Trendtip: de Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt vloer is een van de populairste houten vloeren van dit moment. Een Hongaarse punt vloer is een erg mooie houten vloer die in vrijwel iedere ruimte perfect past. Vaak wordt een Hongaarse punt vloer verward met een visgraat vloer. Het grote verschil tussen beide vloeren is het legpatroon. Waar visgraat vloeren vaak met een hoek van 90 graden worden gelegd, worden Hongaarse punt vloeren met een hoek van 60 graden gelegd. Paul Roescher geeft een aantal tips en zaken waar u op kunt letten wanneer hoe een Hongaarse punt vloer in uw huis wilt laten leggen. 

Legmotief van de Hongaarse punt vloer

Een Hongaarse punt vloer verschilt dus in legmotief van bijvoorbeeld een visgraat vloer. De vloerdelen van een Hongaarse punt vloer (zie hiervoor de eerste afbeelding hieronder) worden in een hoek van 60 graden gelegd. De vloerdelen sluiten aan de bovenzijde aan waardoor een wijde V-vorm ontstaat. Dit noemen we een sergeantstreep. De ruimte waar de Hongaarse punt vloer is gelegd krijgt hierdoor een rustige en strakke uitstraling omdat het legmotief vaak strakker oogt ten opzichte van een visgraat vloer. 

Het legmotief van een Hongaarse punt vloer is iets anders van een visgraat vloer. Een visgraatvloer (zie hiervoor de tweede afbeelding hieronder) wordt gelegd onder een hoek van 90 graden. Hierbij ligt aan de bovenzijde de kopse zijde haaks op de plank ernaast.  

Hongaarse punt vloer van Tapis

 

Visgraat motief van een Tapis parketvloer

Hongaarse punt vloeren in allerlei kleuren

Een Hongaarse punt vloer wordt voornamelijk in een eikenhouten uitvoering geleverd. Eikenhout heeft als specifieke eigenschappen dat hij duurzaam, tijdloos en een mooie organische structuur. Bovendien kan een eikenhouten vloer met een Hongaarse punt in vele kleurtinten geleverd worden. Laat u adviseren door de vloerexperts van Paul Roescher zodat wij met u mee kunnen denken over de perfecte kleur van uw Hongaarse punt vloer. 

Vloerverwarming en Hongaarse punt vloeren

Tot een tijd geleden was vloerverwarming in combinatie met een houten vloer eigenlijk ondenkbaar. De voornaamste reden hiervoor is dat hout een natuurproduct is. Hout reageert van nature op bijvoorbeeld vocht of temperatuursverschillen door uit te zetten of juist te krimpen. Door de nieuwste technieken op het gebied van vloerverwarming is een Hongaarse punt vloer ideaal te combineren met vloerverwarming. Een ruimte met vloerverwarming wordt op een gelijkmatige manier verwarmd waardoor de temperatuursschommelingen beperkt blijven. Laat u goed adviseren door een van onze vloerexperts over het combineren van een Hongaarse punt vloer met vloerverwarming.   

Hoe moet een Hongaarse punt vloer onderhouden worden? 

Voor wat betreft het onderhoud van een Hongaarse punt vloer is het belangrijk om te weten op welke manier de vloer is afgewerkt. De meest gangbare afwerkingen van vloeren zijn olie of lak. Om deze afwerkingen zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk dat uw Hongaarse punt vloer zoveel mogelijk zand- en stofvrij is. Door uw vloer regelmatig te stofzuigen voorkomt u dat door zand/stof een looppatroon te zien is. Dit komt het meeste voor in bijvoorbeeld een woonkamer waar regelmatig van de bank naar de keuken of eettafel gelopen wordt. 

Natuurlijk zijn er voor zowel geoliede als gelakte vloeren diverse reinigingsmiddelen verkrijgbaar waarmee u jaarlijks of tweejaarlijks uw Hongaarse punt vloer kunt reinigen. Hiermee is uw vloer beschermd tegen vlekken van bijvoorbeeld het morsen van koffie of andere dranken, maar ook zogenaamde schuifbeschadigingen van de eetkamerstoelen. 

Meer informatie over het onderhoud van diverse type vloeren

Laat u inspireren! 

Een Hongaarse punt vloer geeft een rustige en authentieke sfeer aan bijvoorbeeld uw woonkamer. Patroonvloeren gaan altijd met hun tijd mee en daarom past de Hongaarse punt vloer in vrijwel ieder interieur. Van een modern tot aan klassiek; u kunt alle kanten op! 

Kom eens langs in een van de showrooms van Paul Roescher in Rijssen of Apeldoorn en vraag advies aan onze verkoopadviseurs. Bij Paul Roescher kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment vloeren van Nederland. Maak een afspraak en kom inspiratie opdoen! 

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Een tijdje terug hebben we een badkamer laten installeren. Uiteindelijk kwamen we voor onze keuken weer bij Roescher kijken"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit