Moderne badkamer: wat zijn de trends?

Moderne badkamer: wat zijn de trends?

Strak, ruimtelijk en voorzien voor de laatste snufjes op het gebied van inrichting en sanitaire voorzieningen. Dat is in een notendop de moderne badkamer. Bent u op zoek naar een nieuwe badkamer en bent u benieuwd wat de trends zijn voor moderne badkamers? Lees verder!

 

Welkom in onze showroom

 

Ruimtelijk met strakke lijnen

De moderne badkamer is strak en oogt ruimtelijk. Ook in relatief kleine ruimtes! De kunst zit hem in de inrichting. Door de beschikbare ruimte optimaal te benutten en gebruik te maken van onder meer hangende elementen of glazen/doorzichtige wanden ontstaan langere zichtlijnen. Zo ontstaat zelfs in de kleinste badkamers een ruimtelijk gevoel.

Zo zijn hangende badkamermeubels en toiletten bij uitstek veel gebruikte onderdelen van de moderne badkamer. Daarbij worden handgrepen steeds vaker onopvallend verwerkt of zijn ze zelfs helemaal niet aanwezig. Populaire oplossingen voor het openen en sluiten van lades zijn inkepingen of subtiele randjes, maar ook kasten en lades die openen door erop te drukken komen steeds meer in zwang.

 

Lees hier meer over moderne badkamers: de trends!

 

Moderne badkamer Paul Roescher

Inloopdouche met stijlvolle afvoer

In een moderne badkamer is de inloopdouche tegenwoordig bijna een zekerheidje. Allereerst draagt een inloopdouche bij aan de ruimtelijkheid in de badkamer. Daarnaast is deze walk-in-shower erg prettig en praktisch in gebruik: een drempelloze douche maakt het voor iedereen eenvoudig om in-en uit te stappen.

Wanneer u geen ruimte heeft voor een inloopdouche en toch gebruik dient te maken van een deur, is een andere moderne oplossing een zeer lage drempel. De combinatie met een deur die vrijwel naadloos aansluit, zorgt ervoor dat er vanuit de cabine geen douchewater doorsijpelt naar de rest van de ruimte. Een drempel van slechts luttele centimeters volstaat al! Daarmee behoudt u het ruimtelijke effect dat u zo graag wilt en blijft ook het in- en uitstappen eenvoudig.

De afvoer van het douchewater gebeurt in een moderne badkamer vaak via een stijlvol vormgegeven, roestvrijstalen vloerelement. Veelal is deze fraai weggewerkt in het tegelwerk en op hetzelfde niveau als de vloer. Hierdoor is de afvoer zeer onopvallend. Het is zelfs mogelijk dat de zichtbare afvoer enkel bestaat uit een smalle gleuf in een op maat gezaagde tegel! Dit alles draagt bij aan het ruimtelijke beeld in de douche.

 

Moderne badkamer badkamer Paul Roescher

 

Comfortabele stortdouche / regendouche 

Een douche die je werkelijk omhult in een deken van warm water is niet langer weggelegd voor de lucky few. De gedroomde regendouche of stortdouche is steeds populairder en daarmee veel gezien in de moderne badkamer. Vaak wordt gekozen voor de optie met ook de implementatie van een reguliere douchekop. Dit om het gebruik van de regendouche te beperken tot speciale ontspanningsmomenten en het watergebruik zo nu en dan toch te reduceren. In de regel verbruiken stortdouches immers meer liter water per minuut dan reguliere douchekoppen. Regendouches zijn er in allerlei varianten: van rond tot vierkant en rechthoekig en van gemonteerd aan een douchestang tot direct geïntegreerd in de muur of het plafond.

 

Inloopdouche Paul Roescher

 

Opvallend tegelpatroon of grote natuurstenen 

Opvallend in moderne badkamers is het tegelgebruik. Twee dingen vallen daarbij op. Vaak wordt gebruik gemaakt van grote gelijkmatige tegels. Vierkante tegels van 60x60 centimeter of zelfs groter zijn geen uitzondering meer in de moderne badkamer. Dit creëert een massief egaal oppervlak die de ruimte benadrukt.  

Een groot voordeel van de grotere tegels is het feit dat er minder voegen in de badkamer zijn. En iedereen weet: minder voegen betekent minder onderhoud. Met name zwarte, donkere of grijze natuurstenen zijn populair in de badkamer, al blijft voor velen een lichte of witte badkamer nog altijd favoriet. 

Ander tegelgebruik in de moderne badkamer is de toepassing van een opvallend patroon in een verder egaal geheel. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een vlak met mozaïektegels  of Portugese tegels is het mogelijk een deel van de badkamer extra te benadrukken als eyecatcher. Denk aan een sierlijke wand achter uw vrijstaande bad of een speels patroon in uw douchecabine.

 

Mozaïektegels badkamer Paul Roescher

 

 

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

Designradiator als sierobject

Een radiator is allang niet meer alleen functioneel. Een radiator mag ook mooi zijn. Sterker nog, de radiator mag een sierobject zijn! De variëteit aan designradiatoren is om die reden dan ook enorm. In moderne badkamers dient de radiator dan ook vooral als een fraai object aan de muur. 

 Afhankelijk van uw wensen zijn radiatoren beschikbaar in allerlei soorten. Wellicht vindt u het vooral praktisch om direct aan de radiator een handdoek te kunnen ophangen? Of wellicht gaat uw voorkeur uit naar een afwijkende vorm als verrassend element in uw badkamer. Een radiator hoeft immers allang niet meer standaard rechthoekig te zijn met horizontale buizen. Wat dacht u van grote ovale muurobjecten, egale langwerpige stroken of een zeer minimalistisch design?

 

Design radiator Paul Roescher

 

Meer weten over een moderne badkamer?

Paul Roescher biedt moderne badkamers in diverse stijlen, beschikbaar in uiteenlopende prijsklassen. Onze adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw moderne droombadkamer en adviseren u in de mogelijkheden voor zowel grote als kleine ruimtes.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een afspraak. 

Maak een afspraak Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor een nieuwe keuken zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Bij Paul Roescher werden we goed geadviseerd en vonden we wat we zochten."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit