Lamelparket: Haal een natuurlijke uitstraling in huis

Lamelparket is populaire keus bij veel mensen. Deze vloeren zijn er in vele soorten en prijsklassen verkrijgbaar. Ook voor een lamelparket kunt u bij Paul Roescher terecht. Een lamelparket heeft in combinatie met een goede ondervloer een perfecte geluidsreducerende werking. Er zijn vele mogelijkheden voor een Lamelparket. 

Bent u geïnteresseerd in een lamelparket? Onze adviseurs geven u graag meer informatie en bespreken desgewenst met u de mogelijkheden. Voor een zo goed mogelijk advies raden wij u aan om een afspraak te maken.

Bezoek onze showroom

Lamelparket: Wat is het eigenlijk?

Er zijn heel wat mensen die die denken dat een lamelparket eigenlijk laminaat is. Dit is echter niet zo. Lamelparket is een houten vloer die opgebouwd is uit drie of meer lagen. De levensduur van deze vloeren wordt bepaald door het aantal lagen en het gebruikte hout. Als u kiest voor hout van hoge kwaliteit ziet u dit terug in de prijs, maar dit betaald zich terug in de duurzaamheid van het lamelparket. Een lamelparket wordt ook wel duoplank of meerlaagsparket genoemd en bestaat vaak uit de houtsoorten naaldhout, berken of eiken.

Lametparket van Paul Roescher

Wat zijn de voordelen en nadelen van een lamelparket

Lamelparket heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vloeren. Ook zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden in de aanschaf van een lamelparket. Dit zijn de voordelen en nadelen op een rijtje:

Voordelen:

  • Een lamelparket geeft een natuurlijke uitstraling: Een mooi voordeel is dat elke plank er anders uitziet. Zo krijgt uw huis een stoere en natuurlijke uitstraling.
  • Geschikt voor vloerverwarming: Wilt u een houten vloer met vloerverwarming? Dan is een lamelparket de beste keus. Een massief houten vloer is namelijk een slechte geleider van warmte. Een lamelparket is dunner waardoor het beter warmte geleid.
  • Beschikbaar in verschillende prijsklassen: Bij een lamelparket heeft u veel keus in verschillende soorten hout. Zo heeft uw hout keus veel invloed op de prijs. Houd wel in de gaten dat een goedkopere houtsoort minder lang meegaat.
  • Makkelijk te herstellen: Als er planken zwaar beschadigd raken of als er een flinke scheur in zit, is de vloer zeer eenvoudig te herstellen.

Nadelen:

  • Heeft onderhoud nodig: Net als de meeste houten vloeren hebben deze wat meer onderhoud nodig, dan bijvoorbeeld laminaat. Zo moet de vloer regelmatig in de onderhoudsolie en is het niet aan te raden om te nat te dweilen.
  • Een lamelparket is niet krasvast: Een nadeel van een lamelparket is dat deze vloeren niet krasvast zijn. Dit geeft de vloer overigens wel een authentieke look. 

Een lamelparket kopen?

Bij Paul Roescher zijn we expert op het gebied van Lamelparketten. Lamelparketten passen bij vele huisstijlen zoals een industriële, landelijke of moderne huisstijl. Als u eerst inspiratie wilt opdoen, nodigen we u van harte uit in één van onze megastores in Rijssen of Apeldoorn. Onze vloeradviseurs helpen u graag bij het vinden van uw perfecte lamelparket.

Actie: deze prachtige parketvloer nu voor slechts 39,95 euro per m2

Profiteer nu van onze speciale actie: deze topkwaliteit parketvloer kost tijdelijk slechts 39,95 euro per m2!


Maak een afspraak >      Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht