Een klassieke keuken: ervaar de warmte van vroeger

Een klassieke keuken heeft, als we deze vergelijken met de andere keukenstijlen van Paul Roescher, de meest warme uitstraling. Stapt u een klassieke keuken binnen dan gaat u als het ware tientallen jaren terug in de tijd. Een klassieke keuken roept nostalgie op en u voelt zich er direct op uw gemak. 

Wat zijn de kenmerken van een klassieke keuken?

Een klassieke keuken heeft een warme uitstraling en geeft u een gevoel van gezelligheid. Vaak wordt dit veroorzaakt doordat u mee wordt genomen terug in de tijd. Een klassieke keuken heeft vaak authentieke kleuren. We zien veel aardse kleuren zoals bruin- en grijstinten. Ook het gebruk van de kleur oud-blauw zien we veel in deze keukens. Deze kleuren worden veelal gecombineerd met de kleuren crème en beige. Hoewel een klassieke keuken u tientallen jaren mee terug neemt in de tijd, heeft een klassieke keuken natuurlijk wel luxe en moderne keukenapparatuur. Denk bijvoorbeeld eens aan een prachtig gietijzeren fornuis. Ook door middel van de afwerking van bijvoorbeeld de keukenkastjes kunt u iets klassieks terugbrengen in de keuken: raamwerken en klassieke knoppen die dienen als grepen. 

Classic kitchen en Cuisine classique

Typische klassieke keukenstijlen zijn de Engelse keuken en de Franse keuken, en dan hebben we het natuurlijk niet over de gerechten. Een Engelse keuken typeert zich het beste als landelijk en ietwat sprookjesachtig. In een een Engelse klassieke keuken komt u veel Engelse ornamenten tegen en meestal een echte Engelse bronzen kraan. Maak de Engelse keuken af met behang met bloemen, of gebruik de kleur oud-blauw en u waant zich in zo'n typisch Engels plattelands dorpje.     

Een klassieke keuken in Engelse stijl van Paul Roescher

Een Franse keuken kan het beste vergeleken worden met een boeken keuken zoals we die in Nederland kennen. Stap een Franse klassieke keuken binnen en u heeft direct zin in boeuf bourguignon, een heerlijke steak tartare of quiche lorraine. Een rustieke uitstraling met diverse sierranden zijn typerend voor een Franse keuken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van zachte crème-kleuren en natuurlijke elementen zoals een eikenhouten werkblad. Hier wordt een authentieke en gezellige sfeer mee gecreëerd. Deze sfeer past perfect bij de bourgondische levensstijl die zo kenmerkend is voor Frankrijk. 

De Franse klassieke keuken van Paul Roescher

Klassieke keuken met moderne keukenapparatuur

Met een klassieke keuken gaat u terug in de tijd. Maar dat betekent niet dat u ook voor wat betreft uw keukenapparatuur terug moet naar vroeger tijden. U hoeft natuurlijk niet uw soep te koken in een ouderwetse ketel op het vuur. U zet hiervoor uw moderne gietijzeren gasfornuis is. Bij een klassieke keuken gaat het juist om de sfeer die gecreëerd wordt en daar past moderne keukenapparatuur prima bij. 

Klassieke prijzen voor een klassieke keuken?

De mogelijkheden van een klassieke zijn eindeloos. U maakt uw klassieke keuken helemaal naar wens door gebruik te maken van de gewenste kleuren en materialen. Door de juiste inbouwapparatuur te gebruiken, maakt u uw klassieke keuken helemaal af. Klassieke keukens zijn in verschillende prijscategorien verkrijgbaar:

Een klassieke keuken bij Paul Roescher kan helaas niet meer afgerekend worden met florijnen of guldens.   

Meer informatie over een klassieke keuken? 

Wilt u meer informatie over een klassieke keuken of wilt u gaag inspiratie opdoen? Kom naar een van onze showrooms in Rijssen of Apeldoorn? U kunt ook een afspraak maken met een van onze experts op het gebied van klassieke keukens. 

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Na de zeer goede ervaring van het kopen van onze keuken, was het geen moeilijke keuze om voor de badkamer hier te gaan kijken"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit