Alles over houten vloeren

Alles over houten vloeren

Wilt u graag een houten vloer maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Er is ontzettend veel keus op het gebied van houten vloeren. Weet u welke vloerpatronen momenteel populair zijn? En weet u welke houtsoorten welke sfeer uitstralen? Bij Paul Roescher helpen we u graag verder met het uitzoeken van een houten vloer die helemaal bij uw interieur past.

 

Verschillende soorten houten vloeren

Een houten vloer straalt warmte en huiselijkheid uit en is daarom razend populair. Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren en ze hebben ook allemaal een eigen uitstraling. We zetten hier enkele soorten houten vloeren op een rij voor u:  

 • Lamelparket / duoparket
  Er zijn vele mogelijkheden voor een Lamel- of Duo parket. Het verschil tussen een Lamel- en Duo parket is dat de lamel een samengestelde plank is van meestal 3 lagen en een duoplank over het algemeen uit 2 lagen bestaat. In combinatie met een goede ondervloer heeft een Lamel- of Duo parket een perfecte geluidsreducerende werking.

 • Bourgogne parketvloer
  Een bourgogne houten vloer heeft een rustige uitstraling. Door de smalle structuur van de planken kan uw woning een bredere uitstraling krijgen. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten. Bij Paul Roescher heeft u de keuze uit houtsoorten zoals Merbau, Afzelia, Afrormosia, Eiken, Eiken rustiek, Eiken Premier, Robijn en Teak. Bourgogne vloeren blijven lang mooi en gaan lang mee.

 • Tapis parketvloer
  Een tapis vloer kan op elke gewenste manier gelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan visgraat, vlechtpatronen  of andere vormen. Tapis is een massief houten plank zonder mes en groefverbinding. U heeft keuze uit            diverse houtsoorten waaronder Jatoba, Kambala, Basralocus, Panga Panga, Eiken en Afzelia.

 • Verouderde vloeren
  Hout wat is verouderd heeft een behandeling ondergaan. Door deze behandeling wordt de look gecreëerd die het product zo uniek maakt. De combinatie van de hoge kwaliteit van het hout en de behandeling zorgt ervoor dat deze vloer zeer geschikt is voor intensief gebruik. Verouderde vloeren zijn er in veel legpatronen en kleurschakeringen.

Houten vloeren


Houten vloeren

Kleuren voor een houten vloer

U kunt uw vloer laten behandelen met een bepaalde behandelingsmethode. Hierdoor krijgt uw vloer de gewenste kleur. Kleuren kunnen een ruimte groter of kleiner laten lijken. Wit geeft rust en ruimtelijkheid. De whitewash look is dan ook populair en veelgebruikt. Een onbewerkte houten vloer past het beste bij een landelijke stijl. Grijs zie je ook regelmatig terug en geeft in combinatie met de juiste inrichting en accessoires een levendige uitstraling.

Verouderde vloeren

 

Houten vloeren

De voordelen van een houten vloer

Een nieuwe vloer kiezen is lastig. Waarom zou u voor een houten vloer kiezen en wat zijn de voordelen? Om het kiezen wat eenvoudiger te maken zetten we hier de voordelen van een houten vloer voor u op een rij.  

 

 • Een houten vloer zorgt voor een gezellige sfeer
  Omdat hout een natuurproduct is heeft het een natuurlijke, warme uitstraling. In bijna elk interieur komt een houten vloer tot zijn recht, bij gebruik van de juiste kleur en legpatroon.

 • Een houten vloer is tijdloos
  Houten vloeren gaan lang mee en hebben ook een tijdloos karakter. Dankzij de uitgebreide keus aan kleuren, houtsoorten en legpatronen is er altijd wel een houten vloer die bij uw interieur past en waar u jarenlang plezier van zult hebben.

 • Een houten vloer is duurzaam
  Omdat een houten vloer duurzaam is is het een goede investering voor de lange termijn. Een houten vloer kan meerdere keren geschuurd en opnieuw gelakt worden waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet. Zelfs bij intensief gebruik gaat een houten vloer voor lange tijd mee, mits hij goed onderhouden wordt.

 • Een houten vloer is makkelijk te onderhouden
  Houten vloeren zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Houdt u bij het reinigen van uw vloer rekening met de werking van de vloer. Niet elke houten vloer kan tegen vocht. Stofzuigen en af en toe dweilen met een vochtige doek is vaak al voldoende.

Houten vloeren

Een houten vloer en vloerverwarming

In de meeste gevallen kunt u uw houten vloer combineren met vloerverwarming. Bij vloerverwarming kunt u kiezen uit hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak kiezen mensen met een houten vloer voor bijverwarming. Vloerverwarming bij een houten vloer is energiezuinig, de warmte wordt gelijkmatig verdeeld in de ruimte en het zorgt voor comfort in uw woning. Wilt u weten welke houten vloeren u kunt combineren met vloerverwarming? Vraag dan advies aan onze specialisten.

Bij Paul Roescher helpen we u graag om de houten vloer van uw dromen te ontdekken!

Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan contact op. Wilt u graag langskomen? Maak dan een afspraak. Wij staan voor u klaar.

Maak een afspraak

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn erg blij met de prachtige keuken en de badkamer. Ze hebben alle tijd voor je, en praktische ideeën. Je voelt je thuis!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit