sfeer met de prachtige Portugese tegels. Combineer Portugese tegels met bijvoorbeeld een mooie betonlook vloertegel, een natuursteenlook vloertegel of juist met strakke witte tegels. Wilt u meer weten over Portugese tegels? 

Portugese tegels Paul Roescher

3. Betonlook tegels

Interieurproducten van beton zijn momenteel heel populair. Daarom zijn betonlook tegels ook zo gewild. Beton of betonlook heeft een robuuste en landelijke uitstraling. Vloer- en wandtegels in betonlook kunnen door het hele huis gebruikt worden. Weet u dat betonlook tegels tegenwoordig ook veel in de badkamer gebruikt worden? Betonlook tegels zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze ook geschikt zijn bij gebruik in natte ruimtes. Lees hier meer over betonlook tegels.

Betonlook Paul Roescher

4. De Urban grey tegel

Een bijzonder mooie tegel is de Urban grey tegel. Deze tegel heeft een heel warme en rustige uitstraling. Ze lijken op grijze tegels, maar hebben een warmere uitstraling. De Urban grey tegel wordt vaak gebruikt als vloertegel, maar kan ook heel goed gebruikt worden als wandtegel. Als u voor een industriële stijl gaat is de Urban grey tegel onmisbaar. De Urban grey tegel wordt het meest gebruikt in de afmetingen 60 x 60. U kunt de Urban grey tegel prima gebruiken in de keuken, woonkamer en badkamer. 

5. Houtlook tegels

Wilt u de sfeer van hout in huis maar niet de nadelen van een houten vloer? Kies dan voor houtlook tegels. De houtlook tegels van tegenwoordig zijn nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Ook het legpatroon kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u houtlook tegels in visgraat, in brede ‘ planken’  of juist in smalle ‘ planken’? Het kan allemaal. Met houtlook tegels haalt u een landelijke sfeer in huis. Ook in onderhoud is de houtlook tegel heel eenvoudig. Een heel verschil in vergelijking met een echt houten vloer. Wist u ook dat houtlook tegels huisdierproof zijn? Het is niet voor niets dat houtlook tegels zo populair zijn.  

Houtlook vloer Paul Roescher

Welke vloerstijl kiest u?

Voordat u vloertegels uitkiest is het raadzaam om te bedenken voor welke vloerstijl u kiest. We zetten hier een aantal vloerstijlen op een rij:

 • Landelijke vloeren
  Vloeren die wat ruiger zijn en wat robuuster zijn qua formaat en materiaal passen in een landelijke inrichting.

 • Moderne vloeren
  Strakke lijnen en vierkanten vormen in het design zijn nodig om de moderne look volledig uit te stralen.

 • Industriële vloeren
  Gaat u voor een industriële look op de vloer? Met een robuuste vloer krijgt uw huis een stoere uitstraling.

 • Design vloeren
  Met een designvloer weet u zeker dat u een stijlvolle vloer in huis haalt. 

 • Retro vloeren
  Een retro vloer en de stijl retro brengen nostalgie en herkenbaarheid aan in uw woning.

Wilt u meer lezen over het kiezen van uw vloerstijl?

PVC vloer Paul Roescher

Kies het formaat tegels 

De afmetingen van de vloertegels zijn ook bepalend voor de uitstraling. Kiest u voor groot formaat tegels, XXL vloertegels of gigategels? Of wilt u juist wat kleinere tegels? Populair zijn tegenwoordig grote vloertegels. Denkt u dan aan grote vloertegels 120 x 120 of grote vloertegels 100 x 100. Grote tegels of XXL tegels worden vaak gebruikt in de badkamer, maar ook als keuken- en woonkamer vloer.
Zoekt u wandtegels in groot formaat? Ook dat kan, want ook wandttegels zijn er, net als vloertegels, in groot formaat. Bij Paul Roescher vindt u zowel grote wand- als vloertegels in heel veel soorten en maten. 

XXL tegels Paul Roescher

XXL tegels Paul Roescher

Meer weten over vloertegels?

Naast de 5 populairste vloertegels heeft Paul Roescher nog veel meer soorten vloeren en tegels. U bent van harte welkom in de World Tegel Expo, de grootste tegelshowroom van Nederland. Nergens in Nederland vindt u zo’n ruim opgezette, breed gesorteerde, complete specialist op het gebied van tegels. Onze verkoopadviseurs heten u van harte welkom. Laat u verrassen door onze Twentse gastvrijheid. Echte aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. We luisteren naar uw vraag en stemmen uw wensen perfect af op de mogelijkheden. 

 

Maak een afspraak Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Trotse bezitters van een geweldige badkamer, hartelijke groet Rene en Thea Aarninkhof uit Hengelo"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit