Keramische vloer: waterdicht en makkelijk schoon te houden

Een van de meest populaire vloersoorten is een keramische vloer. Naast de veelzijdigheid in uitvoeringen zijn keramische vloertegels erg sterk en daarom wordt een keramische vloer gezien als een duurzame keuze. Buiten deze eigenschappen is een keramische vloer zeer gemakkelijk te onderhouden waardoor u tijd overhoudt om bijvoorbeeld heerlijk van uw vloer te genieten.

Maak een afspraak >

Keramische vloer van keramiek

Keramiek is het hoofdbestanddeel van een keramische vloer. Keramiek ontstaat door klei en zand met elkaar te mixen en op hoge temperatuur te bakken. Door deze techniek te hanteren, worden zeer harde tegels gemaakt die hittebestendig zijn. Veel leveranciers van keramische vloeren passen steeds vaker nieuwe technieken toe waardoor het mogelijk is om keramische tegels te ontwikkelen die sprekend op hout of natuursteen lijken. Met een houtlook tegel of een natuursteenlook tegel heeft u een keramische vloer die niet van echt te onderscheiden is!

Waterdichte keramische vloer

De meeste keramische vloeren zijn waterdicht. We onderscheiden terracottategels, Faience tegels en volkeramische tegels. Al deze soorten keramische tegels hebben de eigenschap dat ze waterdicht zijn. Een keramische vloer past hierdoor perfect een zogenaamde 'natte' ruimtes zoals een badkamer of een toilet. 

Keramische vloer in uw badkamer

Onderhoudsvrij

Een keramische vloer is in tegenstelling tot bijvoorbeeld een echte houten vloer gemakkelijk te onderhouden. Dit komt doordat keramische tegels een toplaag bevatten wat krassen en slijtage als het ware opvangt en er geen beschadigingen kunnen ontstaan. Bovendien zijn keramische tegels vaak zuurbestendig en nemen zij minder vocht op in vergelijking met een (echte) houten vloer. Voor wat betreft vochtopname hoeft u dus ook geen rekening te houden met extra onderhoud aan uw keramische vloer.

Keramische vloer in uw woonkamer

Schoonmaken is gemakkelijk

De ideale vloer is voor iedereen persoonsgebonden. Dit is afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren in uw ruimte en uw eigen lifestyle. Wilt u bijvoorbeeld de vloer combineren met vloerverwarming? Én is de vloer onderhoudsvriendelijk? Allemaal aspecten die bepalen wat voor u een ideale vloer is. Maar vrijwel iedereen wil zo weinig mogelijk schoonmaakwerk aan zijn vloer hebben. Een keramische vloer is wat dat betreft een ideale vloer De vloer is uiterst gemakkelijk schoon te maken met een stofzuiger om het stof en losliggende vuil te verwijderen. Daarna vervolgt u de schoonmaakbeurt met een dweil voor een perfecte keramische vloer! Er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen nodig.

Een keramische vloer van Paul Roescher

Wilt u een keramische vloer die perfect past in een stijl waar u zich helemaal in thuis voelt? Kom naar Paul Roescher en vindt er alles onder één dak om van uw huis uw thuis te maken. U kiest gegarandeerd voor hoge kwaliteit uit het grootste assortiment vloeren van Nederland voor een prijs die lager is dan bij wie dan ook. Door de inspirerende collectie keramische vloeren, het professionale advies en die echte Twentse gastvrijheid voelt u meteen dat het goed zit!

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Na een aantal keukenspecialisten bezocht te hebben, kwamen wij binnen bij Paul Roescher. Er hing direct een andere sfeer."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit