Authentieke vloer: Bijzondere vloeren met een retro touch

Authentieke vloeren met een retro touch kunnen teruggrijpen op de trends van toen. Wat toen in was en nu ook weer helemaal in is, is de visgraat vloer! Door van hout een visgraat vloer neer te leggen, heeft u meteen een vloer met een totaal eigen karakter. Laat u de vloer ook nog eens uitvoeren in eikenhout dan grijpt u helemaal terug op de retro-stijl.

Wat maakt een vloer authentiek?

Als een vloer authentiek is dan spreekt het materiaal voor zichzelf. Hout is een perfect materiaal, want de jaarringen en nerven geven een unieke tekening op elke vloerplank. Hierboven werd al gesuggereerd dat eikenhout in visgraat een goede optie is voor een authentieke vloer, maar er zijn nog twee opties mogelijk. Dit zijn:

  • Bourgogne parketvloeren: Dit type parketvloer bestaat uit parket in verschillende tinten. De ene plank is licht en de ander donker, terwijl de tint en kleurintensiteit wel gelijk is. Zeker in de donkerbruine uitvoering is de Bourgogne parketvloer een stoere retro vloer, die authentiek aandoet.

  • Tapis parketvloeren: De tapis parketvloer is authentiek en uniek, doordat er fijne patronen in de vloer zitten. Een ander kenmerk van een tapis parketvloer is de buitenrand, die in het materiaal verwerkt zit en in de kleur wit of juist in zwart voorkomt. Hierdoor ontstaat op de vloer een soort kader, waarbinnen het houtpatroon zich bevindt. Dit geeft een heel retro effect aan de totale vloer. Hieronder een aantal tapis parketvloeropties:

       .   .  

 

Hoe wordt een authentieke vloer onderdeel van uw woning?

Een authentieke vloer komt in een woning het best uit als die woning ook helemaal in een dezelfde stijl uitgevoerd wordt. Dit doet u door de authentieke vloer te combineren met een klassieke keuken, voor een klassieke inrichting van uw woonkamer te gaan en te kiezen voor een klassieke badkamer. Een iets andere sfeer, die net zo mooi past bij een authentieke vloer, is de combinatie te zoeken met een landelijke keuken of landelijke badkamer. Al deze woonstijlen zijn ook geschikt voor de toevoeging van retro accessoires. Bij een authentieke vloer is de kleur vaak heel neutraal, dus kan een vloerkleed of tapijt met een abstract retro design echt karakter en authenticiteit creëren. Qua kleuren mag dit kleed er daarom echt uitspringen. Retro accessoires kunnen vervolgens uitgezocht worden in dezelfde kleuren als die verwerkt zijn in het vloerkleed of het tapijt.  

Wilt u een vloer met een eigen karakter?

Bij Paul Roescher bent u aan het juiste adres. Bezoek de showroom in Rijssen of die in Apeldoorn, want hier kunt u met eigen ogen alle soorten, maten en mogelijkheden voor een authentieke vloer bekijken. Om er zeker van te zijn dat u bij dit eerste bezoek al weet welke authentieke vloer in uw woning past, raden we het aan om een afspraak te maken met één van onze vloerspecialisten.

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

“Positief dat er een prijs wordt genoemd waarvoor de keuken kan worden geleverd, scherp en niet te onderhandelen omdat het scherp is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit