Inspiratie voor een mozaïekvloer

Stap een ruimte binnen met een mozaïekvloer en het kan niet anders dan dat u betoverd wordt door de schoonheid van de mozaïek. mozaïektegels stellen u in staat om een bepaalde wand of vloer net even wat meer te accentueren. En door te spelen met tegels met verschillende afmetingen, kleuren en materialen creëert u een kleurrijke en sfeervolle ruimte met een unieke uitstraling. Met een mozaïekvloer kunt u alle kanten op. De vloerexperts van Paul Roescher vertellen u graag alles over mozaïek. Voordat u langs komt in een van onze showrooms willen we u graag alvast inspireren!

Maak een afspraak

Mozaïekvloer in vele varianten

Een mozaïekvloer is er in vele varianten. Zo kan er gevarieerd worden in kleur en in afmeting. Overigens is variëren natuurlijk niet de enige mogelijkheid. Juiste het combineren van kleuren én afmetingen maakt bijvoorbeeld uw badkamer of uw keuken tot een unieke ruimte die nergens anders te vinden is! 

Ook qua materiaal kunt u naar hartelust varieren met mozaïek. Wij geven u hieronder 3 verschillende materialen waar u uw mozaïekvloer mee kunt leggen.

Mozaïekvloer van glas

Glasmozaïek is verkrijgbaar in heldere tegels en matte tegels. Glasmozaïek tegels zijn uitstekend te gebruiken voor uw badkamer of toilet. Meestal wordt glasmozaïek ingezet als wandtegel, maar tegenwoordig is glasmozaïek ook prima bruikbaar als vloertegel. Let er wel op dat u de mozaïekvloer van glas in ruimtes plaatst waar doorgaans niet heel veel mensen komen. Uw badkamer op de eerste verdieping is uitermate geschikt, maar uw toilet op de begande grond is hierdoor minder geschikt. Glas kan kwetsbaar en gevoelig zijn als er vaak met schoeisel op gelopen wordt. Daarentegen is glasmozaïek gemakkelijk te onderhouden en hygiënisch. 

Keramiekmozaïek

Een mozaïekvloer van keramiek wordt ook wel een porseleinvloer genoemd. Keramiekmozaïek is in verschillende kleuren, afmetingen en vormen te verkrijgen en naast de vloer ook te gebruiken als wandtegel. Een van de eigenschappen van keramiek is dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken en te houden is. Hierdoor heeft schimmelvorming weinig tot geen kans. Hierdoor past keramiekmozaïek in ruimtes waar veel vocht komt zoals een badkamer of een toilet. 

Natuursteenmozaïek

Naast mozaïekvloeren van glas en keramiek kunt ook kiezen voor een mozaïekvloer van natuursteen. Een mozaïekvloer van natuursteen is een bijzondere telg in de mozaïekfamilie. Ze geeft een ruimte een unieke uitstraling door haar natuurlijke vormen en kleuren. Het leggen van een mozaïekvloer van natuursteen is daardoor uniek in vergelijking met andere tegels die vaak in rechte lijnen gelegd worden. U komt een vloer van mozaïek tegels van natuursteen tegen in bijvoorbeeld een sauna of een zwembad en is daarmee erg geschikt voor uw badkamer. 

Welke tegelstijl kiest u?

Mozaïek past in iedere ruimte

Bij mozaïek wordt vaak gedacht aan een wand of in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer. Dit zijn ook de ruimtes waar het vaakst bijvoorbeeld mozaïekvloer wordt gelegd. Maar mozaïek is een zeer divers product. We stipten het al eerder aan: mozaïek is verkrijgbaar in diverse kleuren, materialen, vormen en maten. Maar juist het legpatroon maakt mozaïek zo uniek en veelzijdig. Hierdoor kunt u uw keuken verrijken met een prachtige mozaïekvloer. Of wat dacht u van een mozaïekvloer van natuursteen in uw landelijk ingerichte woonkamer? WorldTegelExpo

Een mozaïekvloer moet u vooral zien en misschien ook wel voelen. We nodigen u daarom van harte uit om eens langs te komen in de grootste tegelshowroom ter wereld. Met meer dan 6.000 m2 oppervlakte verdeeld over vier etages worden al uw wensen werkelijkheid!  

Wilt u vrijblijvend advies over de beste toepassingsmogelijkheden van een mozaïekvloer? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze tegelexperts.

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Nu de keuken geleverd is, hebben we bevestigd gekregen dat Roescher de juiste keuze is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit