9 aandachtspunten bij aankoop van een nieuwe kraan

9 aandachtspunten bij aankoop van een nieuwe kraan

Zoekt u een keukenkraan, badkamerkraan of toiletkraan? Of wilt u een andere waterkraan aansluiten? De experts van Paul Roescher leggen u uit hoe u de juiste kraan kiest. Bovendien zijn wij officieel dealer van Damixa, de grootste producent van stijlvolle mengkranen.

Waar u op moet letten bij het kopen van kraan.

1. Kwaliteit

Kranen zijn er in twee varianten: met een kunststof binnenwerk of met een keramisch binnenwerk. Deze tweede soort is duurder, maar zal minder snel gaan lekken. Het keramische binnenwerk beschermt uw kraan namelijk tegen zand en andere vervuiling. Daardoor hebben keramische kranen een langere levensduur.

2. Regelbare temperatuur

Een kraan met twee hendels of knoppen heeft de mogelijkheid om beide, warm en koud water, apart te reguleren. Kiest u voor een kraan met één hendel, dan kunt u de temperatuur veelal bepalen door de hendel te bewegen. Hét voordeel van een eenhendelsmengkraan is dat u de waterstraal kunt doseren, terwijl de temperatuur van het water hetzelfde blijft. Dus, u kiest eerst een temperatuur en bepaalt vervolgens makkelijk of er meer of minder water uit de kraan moet komen. Ondanks dit voordeel kiezen veel mensen nog steeds voor een kraan met twee knoppen of hendels vanwege de uitstraling. Uw smaak bepaalt dus uw keuze!

3. Hoge, medium of lage kraan

Kranen zijn er in diverse hoogtes. Bij het kiezen van de hoogte dient u rekening te houden met de grootte van uw wastafel. Is uw wastafel van klein formaat en kiest u voor een hoge uitloop, dan is de kans groter dat u water morst. Daarentegen geeft een hoge kraan u meer comfort, bijvoorbeeld bij het handen wassen of het vullen van een emmer.

4. Kranen met ‘wastafelbediening’

De kranen uit deze categorie hebben aan de achterzijde van de kraan de mogelijkheid om de stop in de wasbak te bedienen. Voordeel hiervan is dat u niet met uw handen in heet water hoeft om de wasbak te ontstoppen. Handig!

5. Kranen met zeef

Het merendeel van de kranen is voorzien van een zeef. Dit zeefje, of mousseur/perlator, filtert het water en zorgt ervoor dat het water in een geleidelijke straal de kraan verlaat. En dat zonder te spetteren. Daarnaast zijn er ook kranen met een waterbesparend zeefje. Dit zeefje zorgt ervoor dat er slechts een bepaalde hoeveelheid water tegelijkertijd de kraan verlaat.

Tip: Damixa kranen worden uitgerust met een ‘rub clean perlator’. Door eenvoudig over de mousseur te wrijven komt kalk los en maakt u de kraanmond kalkvrij!

Rub clean perlator

6. Keurmerk

Let tijdens het kiezen van een kraan op het DIN-keurmerk. Dit keurmerk vertelt u dat er geen lood in de kraan verwerkt is.

7. Draaibare kranen

Draaibare kranen kunt u gemakkelijk in alle richtingen draaien. Bijvoorbeeld om van warm naar koud water te switchen, of om de straal zachter of harder te maken.

8. Thermostaatkraan

Deze kraan regelt zelf de temperatuur. Op deze kraan is daarom een graadmeter bevestigd, die u gemakkelijk instelt door hieraan te draaien. Kiest u bijvoorbeeld voor 38 graden, dan zal de kraan het warme en koude water zelf mengen tot de door u gewenste temperatuur. Ideaal in de badkamer.

9. Hoe weet u of de kraan past?

Meet in uw keuken, douche, bad of wastafel de afstand tussen uw warm- en koudwateraansluiting. Dit zal circa 12 of 15 centimeter zijn. Door deze afstand op te meten bent u ervan verzekerd dat de kraan past.

Bij Paul Roescher gaan we voor u op zoek naar een kraan die aan uw wensen voldoet. Bent u benieuwd naar ons assortiment van kranen? Bezoek dan onze showroom.

 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De bestellingen en de afleveringen zijn met de precisie van een Zwitsers uurwerk uitgevoerd."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit