figure

Plavuizen

Een plavuizen vloer is de ideale ondergrond voor elke woonruimte. Of het nu gaat om uw gang, uw keuken, uw badkamer of uw woonkamer. Plavuizen zijn meestal groot van formaat en geven een ruimte extra glans en een luxe uitstraling. Door de verschillende kleuren en afwerkingen die mogelijk zijn met plavuizen passen deze grote tegels bij elke woonstijl. Een fraaie combinatie is een landelijke woonstijl in combinatie met een landelijke vloer, die uit plavuizen bestaat.

Maak een afspraak

Wat zijn plavuizen eigenlijk?

Plavuizen zijn grote tegels, die geglazuurd of ongeglazuurd afgeleverd kunnen worden. Bij een glazuurlaag is de tegel glad en zit er een beschermlaag over de tegel heen. De tegel die niet geglazuurd is, heeft een meer natuurlijke en ruwere textuur en uitstraling. De eerste plavuizen lagen in boerderijen en waren gemaakt van klei of porseleinaarde dat in een oven gebakken werd. Tegenwoordig komen die minder voor en zijn plavuizen veelal keramische tegels, die plavuizen zijn dus van keramiek gemaakt. De gemene deler is altijd dat het gaat om een gebakken tegel.

Plavuizen vloer - Paul Roescher

Praktische plavuizen vloeren in uw woning

Doordat plavuizen verhit zijn in een oven sluiten de poriën van de tegels. Dit is een zeer gunstige bijkomstigheid, want vuil kan dan niet in de tegel gaan zitten. Een plavuis is dan ook zeer goed schoon te houden en zijn erg onderhoudsarm. Het schoonmaken van een plavuizen vloer kunt u het beste doen met een zo neutraal mogelijk schoonmaakmiddel en hoeft slechts wekelijks. Geglazuurde tegels kunnen tegen zuren en zijn kras- en vlekbestendig. Een plavuizen vloer verslijt ook niet snel, waardoor het een heel duurzame keuze is.

Comfortabel genieten van uw plavuizen vloer

Plavuizen zijn heel geschikt voor vloerverwarming. ‘s Winters zit u er dan erg warmpjes bij, want de vloerverwarming straalt op een fijne manier warmte af door de plavuizen heen. Ook in de zomer heeft u profijt van plavuizen. De plavuizen blijven, mits de vloerverwarming uit staat, namelijk lekker koel. In de zomer en winter kunt u dus qua temperatuur en klimaat veel comfort halen uit uw plavuizen vloer.  

 Plavuizen vloer van Paul Roescher

Alle soorten, maten, stijlen en structuren plavuizen

Bij Paul Roescher treft u een enorm aanbod plavuizen.Bij de showrooms in Rijssen of in Apeldoorn is er een hele afdeling ingericht puur om alle keuzes gelijk aan u te kunnen tonen. Wat voor plavuizen er echt op maat gemaakt zijn voor uw woning kunt u dan ook het beste ontdekken als u langskomt en in gesprek gaat met onze vloerspecialisten. Ze helpen u graag verder!

Maak een afspraak 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

73% beveelt Paul Roescher aan!

“Positief dat er een prijs wordt genoemd waarvoor de keuken kan worden geleverd, scherp en niet te onderhandelen omdat het scherp is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit