Checklist: Hoe kies je een vloer?

Checklist: Hoe kies je een vloer?

Ieder interieur begint bij de vloer. Van beton tot de PVC-vloer en van tapijt tot Portugese tegels. Buiten selectie op smaak, heeft iedere vloer zijn eigen unieke eigenschappen. Het kiezen van de juiste vloer kan een lastig karwei worden.

De mogelijkheden zijn ontelbaar, maar belangrijk is dat u over vijf tot tien jaar nog steeds tevreden bent met uw keuze. Om ervoor te zorgen dat uw zoektocht naar een droomvloer geen nachtmerrie wordt, zetten we de criteria voor u op een rijtje. Met deze in uw achterhoofd, wordt het winkelen een stuk leuker.

Vloer kiezen op basis van uw huishouden

Wanneer u kinderen of huisdieren heeft, zal u andere eisen aan een vloer hebben dan iemand die die niet heeft. Kids en dieren maken een vloer sneller vies. Daarnaast zullen er sneller beschadigingen ontstaan. In een huis met kinderen hoort geleefd te worden en daar moet een bijpassende vloer bij. Want de levensstijl van de gebruikers heeft ook invloed op de slijtage van de vloer.

lamelparket van Paul Roescher

Vloer kiezen op basis van het gebruikersgemak

Niet iedere vloer is even makkelijk schoon te houden. Zo vergt tapijt meer energie en tijd om schoon te houden dan een laminaat vloer. Over het algemeen zijn vinyl vloeren en vloertegels het meest onderhoudsvriendelijk.

De keuze van uw vloer afhankelijk van de ruimte

De keuze van het materiaal is afhankelijk van de ruimte waar de vloer komt te liggen. In de keuken of badkamer zijn andere vloersoorten mogelijk, dan in de woonkamer. In de badkamer en keuken moet bijvoorbeeld gelet worden op de vochtbestendigheid van de vloersoort. Echter gaat dit niet altijd op. Tegenwoordig zijn er namelijk ook houten vloeren die zo geïmpregneerd worden dat ze prima functioneren in een keuken of badkamer. Onze beste tip: denk praktisch na. Hoogpolig tapijt onder een bureaustoel is een echte no go.

Vloerkeuze op basis van uitstraling

Het is belangrijk dat u allereerst een vloer kiest die u mooi vindt. De vloer is namelijk sfeerbepalend voor de ruimte. Een gietvloer past beter bij een industriële look. Een houten vloer past meer bij een landelijke stijl. Voor de keuze van een vloer geldt: kies de kleur met uw hart, het materiaal met uw verstand. Is er vloerverwarming aanwezig? Laat u de vloer leggen of doet u het zelf? Wat is uw budget?

Laminaatvloer van Paul Roescher

Vloerkeuze afhankelijk van prijs

Minstens zo belangrijk is de prijs. Houd uw budget altijd in uw achterhoofd. Een vloer is een behoorlijke uitgave. Hoe langer een vloer meegaat, hoe meer deze mag kosten. Twijfelt u over een kleur, vraag dan gerust een kleurstaal aan. Zo kunt u thuis rustig kijken of dit daadwerkelijk is wat u wilt.

Denkt u uw droomvloer gevonden te hebben? Leg de vloer dan eens langs deze criteria. Komt de vloer goed uit de test, dan kunt met een gerust hart de aankoop doen.

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Positief dat er een prijs wordt genoemd waarvoor de keuken kan worden geleverd, scherp en niet te onderhandelen omdat het scherp is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit