figure
Houten vloeren

Houten vloeren met karakter

Bij Paul Roescher staan wij al jaren bekend om ons ongeëvenaarde aanbod aan keukens en sanitair. Maar daar blijft het niet bij! Onze klanten willen namelijk meer dan dat: zij willen ook dat wij voor de verzorging van hun vloer garant staan. En dat doen wij maar al te graag. Ook op het gebied van houten vloeren is ons aanbod nu verrassend goed. Voor welk soort houten vloer kiest u?

Om zo efficiënt mogelijk op die vraag in te kunnen gaan is er in de showroom van Paul Roescher een Parket speciaalzaak gerealiseerd. Het vloeren gamma van Paul Roescher is modieus, tijdloos, klassiek en nostalgisch. Oude tijden herleven met de middeleeuws verouderde vloeren en de vloeren in old english sfeer. Maar er is ook een uitgebreid scala die de hedendaagse trend accentueert. U vindt de vloeren in onze filialen in Apeldoorn en Rijssen.

Neem contact met ons op 

Houten Vloeren Paul Roescher

Verschillende soorten houten vloeren

Wanneer u heeft besloten dat u een houten vloer wilt in uw woning, bent u er nog niet. Ons aanbod aan houten vloeren is namelijk zo veelzijdig dat u ruime keuze heeft. Zo kunt u kiezen uit de volgende vier soorten houten vloeren: 

  • Lamelparket / duoparket;
  • Bourgogne parketvloer;
  • Tapis parketvloer;
  • Verouderde vloeren.

De beste houten vloer voor u

Wellicht vindt u het lastig om een keuze te maken tussen diverse soorten houten vloeren. Daarom vertellen wij u graag meer over de verschillen:

  • Lamelparket is een samengestelde plank van 3 lagen, terwijl duoparket over het algemeen uit twee lagen bestaat.
  • Een Bourgogne parketvloer bestaat uit planken van 12 cm en breder. Een Tapis parketvloer bestaat echter uit planken onder de 10 cm breedte.
  • Verouderde vloeren worden op een speciale manier behandeld zodat ze een authentieke look krijgen. Ook is dit soort hout daardoor zeer geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld in een kantine of feestzaal.

Welke keuze u maakt, is dus voor een groot deel afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de rest van uw inrichting. Om u te helpen, voorzien wij u in onze showroom in Apeldoorn en Rijssen graag van persoonlijk advies. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze vloerenspecialist! 

Houten Vloeren Paul Roescher

Een houten vloer schoonmaken

Het onderhoud van een houten vloer brengt een aantal aandachtspunten met zich mee. Allereerst is het verstandig om de vloer enkel aan te vegen met een bezem met zachte haren of met een stofzuiger met een speciale stofzuigmond. Zo zorgt u ervoor dat zandkorrels en ander vuil geen beschadigingen aan de vloer zullen achterlaten tijdens het dweilen. 

Hoewel sommige vloeren een waterafstotende laag hebben, is het in ieder geval verstandig om niet te veel water te gebruiken tijdens het dweilen. Veel houten vloeren zijn hier gevoelig voor. Verder bestaan er speciale schoonmaakmiddelen voor houten vloeren. Om vet en vuil op de juiste manier te verwijderen, is de aanschaf van zulke middelen zeker aan te raden. Bleek, ammoniak of schuurmiddelen zijn daarbij ten zeerste af te raden. Wanneer u een houten vloer gaat dweilen, kunt u het best met de nerf van het hout mee dweilen. 

Houten Vloeren Paul Roescher

Advies in onze vloerenshowroom

Zoals u merkt, zijn er genoeg te keuzes te maken op het gebied van houten vloeren. Ook het afstemmen van de juiste kleurtoon en het legpatroon op uw meubelen en op uw keuken is een belangrijke overweging. De adviseurs van Paul Roescher helpen u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak. Dan gaan we gezamenlijk op zoek naar de beste houten vloer voor uw woning! 

Maak direct een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

83% beveelt Paul Roescher aan!

"We hebben het zeer gewaardeerd wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan. Wat een service! Wat hebben jullie met ons meegedacht."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit