Droomt u van een unieke keuken? Ontwerp hem zelf!

Droomt u van een unieke keuken? Ontwerp hem zelf!

U brengt veel tijd door in uw keuken. De hele dag door bent u om verschillende redenen in de keuken te vinden. Dan is het natuurlijk wel zo prettig als de keuken een plek is waar u graag bent, helemaal als uw keuken een echte woonkeuken is! Droomt u van een unieke keuken die helemaal voldoet aan al uw wensen? Ontwerp uw keuken dan zelf! In dit blog leest u waar u aan moet denken bij het ontwerpen van uw droomkeuken.

 

Hoe ontwerp je een keuken?

 

Welke keukenstijl kiest u?

Welke sfeer wilt u dat uw keuken uitstraalt? Houdt u van een strakke keuken waar alles netjes opgeruimd is? Of geeft u de voorkeur aan een landelijke keuken die gezelligheid uitstraalt? Of wilt u liever een tijdloze keuken waar luxe belangrijk is? Voordat het ontwerpen kan beginnen is het handig dat u een beeld heeft van welke sfeer uw keuken moet uitstralen. Lees hier meer over keukenstijlen.


Er zijn een aantal stijlen waaruit u kunt kiezen, te weten:

Daarnaast kunt u een specifieke woonstijl-wens hebben, zoals een

Landelijke keuken

 

Moderne keuken

Het ontwerpen kan beginnen!

Als u de keukenstijl bepaald heeft, kan het ontwerpen beginnen. Om tot uw ideale keuken ontwerp te komen moet u rekening houden met een aantal praktische zaken.

Eén van de grootste ergernissen van een keuken is de hoogte van het werkblad. Is het blad te laag, dan staat u te veel gebukt, wat rugklachten kan veroorzaken. Als het aanrechtblad te hoog is, dan kunt u last van uw schouders krijgen. Als u zelf uw keuken ontwerpt, kan de juiste hoogte precies voor u op maat gemaakt worden.

Denk ook aan de hoogte van de keukenkasten. Hoge keukenkasten zijn handig omdat er in de keuken veel opbergruimte nodig is. Maar toch wilt u er goed bij kunnen. Bepaal voor uzelf wat u prettig vindt.

Vervolgens kijken we naar de indeling van de keuken. Wat is een praktische indeling van de keukenkasten en de keukenapparatuur, zodat u niet teveel heen en weer hoeft te lopen in de keuken? Denk ook aan de plaats van losse apparaten. Het comfort van de indeling van uw keuken heeft in belangrijke mate te maken met de manier waarop uw apparaten zijn geplaatst en / of ingebouwd.

Keuken Paul Roescher

Welke kleur geeft u uw keuken?

De kleur van de keuken is bepalend voor de stijl die uw keuken uitstraalt. Wilt u een trendkleur of juist een lichte, tijdloze kleur? Als u een kleine keuken heeft, is het aan te raden om te kiezen voor een lichte kleur, zodat uw keuken optisch groter lijkt. Hebt u een grote, ruime keuken? Dan kunt u gerust donkere of felle kleuren gebruiken. Kleurgebruik is heel persoonlijk; denkt u hier goed over na.

Keuken Paul Roescher


Bent u benieuwd naar advies en een prijs voor een keukenontwerp op maat met uw wensen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van de keukenspecialisten van Paul Roescher.

Maak een afspraak

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Kwaliteit en prijs waren bij ons doorslaggevend.”

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit