Hoe onderhoud ik een badkamer?

Bij Paul Roescher krijgen we regelmatig vragen over badkamers. Een groot deel hiervan gaat over de ideale inrichting, de kosten van betegelen et cetera. Een andere vraag die we regelmatig horen, is 'hoe onderhoud ik een badkamer?'. Het is begrijpelijk dat u deze vraag stelt, omdat de badkamer een broeiplaats voor bacteriën is. Wij voorzien u daarom graag van een uitgebreid antwoord op de vraag 'hoe onderhoud ik mijn badkamer?'.

De douche en het bad onderhouden

Voor het onderhoud van een badkamer is het gebruik van schuurmiddelen af te raden. Deze kunnen het oppervlak van uw douche of bad beschadigen en dat wilt u vermijden. Douches en baden kunnen het beste schoongemaakt worden met een zachte doek en warm water. Is er sprake van sterke verontreiniging, dan kan een allesreiniger gebruikt worden. 

Onderhoud van douche

Onderhouden van de badkamer tegels

Tegels in de badkamer worden snel vies en dof, omdat de badkamer in de meeste gevallen een aantal keer per dag intensief wordt gebruikt. Bovendien kan vuil zich gaan ophopen tussen de tegels. Om de tegels schoon te krijgen, kunt u ze behandelen met een mengsel van warm water en wat azijn. Wrijf de tegels daarna droog met een theedoek voor het mooiste effect. hoe onderhoud ik een badkamer

De spiegel schoonmaken

Op spiegels zien we vaak vette vlekken zitten. Dit kan gelukkig eenvoudig schoongemaakt worden. U neemt een emmer warm water en giet daar een beetje brandspiritus in. Maak een microvezeldoekje nat, wring deze uit en wrijf de spiegel schoon. Ga daarna met een droog microvezeldoekje over de spiegel heen om deze droog te maken. Let goed op: haal ook de druppels aan de zij- en onderkant goed weg. Anders krijgt u vlekken aan de rand.

onderhoud badkamerspiegel

Onderhoud van de kranen

Een niet te vergeten aspect van het antwoord op de vraag 'hoe onderhoud ik een badkamer?' ligt bij de kranen. Er blijft vaak water achter op de kraan, waardoor deze vies wordt. Het is sowieso verstandig om de kraan elke keer na gebruik af te doen met een droge, zachte doek. Dan komen er geen vlekken op de kraan. Is er na verloop van tijd toch kalkaanslag ontstaan, dan kunt u antikalkmiddelen gebruiken. Op de verpakking staat vaak aangegeven hoe deze gebruikt dienen te worden.

maak een afspraak >   bezoek onze showroom >

 

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken, badkamer, houten vloer: Paul Roescher heeft ons in alles voorzien."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit