figure
Moderne keukens

Moderne keukens: een strak lijnenspel

Geen fratsen, een strak design en de nieuwste apparatuur, dat zijn enkele kenmerken van moderne keukens. Verder staan moderne keukens bekend om hun greeploze lades en keukendeuren. Moderne keukens worden meestal geassocieerd met wit en zwart, echter zijn talloze moderne keukens in het rood of andere felle kleuren. De kleurmogelijkheden zijn oneindig. Een grote overeenkomst tussen alle moderne keukens zijn de hoekige en strakke vormen. Met één uitzondering: bij Paul Roescher vindt u ook moderne ronde keukens.

Bezoek onze showroom

Moderne keukens: een strak lijnenspel

Eén van de meest opvallende uitvoeringen van moderne keukens zijn greeploze keukens. Bij deze keukens zijn de lades en keukendeuren uitgevoerd zonder handgreep. In plaats daarvan zit achter de deur een greeplijst, waardoor men met de hand achter de deur kan komen. Veel greeploze keukens worden voor een extra chique uitstraling uitgevoerd in hoogglans. Als u interesse heeft in een moderne keuken dan vallen Duitse keukens, Design keukens en Italiaanse keukens wellicht ook bij u in de smaak. Lees hier meer over moderne keukens: strak en eigentijds

Moderne designkeukens zijn helemaal afgestemd op de actuele trends. Het ontwerp kenmerkt zich door rust, eenvoud en lange lijnen. Een voordeel van deze lange lijnen: hierdoor ontstaan erg brede korflades met zeer veel opbergruimte. Moderne keukens zijn uitgerust met de nieuwste inbouwapparatuur, strakke kranen en brede lades en kasten. Verder hebben moderne keukens de optie voor een paar echte eye-catchers zoals een grote afzuigkap, een kookeiland, een wijnklimaatkast en ingebouwde spotverlichting.

Paul Roescher moderne keuken wit

De juiste materiaalkeuze

In veel moderne keukens wordt gebruik gemaakt van hoogglans of juist extreem matte deuren, RVS, chroom, glas en metaal. Het gladde en karakteristieke aspect van deze materialen, maakt het mogelijk om de keuken een nog strakkere uitstraling te geven. Neem bijvoorbeeld de glazen achterwand. Met een glazen achterwand krijgt de lichtinval in een keuken vrij spel, waardoor er een nog ruimtelijker aanzicht ontstaat. Dé trend voor de komende jaren zijn de moderne keukens met een accentkleur. Zo wordt hout eigenlijk niet vaak toegepast als hoofdkleur in een moderne keuken, maar wel als een accentkleur.

Kleurgebruik is ook niet onbelangrijk

De kleur die u graat gebruiken is van groot belang voor de uiteindelijke sfeer in de keuken. Neutrale kleuren zoals, wit en grijs zorgen voor een rustige sfeer. Door veel kleur te gebruiken krijgt u meer een speels effect. Het is aan te raden om uw moderne keuken in hoogglans te maken. Dat geeft de moderne en strakke look die u verwacht van een moderne keuken. Er is veel mogelijk op het gebied van moderne keukens. Onze experts bij Paul Roescher helpen u graag bij het vinden van uw droomkeuken.

Moderne keuken Paul Roescher

Bewonder onze moderne keukens

Bent u geïnteresseerd in een moderne keuken en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor uw huis? Kom dan langs in één van onze Megastores in Rijssen of Apeldoorn. De ruim opgezette showroom geeft u de mogelijkheid om inspiratie op te doen en diverse keukens met elkaar te vergelijken. Wilt u advies op maat? Maak dan online een afspraak met één van onze medewerkers. Of bekijk ons aanbod strakke of rvs keukens.

 

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >