Robuuste vloeren

Pompeus van formaat en vloeren vol met karakter, zo zijn robuuste vloeren het beste te omschrijven. Hoewel een robuuste vloer matcht met industriële accessoires is het geen industriële vloer. Die zijn juist glad namelijk en een robuuste vloer is gemaakt van ruwe onbewerkte materialen die veel textuur hebben. Een robuuste vloer van hout komt het beste tot zijn recht in een landelijke keuken, landelijke woonkamer en kan zelfs een uniek effect geven aan een landelijke badkamer.

Waarom geeft een robuuste vloer uw woning een landelijke uitstraling?

Met een robuuste vloer van hout, die gemaakt is met een groot formaat vloerplanken, wordt de natuur en het buitenleven doorgetrokken. Een robuuste vloer matcht ook perfect met de witte meubelen, die in een klassiek landelijk wooninrichting altijd te vinden zijn.

Hoe stelt u een robuuste vloer samen?

In grote boerderij of op het platteland is er sprake van een groot woonoppervlakte. Daarin is het mooi als er voor een groot formaat vloerplank gekozen wordt en als er niet zoveel verticale banen te zien zijn. Het formaat van de vloerplanken zorgt dus eigenlijk voor een robuuste vloer. In uw eigen woning is dit eenvoudig door te voeren, want u kunt natuurlijk berekenen of laten tekenen hoeveel vloerplanken u zou moeten plaatsen in uw woning om een robuuste vloer te creëren.

Welke houtsoorten maken een vloer robuust?

Bij een robuuste vloer is het belangrijk om voor een houtsoort te gaan met karakter. Jaarringen, ruwe afwerking of andere oneffenheden in het hout mogen in een robuuste vloer best zitten. Hardhout is geschikt, omdat dit ook veelal buiten gebruikt wordt. Door het ook binnen in uw woning te gebruiken, kunt u gelijk de natuur en het buitenleven doortrekken in uw woning. De verschillende houtsoorten, die geschikt zijn voor een robuuste vloer, zijn:

  • Massief eikenhout: Een eik is een boom, waarin jaarringen goed te zien zijn. Gesneden als grote vloerplanken zal massief eikenhout prima passen als landelijke en robuuste vloer.

  • Berkenhout: Dit sterke lichtbruine hout toont karakter door de kenmerkende zwarte pitjes (mergvlekken). Samen met witte accessoires of meubels komt het landelijke en robuuste perfect samen.

  • Essenhout: Essenhout is lichtbruin van kleur. Samen met wit wordt uw landelijke woning met deze vloer heel licht en ruimtelijk. Vooral ook bij kleinere woonoppervlaktes in landelijke stijl is het leuk om voor essenhout te kiezen en als de planken dan fors gesneden worden dan komt ook de robuuste uitstraling in de vloer terug.

  • Afzelia: Deze houtsoort kan in kleur variëren tussen donkergeel tot roodbruin. Met die kleuren geven een warmere uitstraling aan de woning en tonen voor het oog robuust.

  • Teakhout: vanwege de stoere donkerbruine kleur contrasteert dit flink met witte landelijke meubelen. Dit type hout is tevens heel luxueus.  

Het assortiment van houtsoorten dat hierboven benoemd worden, maakt iedere vloer robuust en landelijk. Kom naar de showroom in Rijssen of in Apeldoorn om met eigen ogen de houtsoorten te bekijken en te voelen. Afhankelijk van uw woning en uw wensen is het raadzaam om alvast een afspraak in te plannen met een van onze vloerenspecialisten. Dankzij dit deskundige advies kunt u namelijk het snelste de juiste robuuste en landelijke vloer voor uw woning vinden.

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"We zijn enorm blij met de adviezen die we hebben gekregen, en alles de hoogste kwaliteit voor zo’n kleine prijs!!!!!!!!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit