Een eigen keuken ontwerpen? Hier moet je rekening mee houden.

De keuken van uw dromen stelt u het liefst precies naar uw eigen wensen samen. De keukenkastjes, het aanrechtblad en de apparatuur. Maar ook de handgrepen, de wasbak, de kraan en de opbergmogelijkheden zijn belangrijk. En wat dacht u van de kleur? Gaat u voor zwart, wit, groen of blauw? Of toch liever een wat warmere kleur? En, last but not least, wordt het een landelijke keuken, een moderne keuken, of toch liever een tijdloze keuken of misschien zelfs een stoere industriële keuken?

Zoals u begrijpt, zijn er genoeg keuzes om te maken als je een eigen keuken wilt ontwerpen. De keukenadviseurs van Paul Roescher stellen daarom stap voor stap de ideale keuken met u samen. U kunt hiervoor een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs maken. Wanneer u uw eigen keuken laat ontwerpen bij Paul Roescher, doen wij dit in de volgende vijf eenvoudige stappen.

Eigen keuken ontwerpen bij Paul Roescher

 

Stap 1: Een eigen keuken ontwerpen? Breng uw wensen in kaart

Uw wensen en behoeften zijn het belangrijkst tijdens het ontwerpen van een keuken. Hoe vaak kookt u? Gaat het om een keuken die veel wordt gebruikt of juist weinig? Is het een simpele bijkeuken, of gaat u voor een echte woonkeuken? Het kan zijn dat u uw droomkeuken al helemaal in uw hoofd heeft; dit zetten we dan direct op papier. Gebruik ook onze handige checklist voor keukens om alle informatie snel in kaart te krijgen. Weet u waar u allemaal op moet letten bij het ontwerpen van uw eigen keuken? 

Tip: Een goede manier om uw wensen in kaart te brengen is om van tevoren al eens zelf uw keuken samen te stellen!

Stap 2: bepaal uw keukenopstelling

Het belangrijkste bij een eigen keuken ontwerpen is de keukenopstelling. Hierbij moet rekening worden gehouden met de ruimte, ramen, deuren, muren en de aansluitingen voor gas en water. Onze adviseurs hebben al vele keukens ontworpen en weten precies hoe ze de ruimte moeten indelen. Voor iedere ruimte is er een passende keuken die voldoet aan uw wensen.

Tip: Meet, voordat u naar de showroom komt, goed de beschikbare ruimte op en neem deze maten mee.
Extra tip: Neem de maten van muren en ramen. Kijk hoeveel ruimte er links en rechts naar een raam zit en hoe hoog het raam zit.

Zitten er andere obstakels in de ruimte? Meet deze dan ook op! Zo gaat het ontwerpen in de showroom veel sneller.

Stap 3: uw keuken op papier

Wanneer de keukenopstelling bekend is, kunnen we starten met het uittekenen van uw keuken. Het ontwerpen van uw keuken is nu echt begonnen! U kunt nu keuzes maken in het materiaal, de kleur, de vormgeving en de afwerking. Uw keuken wordt opgebouwd uit verschillende keukenmeubelen, zoals bovenkasten, onderkasten en hoge kasten. Ook kiest u bij deze stap uw aanrechtblad. Tijdens het ontwerpen van uw keuken brengen we zoveel mogelijk in kaart.

Stap 4: keukenapparatuur bepalen

Tijdens stap 4 bepaalt u welke apparatuur in uw keuken komt. Hierbij moet u denken aan een koelkast (of vrieskast), een kookplaat, een oven, een magnetron en een vaatwasser. De keuze voor keukenapparatuur is erg belangrijk, want goede apparatuur kan een wereld van verschil maken voor uw tevredenheid. Bij Paul Roescher bent u aan het juiste adres om een keuze te maken in uw keukenapparatuur. Hiervoor is namelijk zelfs een speciaal Kookcentrum beschikbaar!

Stap 5: Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd! U heeft stap 5 bereikt. Het stappenplan van het ontwerpen van uw keuken is voltooid. Dat betekent dat er een definitief keukenontwerp is en dat de montage kan beginnen. Veel plezier met uw nieuwe keuken!

 

Maak Afspraak >

Online Keukenshowroom >

 

 

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor een nieuwe keuken zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Bij Paul Roescher werden we goed geadviseerd en vonden we wat we zochten."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit