Feiten en fabels van een goedkope keuken

Feiten en fabels van een goedkope keuken

Wanneer wij mensen een relatief goedkope keuken aanprijzen, krijgen we vaak de vraag of dat wel klopt. Mensen zetten vaak vraagtekens bij het prijskaartje en vermoeden dat er 'wel iets mis mee moet zijn'. Er wordt vaak gedacht dat de kwaliteit stukken minder is of dat de apparatuur minder lang mee gaat. Het tegendeel is echter waar. Over het algemeen hangt er een 'te mooi om waar te zijn' sfeer rondom goedkope keukens.

Maar wat nou als een organisatie gewoon transparant is over het product? In deze blog duiken wij in de feiten en fabels van goedkope keukens en verklappen wij waar u op moet letten. De perfecte deal is voor iedereen vindbaar, u moet alleen goed weten waar u naar moet zoeken. 

Goedkope keukens 

Wanneer u nadenkt over een nieuwe keuken is het belangrijk om uw budget vast te stellen. Zo weet u van uzelf wat u maximaal uit wilt geven. Wanneer u liever geen groot budget uit wilt geven, is het verstandig om te kijken naar een goedkope keuken. Een goedkope keuken kunt u op veel plekken vinden, echter zijn er weinig aanbieders met een betere prijs/kwaliteit verhouding dan Paul Roescher. Wij verkopen de scherp geprijsde Trendline keukens welke over een zeer ruim en breed assortiment beschikt. Deze keukens variëren in prijs tussen de 1.500 en5.500.   

Is een showroomkeuken echt goedkoper? 

Kort gezegd: Ja. Bij het kopen van een showroomkeuken bent u vrijwel altijd goedkoper uit dan bij het kopen van een keuken op maat. Echter, heeft het kopen van zo'n keuken ook een aantal nadelen. De keuken kan namelijk niet worden aangepast: u moet het doen met de keuken die er staat. Ook moet de keuken qua afmeting precies in uw ruimte passen. Indien dit het geval is, is het een goedkope en prettige oplossing. Ook moet u de showroomkeuken in veel gevallen zelf demonteren en distribueren.  

Op het gebied van showroomkeukens zijn er dus wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het kan u wel vele duizenden euro's schelen en daarom is het altijd handig om het aanbod van showroomkeukens in de gaten te houden. Het lastige is alleen dat van iedere showroomkeuken maar 1 exemplaar is, het aanbod is meestal dus erg laag. Bekijk in onze online showroom welke showroomkeukens u kunt kopen. 

 goedkope keuken feiten en fabels

 

Zo bereken je de kosten van een keuken 

Een keuken moet volledig passen bij uw inrichting, wensen en behoeftes. De één vindt het belangrijk dat een keuken geheel op maat is gemaakt met de mooiste en beste materialen en de ander heeft juist te maken met een budget. De kosten van een keuken zijn op te splitsen in drie niveaus: 

  • Keukenkasten: 

De keukenkasten beslaan gemiddeld 40% van de totale kosten van uw keuken. De keukenkasten bepalen voor een groot deel de uitstraling en de stijl van uw keuken. U kunt ze van allerlei soorten fronten en grepen laten voorzien. Kiest u bijvoorbeeld voor een volledige greeploze keuken? 

  • Apparatuur: 

Als we kijken naar apparatuur gaat ook daar ongeveer 40% van de totale kosten van een keuken naartoe. Vanzelfsprekend heeft u hier keus uit een breed assortiment keukenapparatuur. Dit varrieert van de nieuwste technologieën, zoals een Quooker en stoomoven tot een fornuis van Stoves. 

  • Werkblad: 

In het keukenblad gaat vaak 20% van de totale keuken kosten. Voor elke wens of behoefte is wel een mooi werkblad te vinden. Of het nu om natuursteen of om een kunststof keukenblad gaat. Wel zit er prijsverschil tussen de verschillende materialen. Houdt hier dus rekening mee. 


De prijs van een keuken drukken 

Een goedkope keuken hoeft zeker niet van slechte kwaliteit te zijn. Bij een duurdere keuken wordt vaak gekozen voor duurdere materialen of extra opties. Een stenen blad is duurder dan bijvoorbeeld een kunststof blad. Echter is kunststof sterk en duurzaam zonder dat u daar te veel voor betaald. Ook wordt een keuken duurder wanneer het een merk heeft of als u extra opties wilt, zoals een kookeiland of duurder apparatuur. 

  • Ga voor een keuken zonder merk: 

Als u geld wilt besparen op een keuken raden we u altijd aan om voor een keuken van het huismerkte gaan. Een merk keuken is duurder, omdat deze vaak extra details of duurder materiaal en apparatuur heeft. Natuurlijk is het wel zo dat u met een merkkeuken van een gerenommeerd bedrijf extra kwaliteit koopt. 

  • Kies voor duurzame materialen: 

Er zijn genoeg materialen die zowel goedkoop als duurzaam zijn. Neem als voorbeeld een kunststof keukenblad. Deze zijn goedkoper dan een stenenblad en van uitstekende kwaliteit. 

  • Kies betrouwbare apparatuur: 

Keukenapparatuur hoeft niet duur te zijn om goed te werken. U hoeft daarom niet de duurste keukenapparatuur aan te schaffen om er zeker van te zijn dat het van goede kwaliteit is. Vaak maken extra opties apparatuur duurder. Zorg er wel voor dat u betrouwbare apparatuur aanschaft die lang meegaat en energiebesparend zijn. Zo bespaart u kosten op de langere termijn. 
 
Voor iedere prijsklasse is daarom wel een keuken te vinden die over een uitstekende kwaliteit beschikt. 

 goedkope keukens grijs

Uitverkoopkeukens niet altijd goedkoper 

U kent ze vast wel: pakkende advertenties en aanbiedingen bij keukens. Vaak wordt er een of meerdere gratis cadeaus gekoppeld aan de koop van een nieuwe keuken. De waarheid is echter dat deze verwerkt zitten in de totaalprijs. U betaalt dus alsnog voor deze 'extra's'. Het is dus slim om dit soort aanbiedingen altijd te vergelijken met soortgelijke keukens bij andere zaken. 

Online keukenshowroom  Afspraak maken

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"We genieten van onze keuken en zullen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken zeker adviseren om bij jullie te gaan kijken."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit