Douchecabines

U wilt graag een douchecabine in uw nieuwe badkamer plaatsen, maar u weet nog niet zo goed hoe deze douche er uit moet komen te zien. Of wellicht heeft u dat juist al wel voor ogen, maar bent u nog oriënterende voor wat betreft alle mogelijkheden. Paul Roescher weet alles op het gebied van douchecabines en kan u daarom uitstekend van advies voorzien. We geven u graag 5 onmisbare aandachtspunten.

Wilt u een douchecabine met of zonder douchebak?

Een douchecabine kan op twee manieren gemonteerd worden: rechtstreeks op de grond of op een douchebak. Voor een groot deel wordt deze keuze uiteraard bepaald door uw voorkeur en smaak. Kiest u er voor om de douchecabine op de grond te monteren, let er dan op dat het water de juiste richting op kan stromen naar het afvoerputje. Ongeacht wat u hier kiest: het voordeel is dat de badkamer niet meer overal nat wordt, maar enkel binnen de ruimte van de douchecabine.

Kiest u voor schuifdeuren of een openslaande deur?

Een douchecabine is pas compleet met een goed passende deur er in. Het is ons advies om goed na te denken over de keuze van een deur. Heeft u een kleine badkamer en bent u beperkt in de ruimte, dan is een schuifdeur wellicht een goede oplossing. Is er voldoende ruimte, dan kan gemakkelijker gekozen worden voor een openslaande deur. Maar wanneer er nog ander meubilair vlakbij de douchecabine staat, is het wel van belang om te controleren of de openslaande douchedeur niet tegen het meubilair aan kan komen.

Krijgt de douchecabine een glazen douchewand?

Tegenwoordig hebben veel douchecabines een douchewand van glas. Hierdoor krijgt de badkamer een meer open gevoel en oogt de ruimte ook direct ruimtelijker. Door een standaard glazen douchewand is uiteraard wel helemaal heen te kijken. Voor meer privacy in douchecabines wordt vaak gekozen voor een douchedeur met (deels) ondoorzichtig glas te kiezen.

Let overigens ook op de dikte van het glas van de douchedeur. Hoe dikker de douchedeur is, hoe steviger deze is. Mocht het voorkomen, waar we uiteraard niet van uit gaan, dat iemand tegen de douchedeur valt, dan resulteert dit niet in lichamelijke verwondingen. Over het algemeen wordt een dikte van 8 millimeter aanbevolen. Hoe groter het glasoppervlak is, hoe groter ook de aanbevolen dikte van het glas. 

De grootte van de douchecabine

Bij het maken van een keuze tussen alle verschillende douchecabines is de grootte van de doucheruimte uiteraard van belang. De optimale grootte is te bepalen op basis van twee factoren: ruimte en gebruiksintensiteit. Hiermee bedoelen wij onder andere:

  • staat er altijd één persoon onder de douche of ook wel eens twee personen?
  • zijn er in het gezin kleine kinderen die samen onder de douche gaan?
  • hoe kan de ruimte in de badkamer zo efficiënt mogelijk worden benut?

Douchecabines worden vaak geleverd in de maten 80, 90 of 100 centimeter. Daarbij moet wel gezegd worden dat maatwerk altijd mogelijk is. Wilt u graag een douchecabine met andere afmetingen, dan is dat over het algemeen zeker mogelijk. De douchecabine kan daarnaast half rond gevormd zijn of vierkant. Voor de ruimte in de cabine speelt dit ook zeker een rol. 

Indeling van de douchecabine

Een ander belangrijk aandachtspunt op het gebied van douchecabines is de indeling van de cabine. Kiest u bijvoorbeeld voor een standaard kraan of wilt u juist een regen- of massagedouche? En wanneer u al op leeftijd bent of lichamelijke ongemakken kent, is een aangepaste douchecabine wellicht wat u zoekt. Hierover denken we graag met u mee en we horen graag waar u zelf aan denkt voor uw douchecabine.

Bekijk alle douchecabines in onze showroom

Bij Paul Roescher helpen we klanten op alle mogelijke manieren bij het maken van een keuze voor één van de douchecabines. Heeft u op dit moment al vragen, dan kunt u die stellen aan Annetta door het onderstaande formulier in te vullen. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Daar hebben we tientallen douchecabines voor u staan, waar u op uw gemak naar kunt kijken. We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Nu de keuken geleverd is, hebben we bevestigd gekregen dat Roescher de juiste keuze is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit