Woonkeuken vs. praktische keuken: welke keukenindeling past bij u?

Woonkeuken vs. praktische keuken: welke keukenindeling past bij u?

De woonkeuken, ook wel leefkeuken genoemd, wordt steeds populairder. Hier wordt niet alleen gekookt, maar ook 'geleefd'. Heeft dit uw voorkeur of kiest u toch liever voor een praktische keuken? Welke keukenindeling past bij u en wat past bij uw woning? We helpen u graag.

 

Praktische keukenindeling voor snelle koks

Bij het kiezen van de juiste keukenindeling is de manier waarop u de keuken gaat gebruiken van groot belang. Kiest u graag voor een snelle hap of eet u af en toe een maaltijd uit de magnetron? Eet u vaak buiten de deur of juist graag voor de televisie? Dan is het vooral belangrijk dat uw keuken heel praktisch is ingericht. Er zijn bij Paul Roescher talloze voordelige opties, zoals BUDGET-Trendline keukens, die hieraan voldoen. 

Woonkeuken vs. praktische keuken

Woonkeukens voor 'chef in de dop'

Heeft u juist de intentie om uren te kokkerellen, om met vrienden uitgebreid te dineren en om uw kinderen en familie te betrekken bij het koken? Dan is een woonkeuken perfect voor u! Dankzij de open ruimte en de aansluiting op de woonkamer verhoogt dit keukenontwerp de gezellige sfeer. Uiteraard kan ook een woonkeuken op praktische wijze en met de juiste keukenapparatuur worden ingericht. 

Woonkeuken vs. praktische keuken

Woonkamer en keuken in 1 ruimte

De keuze voor een woonkeuken of een praktische keuken is niet alleen afhankelijk van uw wensen, maar uiteraard ook van de mogelijkheden die uw woning biedt. Een woonkeuken is bij uitstek bedoeld als verlengstuk van de woonkamer: een plek waar koken, eten en leven in elkaar doorlopen. Wanneer de woonkamer en keuken zich in één ruimte bevinden, is een woonkeuken de ideale keuze. 

Woonkeuken vs. praktische keuken

Keuken als aparte ruimte in huis

Hoewel steeds meer woningen beschikken over een open keuken, zijn er ook nog veel woningen met een 'gesloten keuken'. Hier is de keuken, net als de woonkamer en eventueel zelfs de eetkamer, dus een aparte ruimte in het huis. Vooral bij wat oudere woningen is dit het geval, want de leefkeuken is pas enkele jaren een trend. Is de keuken in uw woning gevestigd in een aparte ruimte? Dan is een meer praktische keukenindeling in veel gevallen de slimste keuze. 

Combinatie van sfeervol en praktisch

Natuurlijk kunt u ook aan een praktische keuken in een aparte ruimte elementen uit een woonkeuken toevoegen. Afhankelijk van de grootte van uw keuken kunt u hier een grote eettafel plaatsen, zodat bijvoorbeeld uw kinderen gezellig bij u in de buurt kunnen zitten wanneer u kookt. Is de keuken hier te klein voor? Dan kunt u ook kiezen voor een keuken met een kleine bar en twee barkrukken.

Woonkeuken vs. praktische keuken

Wanneer u echt de wens heeft om een sfeervolle woonkeuken te laten plaatsen, kunt u ook advies inwinnen over het samenvoegen van twee ruimtes of over een keukenrenovatie. Kom gerust eens langs in de showroom van Paul Roescher, bekijk onze praktische keukens én woonkeukens en ontvang advies op maat van onze specialisten!

Maak een afspraak

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Kwaliteit en prijs waren bij ons doorslaggevend.”

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit