Betonnen vloer

Een modern huis met strakke lijnen en vierkante vormen vraagt om een egale vloer, die geen afleiding geeft in het totale design. Met een betonnen vloer heb je altijd een vloer die waterpas is en tevens is beton een stoer materiaal met een egale grijstint. Veel moderne accessoires zijn makkelijk te combineren met een betonnen vloer.

Wat is beton voor materiaal?

Beton is een mengsel van verschillende soorten zand- en grindkorrels. Voordat het beton hard wordt is het in elke vorm te gieten, elk type huis is dus geschikt voor een betonnen vloer. Zodra de materialen van beton uitharden ligt er een vaste vloer, die bijna niet meer te verplaatsen is. Uitgehard is een betonnen vloer bijna steenachtig, want het materiaal is even sterk en duurzaam als een steen. Ook de kleur, lichtgrijs, lijkt op de kleur van stenen. De trekkracht van beton is relatief klein, maar de draagkracht is daarentegen erg groot. Deze materiaaleigenschap van beton zorgt ervoor dat dit materiaal uitermate geschikt is als vloer. Een vloer moet immers ook veel gewicht kunnen dragen.

Maak een afspraak

Betonnen vloeren zijn praktische vloeren

Grote voordelen waar betonnen vloeren om bekend staan is dat ze heel kras- en vuilbestendig zijn. De hygiënische eigenschap van een betonnen vloer maakt dit type vloer ook geschikt voor huishoudens met huisdieren of gezinnen met jonge kinderen. Een betonnen vloer is verder geluidsarm, eroverheen lopen zorgt niet voor extra lawaai. 

Welke accessoires passen bij een betonnen vloer?

Met een betonnen vloer kunt u wisselen in de kleur van de toplaag, de lichtgrijze originele kleur van beton hoeft dus niet altijd gekozen te worden. Zo past een betonnen vloer altijd bij de inrichting van een moderne woning. De indeling van een moderne woning is meestal minimalistisch en bevat niet al teveel accessoires. Toch zijn er een aantal woondecoraties die erg passen bij een betonnen vloer. Dit zijn:

  • Moderne klok: Een grote klok met een modernistisch design kan staand of hangend in een ruimte de look versterken. Laat de kleur van de klok flink contrasteren met de kleur van de betonnen vloer om van dit voorwerp een eyecatcher te maken. Ook zilver is vanwege de glans een leuke match bij een betonnen vloer.

  • Grote vaas: Zet één grote vaas pontificaal neer op de betonnen vloer van uw woonkamer. Kies bij voorkeur een flitsende effen kleur, zoals: rood, groen of geel. Boompjes op stam of planten met grote groene bladeren vullen de vaas. De vaas leeg laten kan ook.

  • Abstract vloerkleed: Als u op uw vloer een tapijt of vloerkleed wil leggen, kies dan voor een abstracte print waar vierkante vormen in voorkomen. Laat de accentkleur van uw woning terugkomen in het tapijt of vloerkleed.

  • Minimalistisch tijdschriftenrek: Een industrieel en functioneel zwart tijdschrift tegen de wand met hippe glossy’s en mooie tijdschriften erin toont gelijk modern. Zwart contrasteert ook gelijk met de betonnen vloer en dit draagt bij aan de algehele stoere uitstraling van uw woning.

  • Effen kussens op een effen bank: De accentkleur van uw woning komt terug in een effen kussen op de bank. Kies ook voor een effen bank, maar kies daarbij voor een neutrale tint.

Bij accessoires heeft u in een moderne woning heel veel vrijheid, maar wat altijd minder past bij deze stijl zijn hele drukke prints en heel veel verschillende patronen door elkaar heen. De accessoires die u plaatst moeten raak zijn in de ruimte, dus ga heel selectief te werk in een moderne woning. Liever te weinig, dan teveel is in de styling van moderne woningen met betonnen vloeren de sleutel tot succes.

Gebruik de betonnen vloer als basis voor een moderne woning

De moderne uitstraling van een betonnen vloer doortrekken in uw hele woning doet u ook als u voor moderne badkamers of moderne keukens kiest. Dit alles kunt u tegelijkertijd bij Paul Roescher uitzoeken en samenstellen, want in onze megashowrooms in Rijssen en Apeldoorn treft u alles onder één dak. Door vooraf alvast een afspraak te maken, wordt u gelijk bij binnenkomst geholpen door onze specialisten.

 

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor een nieuwe keuken zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Bij Paul Roescher werden we goed geadviseerd en vonden we wat we zochten."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit