Een houten vloer: voor welk soort kiest u?

Een houten vloer heeft karakter! Kiest u voor een houten vloer? Dan kiest u voor warmte en sfeer in huis. Ziet u ook door de bomen het bos niet meer omdat er zoveel soorten houten vloeren zijn? We zetten ze hier voor u op een rij. 

 

Welkom in onze showroom

 

Een houten vloer heeft karakter

Weet u hoe het komt dat een houten vloer karakter heeft en voor zoveel warmte en sfeer in huis zorgt? Elke houten vloer is anders. Zelfs elke houten plank is anders. De houtsoort, structuur en afwerking maken dat geen enkele houten vloer hetzelfde is. Een houten vloer past zich ook makkelijk aan uw interieur aan. Met een houten vloer kunt u eigenlijk geen keuze maken waar u later spijt van krijgt. Lees hier alles over houten vloeren

Houten vloer Paul Roescher

 

Een houten vloer past bij elke interieurstijl

Er zijn veel soorten, kleuren en bewerkingen van houten vloeren die ook voor een groot gedeelte de uitstraling van de houten vloer bepalen. Omdat er zoveel keuze is voor een houten vloer, is voor elke interieurstijl wel een passende houten vloer te vinden. Dat maakt een houten vloer ook tot een goede keuze. 
 

Soorten houten vloeren

Er zijn diverse soorten houten vloeren die allemaal een eigen karakter hebben. We zetten ze hier voor u op een rij:

 

 • Lamelparket
  Er zijn heel wat mensen die die denken dat een lamelparket eigenlijk laminaat is. Dit is echter niet zo. Lamelparket is een houten vloer die opgebouwd is uit drie of meer lagen. De levensduur van deze vloeren wordt bepaald door het aantal lagen en het gebruikte hout. Als u kiest voor hout van hoge kwaliteit ziet u dit terug in de prijs, maar dit betaald zich terug in de duurzaamheid van het lamelparket. Een lamelparket wordt ook wel duoplank of meerlaagsparket genoemd en bestaat vaak uit de houtsoorten naaldhout, berken of eiken.

Lamelparket Paul Roescher

 

 • Bourgogne parketvloer
  Bourgogne parketvloeren zijn er in diverse houtsoorten waaronder: Merbau, Afzelia, Afrormosia, Eiken, Eiken rustiek, Eiken Premier, Robijn en Teak. Deze houtsoorten hebben allemaal weer hun eigen uitstraling en karakter. Bourgognevloeren bestaan uit delen van 9mm dik en in wisselende lengte- en breedtematen. Bourgogne vloeren worden meestal gelegd in wildverband. Bourgogne vloeren worden aan de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) uitgevuld worden. Bourgogne vloeren zijn vloeren die generaties overschrijden. 

Bourgogne parketvloer

 

 • Tapis parketvloer
  Bent u op zoek naar een karaktervolle tapis parketvloer? Tapis is een massief houten plank zonder mes en groef verbinding. De losse planken zijn in alle patronen te leggen. De plankjes worden op de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) uitgevuld worden. Tapis parketvloeren zijn er in meer dan 20 houtsoorten o.a.: Jatoba, Kambala, Basralocus, Panga Panga, Eiken, Afzelia.

Tapis vloer Paul Roescher

 

 • Verouderde vloeren
  Verouderde vloeren zijn uniek! Hout wat is verouderd heeft een behandeling ondergaan. Door deze behandeling wordt de look gecreëerd die het product zo uniek maakt. Daarnaast ondergaan de verouderde vloeren van Paul Roescher nog meer behandelingen: de vloer wordt namelijk geïmpregneerd met een hardwasolie. Door de hoge kwaliteit van het hout te combineren met deze behandeling krijgt u een vloer die zeer geschikt is voor intensief gebruik zoals kantines, lounge, keuken, kamer, feestzaal.
  Verouderde vloeren zijn er in zeer veel legpatronen en kleurschakeringen. U, als klant bepaalt de keuze. Van stoere, brede plank tot klein mozaïek met visgraat motief. Van crème wit tot zwart. 

Verouderde vloeren Paul Roescher

 

Het onderhoud van een houten vloer

Om lang van uw houten vloer te kunnen genieten raden wij u aan uw houten vloer goed te onderhouden. Het onderhoud van een houten vloer brengt een aantal aandachtspunten met zich mee. Allereerst is het verstandig om de vloer enkel aan te vegen met een bezem met zachte haren of met een stofzuiger met een speciale stofzuigmond. Zo zorgt u ervoor dat zandkorrels en ander vuil geen beschadigingen aan de vloer zullen achterlaten tijdens het dweilen. 

Hoewel sommige vloeren een waterafstotende laag hebben, is het in ieder geval verstandig om niet te veel water te gebruiken tijdens het dweilen. Veel houten vloeren zijn hier gevoelig voor. Verder bestaan er speciale schoonmaakmiddelen voor houten vloeren. Om vet en vuil op de juiste manier te verwijderen, is de aanschaf van zulke middelen zeker aan te raden. Bleek, ammoniak of schuurmiddelen zijn daarbij ten zeerste af te raden. Wanneer u een houten vloer gaat dweilen, kunt u het best met de nerf van het hout mee dweilen. 

 

Houten vloer Paul Roescher

 

De voordelen van een houten vloer

Met de keuze voor een houten vloer zit u altijd goed. U krijgt zoveel sfeer en warmte in huis met een houten vloer. Een houten vloer heeft veel voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

 • Een houten vloer geeft een warme sfeer in huis

 • Een houten vloer is tijdloos

 • Een houten vloer is duurzaam

 • Een houten vloer is makkelijk te onderhouden

Een houten vloer en vloerverwarming

Vloerverwarming is heerlijk! Nooit meer koude voeten in huis. Wist u dat u in de meeste gevallen vloerverwarming kunt combineren met een houten vloer? Vraag bij onze specialisten na bij welke houten vloer u vloerverwarming kunt gebruiken. 

Houten vloer Paul Roescher

 

Meer weten over een houten vloer?

Bij Paul Roescher weten we alles over houten vloeren. We kennen alle mogelijkheden en we stemmen die perfect af op uw wensen. Bij Paul Roescher kies je voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar ook. En door het professionele advies en die echte Twentse gastvrijheid voel je meteen dat het goed zit. Neem contact op met onze verkoopspecialisten of maak direct een afspraak. 

 

Maak een afspraak

 

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken, badkamer, houten vloer: Paul Roescher heeft ons in alles voorzien."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit