5 tips voor het kiezen van een keuken op maat

U bent toe aan een nieuwe keuken en u wilt graag een keuken op maat! Er zijn tal van keuzes te maken: welke keukenstijl wil ik graag? Welke apparatuur heb ik nodig? Welke kleur keuken vind ik mooi of wil ik meerdere kleuren combineren? En voor wat betreft afwerking; ga ik voor een greeploze keuken of juist een kleuken met greepjes en knoppen? De keukenexperts van Paul Roescher adviseren u graag! Laat u inspireren door meer dan 5.000 m² showroom. Diverse keukenopstellingen en keukenstijlen staan op u te wachten. Wij geven alvast 5 tips waar u op moet letten als u voor een keuken op maat gaat!

Ruimte te kort? Mist u iets?

Bedenk in eerste instantie goed waarom u graag een nieuwe keuken wilt. Zijn er zaken die in uw huidige keuken ontbreken? Dan is het goed om hier rekening mee te houden. Vind u uw keuken op dit moment te klein? Meet de ruimte waar u uw keuken wilt hebben goed op. Bepaal daarmee de lengtes van de muren en de plaatsen van bijvoorbeeld de ramen in de muren. Neem bij het inschatten van de ruimte de gangbare breedte van de keukenkastjes mee. Ga hierbij uit van de volgende breedtes: 15, 30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100, en 120 cm breed.

Een keuken op maat: kies de juiste opstelling

Het is goed om vooraf goed na te denken over de opstelling van uw nieuwe keuken. We onderscheiden eigenlijk drie opstellingen:

 • U-opstelling
 • L-opstelling
 • Rechte opstelling

De namen van de keukenopstellingen spreken voor zich. Bij een U-opstelling heeft u aan drie kanten een keuken. Wanneer u een echte hobby kok bent is de U-opstellig de ideale keukenopstelling voor u. In de praktijk zijn de L-opstelling en rechte opstelling een veelgekozen optie. Zowel de U- als de L- als de rechte opstelling zijn uit te breiden met een kookeiland of bar.

Opstelling gereed? Kies de juiste spelers

Keukenapparatuur is er eigenlijk in alle soorten, maten, kleuren en merken. Maar u heeft vast een beeld over hoe u uw keuken op maat wilt inrichten en met welke apparatuur. Denk aan het volgende lijstje met apparaatsoorten:

 • Koelkasten/vrieskasten of een combinatie: de koel/vries combinatie
 • Kookplaten: gaat u voor keramisch of inductie?
 • Afzuigkappen
 • Fornuizen
 • Boilers
 • Vaatwassers
 • Magnetrons
 • Ovens
 • Koffieapparaten
 • Kranen

Keukenapparatuur voor een keuken op maat

Voor welke stijl gaat u?

Iedere keuken is uniek. Het kan daarom lastig zijn om precies uit te drukken voor welke stijl keuken u wilt gaan. Het is aan te raden om vantevoren goed na te denken over de keukenstijl. Er zijn tal van keukenstijlen die we grofweg op hoofdlijnen kunnen onderscheiden:

Een keuken op maat laten ontwerpen door Paul Roescher

De beste tip die we u kunnen geven is natuurlijk om bij ons langs te komen voor een keuken op maat. De keukenadviseurs van Paul Roescher stellen daarom stap voor stap de ideale keuken met u samen. Van keukenkastjes, het aanrechtblad en de apparatuur tot aan de handgrepen, de wasbak en de opbergmogelijkheden. Bij het ontwerpen van een keuken op maat doorlopen de keukenexperts van Paul Roescher 5 stappen:

 • Wilt u een simpele bijkeuken of een echte woonkeuken? Zorg ervoor dat u vooraf al uw wensen en behoeften duidelijk heeft. Deel deze dromen met ons.
 • Samen bepalen we de opstelling. In dit ontwerp houden we rekening met de ruimte en bijbehorende obstakels. 
 • Materiaal, vormgeving, kleur en afwerking. Wij brengen uw droomkeuken tot leven met het uittekenen van uw droomkeuken op papier. 
 • De juiste keukenapparatuur kunt u kiezen met behulp van onze tips en ons speciale Kookcentrum. U richt uw keuken zelf in
 • Het ontwerp van uw keuken op maat is definitief en de montage kan beginnen. Genieten geblazen! 

Voor een keuken op maat kom je inspiratie op doen in een van onze keukenshowrooms in Apeldoorn of Rijssen. Maak een afspraak met een van onze keukenexperts. U bent van harte welkom!

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Bij Paul Roescher blijven ze op elk moment aandacht geven. Dus ook na het tekenen van het contract, na de betaling."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit