Budget keukens: 10 tips om geld te besparen

Een budget keuken is de uitkomst voor mensen die een nieuwe keuken willen aanschaffen, maar die hier een beperkt budget voor beschikbaar hebben of niet al te veel geld willen besteden aan een nieuwe keuken. Er zijn verschillende manier om met een beperkt budget toch uw droomkeuken te realiseren. Wij geven een aantal tips om geld te besparen op de aanschaf van een budget keuken. 

Budget keukens Tip #1

Wees gerust; Paul Roescher heeft voor ieder wat wils en binnen iedere prijscategorie. Binnen de prijsklasse € 1.400,- tot € 5.000 is er ruime keus aan budget keukens. Het gaat dan om een keuken inclusief 3 apparatten tot een keuken met een compleet kookeiland en 5 apparaten. Bezoek ons showroom voor inspiratie. 

Budget keukens Tip #2

Het is sterk aan te bevelen om van te voren goed na denken over wat u precies wilt. Doe inspiratie op en orienteer op wat u graag zou willen! Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over de keukenstijl? Weet u nog niet zo goed wat u wilt, doe dan vooral eerst thuis online inspiratie op en bepaal op deze manier de stijl van uw nieuwe keuken. 

Budget keukens Tip #3

Er zijn online tools beschikbaar waarmee u gemakkelijk uw keuken al kunt bouwen. Met de super handige 3D keukenplannen van Paul Roescher stelt u uw droom budget keuken simpel en in een handomdraai samen. Het online bouwen van uw eigen budget keuken is een onderdeel van de orientatiefase; u verwerkt uw wensen in het ontwerp en het programma berekent de prijs direct voor u! Op deze manier heeft u direct een goed beeld of de keuken die u voor ogen heeft ook daadwerkelijk past binnen uw budget. 

Budget keukens Tip #4

Neem een kijkje in de keuken van de keukenleveranciers! Wat is er leuker dan door tientallen keukens lopen zonder dat u daar tientallen huizen voor langs hoeft? Bezoek een keukenshowroom! Zowel in Apeldoorn als in Rijssen staan ongeveer 80 tot 100 keukenopstellingen voor u klaar, dus als u écht geïnspireerd wilt raken en allerlei mogelijke opstellingen wilt zien, dan komt u naar één van de Megastores van Paul Roescher.

Tip #4a

Paul Roescher heeft een ruim assortiment als het gaat om showroomkeukens. Door het grote aanbod van keukens, heeft Paul Roescher doorlopend een groot aanbod van showroomkeukens. Er is er altijd wel één bij in kleur en maat die u gedacht had. 

Budget keukens Tip #5

"Een goede voorbereiding is het halve werk". U kent het gezegde vast wel en voor het samenstellen van uw budget keuken geldt dit gezegde als nooit te voren. U kunt tijd en geld besparen door goed voorbereid op pad te gaan:

  • Meet de ruimte goed op. Zorg er voor dat u de lengtes van muren en bijvoorbeeld de te plaatsen ramen goed genoteerd heeft. 
  • Bepaal de opstelling van uw keuken: Gaat u voor een L-opstelling, een U-opstelling of een rechte opstelling? 
  • Bepaal uw budget. Op deze manier kan een van onze keukenexperts u beter van dienst zijn.  

Budget keukens Tip #6

Maak slimme keuzes ten aanzien van het materiaal. Een natuurstenen werkblad is natuurlijk ontzettend mooi, maar erg duur in de aanschaf. Kies in dit geval voor een natuurstenen look werkblad. Lees meer over werkbladen op onze pagina werkbladenwijzer. Een werkblad is een van de belangrijkste onderdelen van een keuken, een slimme keuze is daarom gewenst! 

Een ander belangrijk onderdeel zijn de kasten in een keuken. U wilt graag zo veel mogelijk bergruimte hebben. Als u geld wilt besparen op de opbergruimte is het raadzaam om voor grotere kasten te gaan. U hoeft er dan minder aan te schaffen in vergelijking met kleinere kasten. Het kiezen van kasten is goedkoper als we dit vergelijken met lades. Als u dan ook nog kiest voor kuststof kasten dan bent u helemaal spekkoper!

Budget keukens Tip #7

De opstelling van de keuken is al langs gekomen. Maar bedenk dat als u de opstelling van de huidige keuken gebruikt u budget kunt besparen. Zo hoeven leidingen voor de aanvoer van water en afvoeren niet verlegd te worden. En ook de elektriciteit kan op deze manier op z'n plek blijven. U bespaart hiermee onnodige werkzaamheden en dus ook geld. 

Budget keukens Tip #8

Wat heeft u echt nodig in uw keuken? U kunt (veel) geld besparen door de juiste keuzes te maken ten aanzien van de keukenapparatuur. Voor wat betreft keukenapparatuur zijn er heel veel keuzes te maken. Vergelijk apparaten van verschillende merken en kijk bijvoorbeeld naar de diverse functionaliteiten van de apparaten; welke heeft u echt nodig? Laat u goed adviseren over de duurzaamheid van de apparaten en vraag naar het energielabel van bijvoorbeeld die ene combi-oven of van dat mooie gasfornuis. Ook op energieverbruik kunt u geld besparen.  

Budget keukens Tip #9

Doe het zelf! Een grote kostenpost waar op bespaard kan worden is het slopen van uw huidige keuken. Let op: we raden u aan om dit alleen te doen als u geen 2 linker handen heeft. Het slopen van een keuken lijkt een klus voor de harde hand, maar voorzichtigheid is juist belangrijk. 

Bent u een echte klusser? Dan is het zelf plaatsen van uw nieuwe keuken ook optie. De keukenmeubelen komen al voorgemonteerd aan! Daarbij is Paul Roescher één van de weinige keukenzaken waar u de garantie volledig behoudt.

De ervaren keukenmonteurs van Paul Roescher nemen het plaatsen van keukens graag voor u uit handen! Ons montageteam staat voor u klaar en monteert door heel Nederland. Deze keukenmonteurs zijn gespecialiseerd in alles wat met uw keuken te maken heeft. Zij bouwen in de afgesproken tijd de budget keuken van uw dromen. Bij deze montage hoort natuurlijk automatisch het controleren van de maten.

Budget keukens Tip #10

We hebben nog enkele extra tips voor als u de showrooms van Paul Roescher komt bezoeken voor het uitzoeken van een budget keuken:

  • Maak een afspraak. Op deze manier bent u verzekerd van een keukenexpert die alleen voor u en uw partner tijd heeft!
  • Vraag onze keukenexpert naar garantie op de keuken. Bij Paul Roescher krijgt 5 jaar kwaliteitsgarantie op de keuken en veel keukenapparatuur. Vraag naar de voorwaarden bij onze keukenexpert.
  • Informeer bij onze keukenexpert naar aanbiedingen ten aanzien van de keukenapparatuur.  
  • De koffie staat klaar! 

Het kopen van een keuken is een waar feest! Iedere centimeter een van de belangrijkste ruimtes van uw huis geheel richt u geheel naar wens in. Kom naar Paul Roescher en laat u adviseren door onze keukenexperts over de mogelijkheden van een budget keuken. Wij hebben u wat tips gegeven om geld te besparen; de allerbelangrijkste tip die we nog kunnen geven: vraag onze keukenexpert het hemd van het lijf!  

maak een afspraak >   bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Keuken, badkamer, toilet en slaapkamerkast tot in de puntjes perfect. Voor herhaling vatbaar. Bedankt Paul Roescher Rijssen."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit