Hoe ontwerpt u een badkamer?

badkamer ontwerpen

Badkamer ontwerpen of opnieuw inrichten? Dat is een klus waar heel wat bij komt kijken. Er zijn diverse zaken waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een badkamer. U moet grofweg gezegd rekening houden met de sanitaire voorzieningen, de vloer- en wandtegels, de badkamerindeling en badkamermeubelen. Daarnaast moet uw badkamerontwerp aansluiten wij uw gewenste badkamerstijl. Want kiest u bijvoorbeeld voor een klassieke, landelijke, moderne of tijdloze badkamer? Bij Paul Roescher helpen wij u graag verder bij het ontwerpen van de ideale badkamer, geven we u handige tips en willen u graag inspireren met onze online badkamershowroom. Bekijk ook onze pagina met slimme badkamer indelingen.

1. Meer dan 25 badkamerstijlen

Een badkamer ontwerpen begint bij het bepalen van de stijl. Wat dat betreft zijn er eindeloos veel badkamermogelijkheden. Het is dan ook niet vreemd dat er bij Paul Roescher wel meer dan 25 badkamerstijlen bekend zijn. Om de juiste badkamerstijl te kiezen adviseren wij u om een moodboard te maken, een verzameling van badkamer afbeeldingen die u mooi vindt. Of laat u inspireren door diverse badkamerstijlen op onze website. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke badkamer met een tijdloos design en die van alledaagse gemakken is voorzien. Of misschien past een landelijke badkamer toch beter bij u. Landelijke badkamers zijn warm en sfeervol en staan bekend om hun ruimtelijke inrichting. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een moderne badkamer of een tijdloze badkamer. Meer inspiratie nodig? Bekijk onze online badkamershowroom.

Bekijk de online badkamershowroom

Ontwerpen van een badkamer

Badkamers van Paul Roescher

2. Kies de juiste badkamer inrichting

Moet u een kleine badkamer inrichten of heeft genoeg ruimte? Of u nu een kleine of een grote badkamer heeft, voor iedere badkamer is er een geschikte badkamer inrichting. Vaak heeft u al precies voor ogen hoe u uw badkamer wilt inrichten. Dat is natuurlijk al een goede eerste stap als het gaat om een badkamer ontwerpen, desalniettemin raden wij u aan om alsnog met een badkamerspecialist aan tafel te gaan. Door een tekening te maken van uw badkamer komt u soms tot nieuwe inzichten waar u zelf nog niet aan had gedacht. Door de juiste indeling van de sanitaire voorzieningen kunt u meer ruimte creëren, ook in een kleine badkamer. Misschien dacht u wel dat een badkuip in uw badkamer niet mogelijk was, maar blijkt dat achteraf wel zo te zijn. Uw badkamer inrichten doen we met plezier!

3. Welke sanitaire voorzieningen zijn er?

De sanitaire voorzieningen bepalen voor 80% uw badkamer. U komt tenslotte in uw badkamer om te douchen, baden, tanden te poetsen, etc. Als u goed weet welke voorzieningen u in de badkamer wilt, dan zijn de mogelijkheden wat betreft stijl en indeling eindeloos. Bij de sanitaire voorzieningen kunt u rekening houden met kranen, toilet, radiator, wastafel(s), bad en douche. Voor een wat luxere badkamer kunt u nog verder uitbreiden met een sauna of stoomcabine. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt, bijvoorbeeld: een dubbele wastafel, een inloopdouche of juist met een douchecabine, een bad-douche-combinatie en wel of geen toilet. Om alle mogelijkheden voor uw badkamer goed te benutten kunt u het beste met een badkamerspecialist in gesprek gaan. Hij of zij weet precies waar rekening mee gehouden dient te worden bij een badkamer ontwerpen. 

Plan een afspraak in

Sanitaire voorzieningen ontwerpen in badkamer

4. Vloer- en wandtegels voor extra veel sfeer

Badkamertegels zijn er in meer dan 5.000 soorten. Daar moet u niet van schrikken! Want voor iedere badkamerstijl is er een selectie van badkamertegels. Zo blijft er genoeg keuze voor iedere badkamerstijl. U kunt eindeloos combineren tussen licht en donker, maar ook tussen glanzend en mat en honderden kleuren. Daarnaast moet u bij vloertegels voor uw badkamer ook rekening houden met praktische zaken. Zodra tegels nat worden kunnen deze namelijk nogal glad zijn. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een slipvaste vloertegel. Bij Paul Roescher vindt u gegarandeerd de badkamertegels die u zoekt.

5. Badkamermeubelen en accessoires

Tot slot de laatste tip. Om uw badkamer helemaal af te maken kunt u kiezen voor diverse badkamermeubelen, zoals een mooie opbergkast voor uw verzorgings- en douchespullen, handdoeken en eventueel schoonmaakmiddelen. Ook is een spiegel geen overbodige luxe. Verder kunt u uw badkamer uitbreiden met een handdoekenrek, douchemat, sfeervolle verlichting, kaarsen, zeeppompje, etc. Kortom; vergeet de details niet!

Badkamermeubelen

Badkamer ontwerpen?

Staat u op het punt om uw badkamer te ontwerpen of renoveren? Dan is een afspraak met een badkamerspecialist geen overbodige luxe. Het gesprek is namelijk helemaal vrijblijvend en het geeft u tientallen nieuwe inzichten. Gebruik ook onze checklist voor badkamers om alles op een rijtje te hebben. Uiteraard kunt u ook gezellig langskomen in één van onze megastores in Apeldoorn of Rijssen waar u meer dan 50 badkameropstellingen vindt om u te inspireren. Even bijkomen? Geniet van onze huisgemaakte appeltaart met een warm kopje koffie of thee. 

Tot slot. Vergeet de afmetingen van u badkamer niet op te nemen. Deze zijn erg handig als u samen met onze badkamerspecialist uw droom badkamer gaat ontwerpen. 

Online Badkamershowroom >

Maak Afspraak >

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

“Na een aantal keukenspecialisten bezocht te hebben, kwamen wij binnen bij Paul Roescher. Er hing direct een andere sfeer."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit