Kliklaminaat

Kliklaminaat; het woord zegt het eigenlijk al. Kliklaminaat is een vloer die gemakkelijk in elkaar gezet kan worden. Laminaat kent twee soorten verbindingssystemen. Het eerste systeem is dat de laminaatplank aan de ene kant is voorzien van een rand en de andere kant van een gleuf. Hierdoor verbindt u gemakkelijk de ene laminaatplank met de andere. Het nadeel hiervan is dat de vloer lastig uit elkaar te halen is, wanneer één of meerdere planken vervangen moet worden. De oplossing hiervoor is het kliklaminaat.

Maak direct een afspraak

Wat is laminaat en wat zijn de voordelen?

Laminaat is een vloer die bestaat uit meerdere lagen die aan elkaar verlijmd zijn. De bovenste laag is voorzien van een beschermlaag (melaminehars) wat de vloer slijt- en kleurvast maakt. De volgende laag is het decorprint. Dit is de laag die u daadwerkelijk ziet. Omdat het patroon erop geprint wordt, heeft u veel keus uit verschillende patronen en stijlen, zoals houtlook. Vervolgens is er nog een onderlaag die ervoor zorgt dat er geen vocht in het laminaat kan trekken. Bovendien zorgt deze laag ervoor dat u geen last heeft van loopgeluid. Verder heeft laminaat nog de volgende voordelen:

  • Het is onderhoudsvriendelijk
  • Kliklaminaat is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen
  • Kliklaminaat gaat jaren mee

Kliklaminaat

Het leggen van kliklaminaat

Als u zelf een handige klusser bent, is het niet moeilijk om kliklaminaat in elkaar te zetten. Bij kliklaminaat is er een speciaal profiel in de randen gefreesd, waardoor het gemakkelijk in elkaar te klikken is. Als u voor een laminaatvloer kiest die niet verlijmd hoeft te worden, is het mogelijk om deze weer uit elkaar te halen indien nodig. Als u geen tijd heeft om een kliklaminaat zelf te leggen, kunt u gebruik maken van onze service!

Assortiment kliklaminaat

Het voordeel is dat kliklaminaat in allerlei groottes, soorten en stijlen te verkrijgen is. Zo heeft u keus uit bijvoorbeeld XXL-kliklaminaat. Dit zijn extra lange en brede laminaatplanken. Ook kliklaminaat met een visgraatmotief behoort tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van kliklaminaat? Stel ons gerust een vraag of kom langs in één van onze showrooms.

Kliklaminaat

Hoe onderhoud u kliklaminaat?

Kliklaminaat is zeer onderhoudsvriendelijk. Het wordt niet snel vies en vlekken zijn gemakkelijk schoon te maken. Het enige wat u hoeft te doen is het laminaat regelmatig schoon te maken met een vochtige dweil. De vloer heeft voor de rest geen speciale onderhoudsbehandeling nodig, wat u wel moet doen bij bijvoorbeeld een houten vloer.

kom langs in onze showroom

In onze megastores in Rijssen en Apeldoorn vindt u een zeer uitgebreid assortiment aan vloeren en kliklaminaat. Kom inspiratie opdoen bij Paul Roescher en u slaagt gegarandeerd! Maak snel een vrijblijvende afspraak met onze adviseur en vind de kliklaminaat van uw dromen.

Neem contact met ons op 

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij kunnen alleen maar positief zijn over onze keuken en de levering daarvan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit