Wat is keramisch parket?

Wat is keramisch parket?

In dit blog vindt u alles wat u over keramisch parket zou moeten weten. Bent u op zoek naar een keramisch parket? Of twijfelt u nog over uw keuze? Wellicht dat dit blog u meer duidelijkheid kan geven over dit type vloer.

Wat zijn de voordelen van keramisch parket?

Keramisch parket is een tegelvloer met de fantastische uitstraling en warmte van een houten vloer. Voor het oog lijkt keramisch parket op een houten vloer, maar in werkelijkheid is het een tegelvloer van keramiek. Keramisch parket zijn dus tegels met de print van een echte houten vloer. Keramiek kent veel voordelen ten opzichte van een houten vloer. Wij sommen de drie grootste voordelen voor u op:

1. Keramisch parket, de perfecte match met vloerverwarming!

Keramisch parket en vloerverwarming zijn een dreamteam! Steen geleidt de warmte namelijk een stuk beter dan hout dat doet, waardoor het rendement gemiddeld zo’n 50% hoger ligt. Met een houten vloer moet dus veel harder gestookt worden. Daarnaast is een stenen vloer sneller op temperatuur en kunt u dus sneller uw voeten opwarmen. Heerlijk!

2. Eenvoudig schoon te houden

Keramisch parket is hygiënisch en eenvoudig schoon te houden. Een houten vloer is een hoop gestuntel met verschillende schoonmaakmiddelen. Zo’n vloer moet in de was, met feestjes moet altijd uitgekeken worden voor vlekken, gaten moeten gevuld worden en ga zo maar door. Een keramisch parket is eenvoudig schoon te maken met een kleine hoeveelheid tegelreiniger of een scheutje schoonmaakazijn.

3. Dubbel zo duurzaam

Jaarlijks verdwijnen er talloze bossen om deze vervolgens om te toveren tot papier en hout. Verklein uw ecologische voetafdruk en kies voor keramisch parket, want de grondstof voor keramiek is voornamelijk klei en is veel minder belastend voor het milieu. Daarnaast gaat keramisch parket vele malen langer mee dan een houten vloer. Keramisch parket is namelijk slijt- en krasvast.

Wat kost een keramische parketvloer?

Voor een keramisch parket bent u tussen de €30 en €150 kwijt per vierkante meter. Dit verschil in prijs wordt veroorzaakt door het verschil in materiaal en grootte. Voor grotere tegels betaalt u over het algemeen meer. Bij Paul Roescher vindt u XL-tegels en giga tegels tot en met het formaat van 320cm bij 160cm.

Paul Roescher keramisch parket

Hoe wordt een keramisch parket gelegd?

Een keramisch parket kunt u het beste laten leggen door een vakexpert. Dit geldt zeker wanneer u weinig tot geen ervaring hebt met het leggen van tegels. Vaak krijgen wij de vraag of voegen noodzakelijk zijn bij een keramisch parket. Het antwoord is: Ja!. Echter kunnen ervaren vakexperts deze voegen zo onopvallend mogelijk wegwerken.

Bezoek onze WorldTegelExpo

Paul Roescher is voorloper op het gebied van keramisch parket, want bij ons vindt u onbetwist de grootste tegelshowroom ter wereld van 6.000m2. Ervaar het zelf en breng een bezoek aan onze showroom. Of maak een afspraak met een tegelexpert!

Paul Roescher keramisch parket

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

95% beveelt Paul Roescher aan!

“Positief dat er een prijs wordt genoemd waarvoor de keuken kan worden geleverd, scherp en niet te onderhandelen omdat het scherp is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit