Travertin vloeren

Over een travertin vloer lopen geeft gelijk het gevoel van luxe, comfort en design. Dankzij de subtiele tint van de tegels passen travertin vloeren bij veel huizen en passen er veel verschillende wooninrichtingen bij. Voor Nederland is België het land waar de travertin meestal vandaan komt.  

Maak een afspraak

Wat is travertin voor materiaal?

Travertin is eigenlijk kalksteen. Dit kalksteen kan ontstaan door de resten van beestjes of planten in de aarde, die onder druk samenpersen tot een hard gesteente. Een andere manier waarop kalksteen ontstaat is door het neerslaan van kalk bij geisers of heetwaterbronnen.

De voordelen van een Travertin vloer

De kalkstenen tegels zijn koel en in de zomer is dat heel comfortabel om overheen te lopen. De koelte van de kalkstenen helpen ook om de woonruimtes in de zomer op een fijne temperatuur te houden. Onder een Travertin vloer is gemakkelijk vloerverwarming aan te leggen, dus dit voorkomt dat u het in de winter te koud heeft. De structuur van een Travertin vloer is tevens anti-slip, want het oppervlakte van elke tegel is ruw. Voordelig is tenslotte de duurzaamheid, want een Travertin vloer gaat enorm lang mee.

Het onderhouden van uw Travertin vloer

Een Travertin vloer is een onderhoudsarme vloer, maar wel een gevoelige vloer als deze niet geïmpregneerd is. De vloer wordt echt aangetast door zuur en door water. Door de vloer te impregneren komt vocht, vuil, olie en vet niet meer in de poriën van de kalkstenen tegels. Daarna kunt u dus ook de vloer met water wassen als er viezigheid ligt. Een extra mooie glans krijgt de vloer als u af en toe slijtvaste zijdeglans over uw travertin vloer.

Welke stijl past bij een Travertin vloer?

In uw woning wordt de luxe uitstraling van een Travertin vloer versterkt door de meubels en de materialen van alle voorwerpen uit uw wooninrichting. In het speciaal kunt u letten op marmer, want dit wordt gevormd uit kalksteen. Doordat kalksteen en marmer alletwee de eigenschap van veel kleurschakeringen en aders hebben passen de twee heel goed bij elkaar. Verder biedt een Travertin vloer bijna voor elke woonstijl extra luxe. Zo matcht een Travertin vloer met een industriële keuken, moderne keuken, landelijke badkamer of tijdloze badkamer.

De geschikte Travertin vloer uitzoeken

Dat doet u natuurlijk bij Paul Roescher. De megashowrooms in Rijssen of Apeldoorn hebben tonen u een ruim aanbod Travertin vloeren. Bovendien krijgt u hier het beste advies en denken onze vloerspecialisten graag met u mee welke Travertin vloer het beste bij uw woning past.

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

"Nu begrijpen we waarom het ondanks de crisis toch altijd zo druk is bij jullie! Nogmaals dank!”

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit