7 tips voor een georganiseerde kast

7 tips voor een georganiseerde kast

Een georganiseerde mind begint met een georganiseerde kast. Van rommel wordt niemand blij. Daarbij zorgt rommel ervoor dat u veel tijd verliest aan het zoeken van items en daardoor ook sneller in de stress schiet. Met deze 7 tips heeft u binnen no-time structuur aangebracht in uw kast en kunt u maximaal genieten van uw opgeruimde garderobe.

Tip 1. Stevige en modieuze kast

Voordat u begint met het inrichten van uw kast, is het uiteraard belangrijk dat de kast aan al uw wensen voldoet. Zijn er genoeg opbergvakjes en laden? En heeft u genoeg ruimte voor al uw kledinghangers? Wanneer dit niet het geval is, kunt u altijd op zoek naar een nieuwe kast.

Bij Paul Roescher hebben wij talloze stevige en modieuze kasten. Wij hebben draaideurkasten en schuifdeurkasten, waardoor u altijd de optie kunt kiezen die het meest ruimtebesparend en praktisch is in uw woning. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een complete inloopkast. Zo weet u zeker dat u een goede basis heeft om uw kast optimaal te organiseren! 

Georganiseerde kast

 

Tip 2. Maak uw kast klaar voor het seizoen

Is het niet ontzettend fijn om makkelijk bij die ene heerlijke gebreide trui te kunnen om op te warmen tijdens de koude winterdagen? Voorkom onnodig stress door uw kast seizoensklaar te maken. Op deze manier ontstaat er geen chaos als u eerst door een berg zomerkleding moet worstelen om bij uw winterkleding te kunnen komen. Worden de temperaturen wat warmer? Neem dan de tijd om de zomerse kleding naar voren te schuiven en de winterse kleding op te bergen.

 

Tip 3. Hang geen kleding over elkaar

Het over elkaar hangen van kleding bespaart ruimte, maar toch is het zonde om te doen. Grote kans dat u vergeet wat er onder het kledingstuk hangt, terwijl het misschien wel juist dat ene bloesje is dat zou matchen bij uw nieuwe outfit. Dan koopt u wellicht sneller een soortgelijk bloesje, terwijl u er al één heeft. Een samengestelde outfit over elkaar heen hangen klinkt logisch, maar ook dat is zonde. Op deze manier wordt uw creativiteit beperkt en loopt u grote kans dat u deze combinatie altijd zult dragen, terwijl er misschien nog zoveel andere leuke opties zijn.

 

Tip 4. Geef uw favoriete items een prominente plek

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete items die vaak gedragen worden. Het is dan ook niet meer dan logisch om deze favoriete items een prominentere plek te geven in - of zelfs buiten de kast. Zo heeft u uw favoriete items altijd binnen handbereik. 

Favourite items buiten de kast

Foto ter inspiratie (bron: Shutterstock)  

 

Tip 5. Zorg voor dezelfde kledinghangers

Veel mensen hebben nog een mix van verschillende kledinghangers in hun kast. Maakt u zich daar ook schuldig aan? Vervang ze dan zo snel mogelijk door één soort kledinghangers. Met een kleine investering creëert u meer samenhang en rust in uw kast. Hetzelfde geldt voor opbergboxen. Houd er wel rekening mee dat sommige kledinghangers onnodig veel ruimte innemen, zoals de houten kledinghangers. Dunne metalen of plastic kledinghangers zijn daarom misschien wel een betere optie.

 

Tip 6. Sorteer de kleding op kleur

Het sorteren van kleding op kleur klinkt wellicht iewat perfectionistisch, maar het kan u wel een hoop tijd besparen. Zo kunt u bij het zoeken van de juiste outfit meteen een match op kleur vinden. U behoudt een mooi overzicht en ziet direct welke kleuren goed bij elkaar passen.

 

Tip 7. Sorteer op categorie

Het sorteren van kleding op categorie kan heel handig zijn voor uw dagelijkse routine. Zorg ervoor dat de zakelijke kleding gescheiden wordt opgeborgen van de vrijetijds- of galakleding. Zo weet u meteen waar u moet kijken wanneer u een outfit wilt selecteren voor uw werk en bespaart u tijd.

Stel uzelf ook de vraag welke kleding u het afgelopen jaar hebt gedragen; de kleding die u het laatste jaar niet hebt gedragen - zult u in het vervolg waarschijnlijk ook niet meer dragen. De kleding die u niet meer draagt neemt onnodig ruimte in. Misschien kunt u er iemand anders mee blij maken door de kleding bijvoorbeeld aan een goed doel te schenken.

 

Tip 8. Zorg dat de ruimte die u hebt goed benut wordt

Wilt u slim omgaan met uw opbergruimte? De mogelijkheden bij Paul Roescher zijn eindeloos. Wij voorzien u graag van passend advies. Bekijk de opbergmogelijkheden online of bezoek onze showroom. Meer rust in uw hoofd begint bij een georganiseerde kast.

 

Maak een afspraak >      Bezoek onze showroom >

 

Ook interessant om te lezen: Stress en onrust? Begin met het organiseren van uw woning.

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor een nieuwe keuken zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Bij Paul Roescher werden we goed geadviseerd en vonden we wat we zochten."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit