Badkamertrends 2023: 5 trends en ideeën

De laatste jaren behoort de badkamer steeds meer tot de meest aangename plekken in huis. Gezinsleden staan in de rij om lekker tot rust te komen in een warm bad of onder een lekkere regendouche. De badkamer is een ruimte om te ontspannen. Juist daarom zijn de badkamertrends van 2023 allemaal gebaseerd op gemak en onstpanning.

We weten dat het misschien nog wat vroeg is om het over het jaar 2023 te hebben. Echter, krijgen we veel vragen van bezoekers die alvast voorbereid willen zijn om de trends van volgendjaar. Onze adviseurs schieten u te hulp!

In 2023 gaan we back to nature! Natuurlijke en aardse kleuren zijn helemaal hip, net als groene vingers. Afgelopen jaren zagen we al volop moestuintjes gekweekt worden, nu mogen de planten door het hele huis en dus ook in de badkamer! We zetten 5 trends en ideeën voor u op een rij.

Online badkamershowroom

1. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals onbewerkt steen, ‘old wood’ en klei zijn perfect voor de badkamer en geven ons die ‘back to nature’ feeling! De sleutel ligt bij de keuze voor pure materialen. Creëer van uw badkamer een spa aan huis door te kiezen voor badtextiel van hoogwaardige kwaliteit.

badkamer met houten details

2. Planten in de badkamer

Wist u dat planten naast sfeer ook zorgen voor een beter leefklimaat? Kies voor de Calathea, de badkamerplant bij uitstek. Deze kleurrijke tropische plant houdt van vochtige plekjes en is geschikt voor ruimtes met beperkt daglicht.

Budgettip: Wat dacht u van een origineel douchegordijn met een natuurlijke print? Combineer rustieke groentinten met marmer en u bent helemaal startklaar om trendy 2023 in te knallen!

Groene badkamer Paul Roescher

3. Grote tegels

Het aanbod van tegels verandert voortdurend. De grootste badkamertrend van 2023 is toch wel het gebruik van grote tegels. Grote vloertegels of wandtegels creëren rust en ruimte doordat het voegwerk tot het minimum wordt beperkt. Het samenspel van grote tegels op de vloer in combinatie met mozaïk of prachtige kleine Portugese tegels geeft een betoverend effect. Tegels zijn er in allerlei kleuren en dessins. Denk bijvoorbeeld aan prachtige tegels van natuursteen of (imitatie)marmer. Maar ook tegels met een betonlook of houtlook behoren tot de mogelijkheden.

Badkamer met grote tegels

4. Kranen zonder knoppen

Een kraan die reageert op uw bewegingen en super hip, maar ook heel duurzaam. De kraan hoeft u dus niet te bedienen met uw hand, maar reageert door middel van een bewegingssensor. Waterspilling wordt hiermee tot het minimum beperkt, aangezien de kraan alleen gaat lopen als uw handen onder de kraan zijn. Daarnaast heeft u geen last meer van vieze en vette vingerafdrukken op de kraan.

kraan met bewegingssensor

5. Toilet zonder spoelrand

Een designtoilet zonder spoelrand is een innovatie die steeds meer aan populaireit wint. Het grote voordeel van een toilet zonder spoelrand is dat er geen vuil onder de rand gaat zitten, erg hygiënisch dus. Daarnaast ziet een 'rimless' toilet er ook strak uit. Precies wat een badkamer anno 2023 nodig heeft.

Toilet zonder spoelrand

Tip: bekijk deze video op ons Youtube-kanaal om te zien hoe een rimfree toilet van Ideal Standard werkt!

Flinke dosis inspiratie

Hopelijk heeft u zich door bovenstaande tips laten inspireren. Laat uw ideeën tot werkelijkheid komen door een bezoek aan onze showroom te brengen. Met meer dan 50 badkameropstellingen krijgt u een flinke dosis inspiratie voorgeschoteld. Of ga in gesprek met één van onze badkameradviseurs en maak direct online een afspraak.

Afspraak maken  Online badkamershowroom

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Het meest opvallende voor ons is steeds weer de vriendelijkheid en vakkennis van de medewerkers gebleken."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit