Plavuizen vloer

Plavuizen zijn de ideale ondergrond voor elke woonruimte. Of het nu gaat om uw gang, uw keuken, uw badkamer of uw woonkamer. Plavuizen zijn meestal groot van formaat en geven een ruimte extra glans en een luxe uitstraling. Door de verschillende kleuren en afwerkingen die mogelijk zijn met plavuizen passen deze grote tegels bij elke woonstijl. Een fraaie combinatie is een landelijke woonstijl in combinatie met een landelijke vloer, die uit plavuizen bestaat.

Maak een afspraak

Wat zijn plavuizen eigenlijk?

Plavuizen zijn grote tegels, die geglazuurd of ongeglazuurd afgeleverd kunnen worden. Bij een glazuurlaag is de tegel glad en zit er een beschermlaag over de tegel heen. De tegel die niet geglazuurd is, heeft een meer natuurlijke en ruwere textuur en uitstraling. De eerste plavuizen lagen in boerderijen en waren gemaakt van klei of porseleinaarde dat in een oven gebakken werd. Tegenwoordig komen die minder voor en zijn plavuizen veelal keramische tegels, die plavuizen zijn dus van keramiek gemaakt. De gemene deler is altijd dat het gaat om een gebakken tegel.

Plavuizen vloer - Paul Roescher

Praktische plavuizen vloeren in uw woning

Doordat plavuizen verhit zijn in een oven sluiten de poriën van de tegels. Dit is een zeer gunstige bijkomstigheid, want vuil kan dan niet in de tegel gaan zitten. Een plavuis is dan ook zeer goed schoon te houden en zijn erg onderhoudsarm. Het schoonmaken van een plavuizen vloer kunt u het beste doen met een zo neutraal mogelijk schoonmaakmiddel en hoeft slechts wekelijks. Geglazuurde tegels kunnen tegen zuren en zijn kras- en vlekbestendig. Een plavuizen vloer verslijt ook niet snel, waardoor het een heel duurzame keuze is. Plavuizen vloeren hebben nog veel meer voordelen: 

  • Een plavuizen vloer is in de meeste gevallen uiterst geschikt voor vloerverwarming. Tegels geleiden hitte beter dan bijvoorbeeld een houten vloer. Zo heeft u in de koude wintermaanden nooit last van koude voeten. 
  • Plavuizen tegels zijn duurzaam. Doordat de tegels zo sterk zijn gaan ze lang mee. Zo zijn plavuizen, kleurbestendig, slijtvast, vlekbestendig en zult u geen last hebben van krassen. Op deze manier weet u zeker dat u jaren kan genieten van een plavuizen vloer.
  • Plavuizen zijn er in vele soorten maten en groottes. Zo zijn plavuizen tegels in kleine maten verkrijgbaar, maar ook in extra grote tegels tot afmetingen van 75x150 cm en groter. Ook zijn de plavuizen vloeren beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Kiest u bijvoorbeeld voor betonlook tegels of toch houtlook tegels? Wilt u inspiratie opdoen? Kom dan gerust langs in onze WorldTegelExpo in Rijssen.

Plan meteen een afspraak in

In welke soorten zijn plavuizen vloeren verkrijgbaar?

Door ons uitgebreide assortiment zijn wij in staat om een braad assortiment aan plavuizen vloeren te leveren. De meest populaire uitvoeringen lichten we hieronder voor u uit:

  • Betonlook plavuizen: Een betonlook vloer komt steeds vaker terug in het interieur van huizen. Bij een betonlook vloer krijgt u de voordelen van een tegelvloer zonder de nadelen te ervaren van een echte betonvloer. Het geeft je kamer een robuuste en stoere uitstraling en het is geschikt voor bijna elke huisstijl.

Betonlook plavuizen vloer

  • Houtlook plavuizen: Wanneer u een houten vloer wilt zonder alle onderhoud die erbij komt kijken, zijn houtlook plavuizen een uitstekend alternatief. Tegenwoordig zijn deze tegels niet meer van het echt te onderscheiden. Ze zijn makkelijk in onderhoud en kunnen goed tegen vochtige ruimtes. Kortom prachtige tegels die voor een warme sfeer in huis zorgen.

Houtlook plavuizen

  • Natuursteenlook plavuizen: Echte natuursteen is prachtig, maar dat ziet u ook terug in de prijs. Een goedkoper alternatief zijn natuursteenlook plavuizen. Deze tegels zijn beschikbaar in veel designs, zoals marmerlook tegels. Natuursteenlook tegels stralen luxe en exclusiviteit uit, daarom worden ze vaak gebruikt in de keuken of badkamer.

Natuursteenlook tegels

Comfortabel genieten van uw plavuizen vloer

Plavuizen zijn heel geschikt voor vloerverwarming. ‘s Winters zit u er dan erg warmpjes bij, want de vloerverwarming straalt op een fijne manier warmte af door de plavuizen heen. Ook in de zomer heeft u profijt van plavuizen. De plavuizen blijven,  mits de vloerverwarming uit staat, namelijk lekker koel. In de zomer en winter kunt u dus qua temperatuur en klimaat veel comfort halen uit uw plavuizen vloer.  

 Plavuizen vloer van Paul Roescher

Plavuizen kopen

Bij Paul Roescher treft u een enorm aanbod plavuizen. In onze showrooms in Rijssen of in Apeldoorn is er een hele afdeling ingericht puur om alle keuzes gelijk aan u te kunnen tonen. Wat voor plavuizen er echt op maat gemaakt zijn voor uw woning kunt u dan ook het beste ontdekken als u langskomt en in gesprek gaat met onze vloerspecialisten. Ze helpen u graag verder!

Maak een afspraak 

 

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn daar erg goed geholpen met erg veel enthousiasme door de verkoper. Hij heeft hele goede ideëen aangedragen."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit