De beste inrichting voor een open keuken

De beste inrichting voor een open keuken

Heeft u een open keuken in uw huidige woning? Of twijfelt u om een open keuken in uw nieuwe huis te laten plaatsen? Dan helpen wij u graag op weg met onze tips voor de beste inrichting voor een open keuken.

 

Wat is een open keuken?

Maar allereerst antwoord op de vraag: wat is een open keuken nu precies?. Eigenlijk verklapt de naam het al. Een open keuken is een keuken die niet in een aparte ruimte zit, maar in een open ruimte. Daardoor vindt u de keuken in dezelfde ruimte als de woonkamer. Hoewel het vroeger de standaard was om de keuken en woonkamer in aparte ruimtes te plaatsen, kiezen mensen tegenwoordig steeds vaker voor een open keuken. Dit geeft uw woning niet alleen een ruimtelijke uitstraling, maar het is ook nog eens heel gezellig tijdens het koken.  

open keuken

 

Een kookeiland in een open keuken

Wanneer uw keuken en woonkamer groot genoeg zijn om een kookeiland te plaatsen, is dit zeker een grote aanrader bij een open keuken. In veel woonkeukens zien we deze keuze terug. Een kookeiland geeft niet alleen veel sfeer en gezelligheid, maar is ook praktisch. Zo heeft u altijd voldoende kastjes en is uw werkblad extra groot.

Een krachtige afzuigkap

Eén van de meest genoemde nadelen van een open keuken is de etensgeur, die zowel in de keuken als in de woonkamer te ruiken is. Daarom is het slim om bij de inrichting van een open keuken te kiezen voor een krachtige afzuigkap. Zo voorkomt u dat u ‘s avonds nog uren in de geur van eten tv zit te kijken. Hoe lekker het wellicht ook ruikt: u wilt natuurlijk niet dat deze geur in uw meubelen trekt.

Open keuken

Voldoende berging en ‘verstopplekjes’

Zoals we eerder al noemden, is voldoende berging een belangrijk element van een open keuken. Aangezien u vanuit de woonkamer rechtstreeks de keuken inkijkt, wilt u natuurlijk voorkomen dat het een rommeltje is. Dankzij de juiste opbergmogelijkheden hoeft u zich daar niet druk om te maken. Ook ‘verstopplekjes’ voor bijvoorbeeld de prullenbak of de magnetron zorgen voor een nettere uitstraling.

De juiste opstelling: keukenblok en meubelen

Voordat u een open keuken laat plaatsen, is het belangrijk om 'the bigger picture' in uw hoofd te hebben. Hoe wilt u gebruik gaan maken van uw open keuken? Wellicht wilt u tijdens het koken af en toe een glimp van de tv opvangen. Of misschien wilt u de eettafel dichtbij hebben. Zo kunt u tijdens het koken gezellig kletsen met de rest van de familie en heeft u de maaltijd binnen een handomdraai op tafel. Uw keukenopstelling is zo ongemerkt van grote invloed op de sfeer in huis.

Open keuken

Sfeer, accessoires en styling

Tot slot is de inrichting van de gehele benedenverdieping van belang. Wanneer u een gesloten keuken heeft, is het mogelijk om in de keuken een andere sfeer te creëren dan in uw woonkamer. Maar wanneer u kiest voor een open keuken is het beter om te kiezen voor één geheel. Zo straalt uw woning rust en ruimte uit: precies wat u wilt! Natuurlijk geven wij u ook graag advies op maat, geheel afgestemd op uw wensen. Heeft u daar behoefte aan? Maak dan gerust een afspraak met onze specialisten. 

 

Een afspraak maken

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij kunnen alleen maar positief zijn over onze keuken en de levering daarvan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit