De meest ideale vloer om schoon te maken

De meest ideale vloer om schoon te maken

Op zoek naar een nieuwe vloer? Dan zijn er uiteraard verschillende aspecten om rekening mee te houden. Hoewel u misschien als eerst kijkt naar de uitstraling van de vloer, is de onderhoudsvriendelijkheid minstens zo belangrijk. Daarom vertellen wij u graag meer over de meest ideale vloer om schoon te maken.


Soorten vloeren

Gaat u een nieuw huis inrichten? Of wilt u uw huidige vloer vervangen? Dan helpen wij u graag bij het uitkiezen van een onderhoudsvriendelijke vloer. Bij Paul Roescher is het aanbod aan vloeren ontzettend breed. Daardoor kunnen wij altijd een geschikte vloer aanbevelen die geheel aansluit op al uw wensen. Dit zijn de verschillende soorten vloeren:

Een houten vloer schoonmaken

De houten vloer blijft ongeëvenaard populair! Hout zorgt nu eenmaal voor een warme, sfeervolle uitstraling in huis. Wel moet u er rekening mee houden dat een houten vloer het nodige onderhoud met zich meebrengt. Zo is het belangrijk om de vloer regelmatig stofvrij maken. Tijdens het dweilen is het belangrijk om niet te veel water achter te laten. Wanneer dit in het hout trekt, richt het water namelijk schade aan.

De meest ideale vloer om schoon te maken

Het onderhoud van PVC vloeren

Bent u fan van de sfeervolle houtlook, maar niet van het bijkomende onderhoud? Kies dan voor een PVC vloer! Een prachtig, onderhoudsvriendelijk alternatief. De PVC vloer is heel eenvoudig schoon te houden, enkel met water. Vaak is het zelfs verstandiger om geen schoonmaakmiddelen, heet water of een stoomreiniger te gebruiken. Reinigen met water is genoeg!

De meest ideale vloer om schoon te maken

Laminaat reinigen: hoe doe je dat?

Ook een laminaatvloer is heel eenvoudig schoon te houden. Vaak is dweilen niet eens nodig! Omdat vuil en stof niet in de vloer trekken, is even stofzuigen meestal voldoende. Wanneer u de vloer om de zoveel tijd toch gaat dweilen, heeft u genoeg aan wat water met schoonmaakazijn en een microvezeldoek. Maak de vloer echter niet te nat en zet - indien mogelijk - een raam open om het laminaat snel te laten drogen.

De meest ideale vloer om schoon te maken

Tegelvloer schoonmaken

Hoewel het benodigde onderhoud afhankelijk is van het soort tegel dat u kiest, is een tegelvloer zeker één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren die er zijn. De vloer is namelijk zeer gemakkelijk te reinigen, zonder dat u daar speciale onderhoudsmiddelen voor nodig heeft. Dankzij de sterke toplaag kunt u bij deze vloer rekenen op een zeer lage mate van slijtage. Oftewel: tegelvloeren gaan lang mee! Niet voor niets nemen tegels enorm toe in populariteit. Overigens kunt u bij Paul Roescher in tegelstijlen eindeloos variëren. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Keramisch parket

  • Mozaïek tegels

  • Portugese tegels

  • Marokkaanse tegels

  • Original Style tegels

  • Natuursteenlook tegels

  • Houtlook tegels

De meest ideale vloer om schoon te maken

Wat is de meest ideale vloer om schoon te maken?

Zoals u heeft kunnen lezen, brengt iedere vloer haar eigen onderhoudswerkzaamheden met zich mee. Een houten vloer vergt duidelijk de meeste aandacht, maar brengt dan ook een unieke uitstraling met zich mee. PVC vloeren en laminaatvloeren zijn eenvoudig schoon te maken met water. Wel moet u oppassen met schoonmaakmiddelen en de hoeveelheid water. Een tegelvloer kunt u daarentegen schoonmaken hoe u zelf wilt. Er zijn niet eens speciale onderhoudsmiddelen voor nodig. Ideaal!

De meest ideale vloer om schoon te maken is uiteraard ook persoonsgebonden en afhankelijk van uw lifestyle. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies of extra informatie? Maak dan gerust een afspraak met onze deskundige specialisten en kom langs in onze showroom. Tot snel!

Maak een afspraak

 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Medio april zijn we in de showroom geweest en op een goede en betrokken manier geadviseerd door Cornelis en Rino."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit