Tegellook vloer: voordelen van PVC en looks van tegels

Een tegellook vloer is bij de meeste mensen bekend als een PVC vloer. Als u kiest voor een tegellook vloer in uw interieur dan krijgt u een vloer die alle voordelen van een PVC vloer en de looks van een tegel heeft. Als vloerspecialisten bij uitstek zetten wij deze benefits en looks voor u op een rijtje.

PVC vloer

De PVC vloer is op dit moment ontzettend populair en wordt veel aangevraagd bij ons. Polyvinylchloride, ofwel PVC, is een kunststofsoort waarmee we direct de sterkte van deze vloersoort willen benadrukken. PVC vloeren zijn er eigenlijk in 2 varianten: een klikvloer en een te verlijmen vloer. Het spreekt voor zich dat voor deze 2 varianten van de PVC vloer wel een egale ondergrond nodig is.

Voordelen van PVC

We benoemde het hierboven al: PVC is een kunststofstoort en daarmee erg sterk. Daarnaast is PVC een zeer veelzijdig materiaal waarmee in feite iedere look gecreëerd kan worden. Naast de tegellook, die we op deze pagina uitgebreid behandelen, wordt PVC vaak gebruikt om een houtlook te creëren. U krijgt hiermee een vloer met de uitstraling van hout, maar niet het onderhoudsaspect van hout wat vaak een drempel voor mensen is om voor een houten vloer te kiezen.

PVC is een van de vloeren die ontzettend onderhoudsvriendelijk is. Wel zijn er een aantal zaken om rekening te houden bij het schoonmaken van de PVC vloer. Het gebruik van water is geen probleem, maar niet te veel. Verder is het niet nodig om speciale reinigingsmiddelen te gebruiken. Laat u hierover goed adviseren bij de aanschaf van een tegellook vloer, want het gebruik van sommige reinigingsmiddelen kan schadelijk zijn voor de vloer.

Vloeren met echte tegels kunnen nogal gehorig zijn. U hoort uw medebewoners aan komen lopen wat niet alleen vervelend voor u zelf kan zijn. Ook uw buren kunnen zich hieraan ergeren. PVC tegellook vloeren zijn over het algemeen geluiddempend. U profiteert optimaal van deze eigenschap door ook een goede ondervloer te kiezen. Door het minimale contactgeluid zijn PVC vloeren een uitstekende keuze!

Tenslotte zijn PVC vloeren verkrijgbaar ik allerlei soorten en maten. Zo zijn er stroken in diverse breedtes en lengtes, maar ook tegels in uiteenlopende afmetingen, tot maar liefst een meter bij een meter. U kunt dus alle kanten op met een PVC vloer. Belangrijk om in de gaten te houden is het legpatroon of legverband. Niet iedere PVC strook is geschikt voor ieder legpatroon. We zetten een paar legpatronen op een rijtje:

 • Kruisverband
  Het kruisverband legpatroon dankt de benaming aan de kruisen die ontstaan bij het leggen van de PVC stroken. Het kruisvervand/-patroon wordt vaak gebruikt op de wand van badkamers.

Het kruisverband patroon wordt vaak gebruik op de wand

 • Halfsteenverband
  Bij halfsteedverband lopen de voegen tussen de stroken in één richting door een halve lengte. U legt twee stroken naast elkaar en precies op de voeg tussen deze twee stroken legt u de volgende strook. 

Halfsteenverband als patroon van een PVC vloer

 • Kwartsteenverband
  Dit verband/patroon is vergelijkbaar met het halfsteenverband maar u legt bij dit patroon de volgende strook niet op de helft van de voeg maar op een kwart. 

Kwartsteenverband als legpatroon van een PVC tegellook vloer

 • Visgraatpatroon
  Visgraat is misschien wel de bekendste benaming van een legpatroon. Het visgraatpatroon kenmerkt doordat de voegen haaks op elkaar staan. Hierdoor ontstaat er een zigzag patroon.

Visgraat motief is een van de populairste patronen voor een PVC tegellook vloer

Deze veelzijdigheid in aanbod én mogelijkheden in legpatroon is voor veel mensen dé reden om voor PVC te kiezen. Door deze veelzijdigheid zien we dat veel mensen PVC niet alleen in hun woonkamer leggen, maar er eigenlijk voor kiezen om de PVC vloer door heel het huis te leggen. Ja, zelfs op de trap! Een PVC vloer zorgt hiermee voor rust en eenheid in uw huis! Verder laat PVC vloer goed warmte door waardoor vloerverwarming en een PVC vloer een prima combi is.

Tegellook van PVC

Allereerst hebben tegels een robuuste uitstraling die u met de tegellook van PVC vrijwel identiek kopieert. Hiermee past tegellook PVC perfect in een industrieel interieur. Maar ook in een landelijk interieur of bijvoorbeeld een landelijke badkamer past tegellook PVC perfect. De looks kunnen we wel beschrijven, maar het is nog veel beter om de looks te bekijken. Daarom hier een aantal tegellook vloeren die we als vloerspecialist in de afgelopen periode hebben gelegd bij onze tevreden klanten.

Een tegellook vloer in uw industriële interieur!

Tegellook vloer in visgraat motief

Bij Paul Roescher voelt u zich thuis

Bij Paul Roescher vindt u alles om van uw huis uw thuis te maken onder één dak. Eigenlijk twee daken. We hebben namelijk twee megastores waar u alles op het gebied van keukens, badkamers, vloeren en tegels kunt vinden, bijvoorbeeld een prachtige tegellook vloer! Bij Paul Roescher gaat u voor gegarandeerd hoge kwaliteit en kunt u kiezen uit het grootste assortiment van Nederland! Doordat wij groot(s) inkopen, vindt u bij ons een lagere prijs dan waar ook. Door onze inspirerende collectie, onze echte Twentse gastvrijheid én onze professionele adviseurs voelt u meteen bij binnenkomst dat het goed zit. 

Wilt u meer weten over een tegellook vloer? 

Wilt u meer weten over een tegellook vloer en wilt u weten welke vloer het beste past bij uw interieur? Bij Paul Roescher kennen wij als vloerexperts alle mogelijkheden. Die mogelijkheden stemmen wij graag perfect mét u af op al uw wensen! Maak alvast een afspraak en plan een bezoek aan een van onze megastores alvast in!

Maak een afspraak 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

"Nu de keuken geleverd is, hebben we bevestigd gekregen dat Roescher de juiste keuze is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit