Houten vloeren

Houten vloeren met karakter

Bij Paul Roescher staan wij al jaren bekend om ons ongeëvenaarde aanbod aan keukens en sanitair. Maar daar blijft het niet bij! Onze klanten willen namelijk meer dan dat: zij willen ook dat wij voor de verzorging van hun vloer garant staan. En dat doen wij maar al te graag. Ook op het gebied van houten vloeren is ons aanbod nu verrassend goed. Voor welk soort houten vloer kiest u?

Om zo efficiënt mogelijk op die vraag in te kunnen gaan is er in de showroom van Paul Roescher een Parket speciaalzaak gerealiseerd. Het vloeren gamma van Paul Roescher is modieus, tijdloos, klassiek en nostalgisch. Oude tijden herleven met de middeleeuws verouderde vloeren en de vloeren in old english sfeer. Maar er is ook een uitgebreid scala die de hedendaagse trend accentueert. U vindt de vloeren in onze filialen in Apeldoorn en Rijssen.

Neem contact met ons op 

Houten Vloeren Paul Roescher

De voordelen van een houten vloeren

Met de keuze voor een houten vloer zit u altijd goed. U krijgt zoveel sfeer en warmte in huis met een houten vloer. Een houten vloer heeft veel voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Een houten vloer geeft een warme sfeer in huis
  • Een houten vloer is tijdloos
  • Een houten vloer is duurzaam
  • Een houten vloer is makkelijk te onderhouden

Verschillende soorten houten vloeren

Wanneer u heeft besloten dat u een houten vloer wilt in uw woning, bent u er nog niet. Ons aanbod aan houten vloeren is namelijk zo veelzijdig dat u ruime keuze heeft. Zo kunt u kiezen uit de volgende vier soorten houten vloeren:

Lamelparket / duoparket:

Er zijn heel wat mensen die die denken dat een lamelparket eigenlijk laminaat is. Dit is echter niet zo. Lamelparket is een houten vloer die opgebouwd is uit drie of meer lagen. De levensduur van deze vloeren wordt bepaald door het aantal lagen en het gebruikte hout. Als u kiest voor hout van hoge kwaliteit ziet u dit terug in de prijs, maar dit betaald zich terug in de duurzaamheid van het lamelparket. Een lamelparket wordt ook wel duoplank of meerlaagsparket genoemd en bestaat vaak uit de houtsoorten naaldhout, berken of eiken.

Lamel parket van Paul Roescher

Bourgogne parketvloer:

Bourgogne parketvloeren zijn er in diverse houtsoorten waaronder: Merbau, Afzelia, Afrormosia, Eiken, Eiken rustiek, Eiken Premier, Robijn en Teak. Deze houtsoorten hebben allemaal weer hun eigen uitstraling en karakter. Bourgognevloeren bestaan uit delen van 9mm dik en in wisselende lengte- en breedtematen. Bourgogne vloeren worden meestal gelegd in wildverband. Bourgogne vloeren worden aan de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) uitgevuld worden. Bourgogne vloeren zijn vloeren die generaties overschrijden. 

Bourgogne parketvloer van Paul Roescher

Tapis parketvloer:

Bent u op zoek naar een karaktervolle tapis parketvloer? Tapis is een massief houten plank zonder mes en groef verbinding. De losse planken zijn in alle patronen te leggen. De plankjes worden op de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) uitgevuld worden. Tapis parketvloeren zijn er in meer dan 20 houtsoorten o.a.: Jatoba, Kambala, Basralocus, Panga Panga, Eiken, Afzelia.

Tapis parketvloer

Verouderde vloeren:

Verouderde vloeren zijn uniek! Hout wat is verouderd heeft een behandeling ondergaan. Door deze behandeling wordt de look gecreëerd die het product zo uniek maakt. Daarnaast ondergaan de verouderde vloeren van Paul Roescher nog meer behandelingen: de vloer wordt namelijk geïmpregneerd met een hardwasolie. Door de hoge kwaliteit van het hout te combineren met deze behandeling krijgt u een vloer die zeer geschikt is voor intensief gebruik zoals kantines, lounge, keuken, kamer, feestzaal. Verouderde vloeren zijn er in zeer veel legpatronen en kleurschakeringen. U, als klant bepaalt de keuze. Van stoere, brede plank tot klein mozaïek met visgraat motief. Van crème wit tot zwart. 

verouderde vloeren van Paul Roescher

Welke keuze u maakt, is dus voor een groot deel afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de rest van uw inrichting. Om u te helpen, voorzien wij u in onze showroom in Apeldoorn en Rijssen graag van persoonlijk advies. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze vloerenspecialist! 

Een houten vloer schoonmaken

Het onderhoud van een houten vloer brengt een aantal aandachtspunten met zich mee. Allereerst is het verstandig om de vloer enkel aan te vegen met een bezem met zachte haren of met een stofzuiger met een speciale stofzuigmond. Zo zorgt u ervoor dat zandkorrels en ander vuil geen beschadigingen aan de vloer zullen achterlaten tijdens het dweilen. 

Hoewel sommige vloeren een waterafstotende laag hebben, is het in ieder geval verstandig om niet te veel water te gebruiken tijdens het dweilen. Veel houten vloeren zijn hier gevoelig voor. Verder bestaan er speciale schoonmaakmiddelen voor houten vloeren. Om vet en vuil op de juiste manier te verwijderen, is de aanschaf van zulke middelen zeker aan te raden. Bleek, ammoniak of schuurmiddelen zijn daarbij ten zeerste af te raden. Wanneer u een houten vloer gaat dweilen, kunt u het best met de nerf van het hout mee dweilen. 

Houten Vloeren Paul Roescher

Een houten vloer en vloerverwarming

Vloerverwarming is heerlijk! Nooit meer koude voeten in huis. Wist u dat in de meeste gevallen vloerverwarming kunt combineren met een houten vloer? Vraag bij onze specialisten bij welke houten vloer u vloerverwarming kunt gebruiken.

Advies in onze vloerenshowroom

Zoals u merkt, zijn er genoeg te keuzes te maken op het gebied van houten vloeren. Ook het afstemmen van de juiste kleurtoon en het legpatroon op uw meubelen en op uw keuken is een belangrijke overweging. De adviseurs van Paul Roescher helpen u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak. Dan gaan we gezamenlijk op zoek naar de beste houten vloer voor uw woning! 

Maak direct een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor een nieuwe keuken zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Bij Paul Roescher werden we goed geadviseerd en vonden we wat we zochten."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit