Badkamerverlichting: 12 slimme tips en ideeën

Uw badkamer kunt u op tientallen verschillende manieren verlichten. Paul Roescher laat u twaalf prachtige ideeën zien van geslaagde badkamerverlichting.

 • Maak verlichting dimbaar. Als u in bad zit, wilt u waarschijnlijk heerlijk ontspannen. Dan is het niet prettig als er fel licht in uw ogen schijnt.
 • Wilt u inbouwspots? Houd er rekening mee dat het plafond iets verlaagd moet worden. Maximaal tien centimeter is genoeg.
 • Verlichting hoeft niet per se in het plafond, maar kan ook in de muur of in de vloer worden geïntegreerd. Vooral wanneer u mooie tegels gebruikt, kan wandverlichting erg mooi zijn.
 • Er zijn spiegels verkrijgbaar met ingebouwde LED-verlichting. Deze verlichting springt automatisch aan als u de lichtschakelaar omzet, tegelijkertijd met andere lichtpunten. Beter is het om de verlichting van de spiegel aan te zetten wanneer u het nodig hebt. Het licht van een spiegel is namelijk niet heel gezellig en dus niet prettig wanneer u bijvoorbeeld geniet van een warm bad.
 • Werk met LED-verlichting. LED is qua aanschaf iets duurder, maar wel veel energiezuiniger. Ook gaan LEDs lang mee.
 • Ook grappig: een kraan met ingebouwde verlichting. Er lijkt dan bijvoorbeeld rood of blauw water uit de kraan te komen.
 • Koop een bad met geïntegreerde verlichting voor de ultieme ontspanning. Ingebouwde spots geven het water een bepaalde kleur, wat rustig of opgewekt maakt of juist stimulerend werkt.
 • Denk om de veiligheid. De badkamer is een vochtige plek. Niet iedere lamp is geschikt voor het gebruik in de badkamer. Op de verpakking van badkamerverlichting staat voor welke zone een lamp geschikt is. Zone 1-verlichting is de veiligste verlichting en kan boven een douche of bad geplaatst worden. Zone 1-verlichting heeft een IP-waarde van 45.
 • Geniet u van de sterrenhemel? Maak een soortgelijk plafond door glasvezel te integreren in een verlaagd plafond.
 • Vergeten gezinsleden wel eens de verlichting uit te doen in de badkamer? Werk dan met sensoren. Wanneer iemand de badkamer betreedt, dan gaat de verlichting aan. Is er niemand in de badkamer? Dan schakelt de verlichting uit.
 • Het ultieme spa-gevoel? Plaats drijvende watervaste led-lampjes in bad.
 • Niet alle verlichting hoeft aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk. Op plekken waar u af en toe licht nodig hebt, kunt u lampjes plaatsen die werken op batterijen.

Nu bent u vast en zeker heel nieuwsgierig naar mooie foto’s. Hieronder plaatsen we enkele inspirerende voorbeelden van verlichting in de badkamer. Geniet ervan en veel plezier met het uitzoeken van de badkamer van uw dromen. Kom langs bij Paul Roescher als u tientallen inspirerende badkamerontwerpen wilt aanschouwen. Paul Roescher heeft de grootste badkamershowroom van Nederland!

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Gezellig verkoopteam, fantastisch geholpen met goed advies en een perfecte prijs / kwaliteit verhouding."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit