Tips voor een duurzame badkamer

De badkamer is een ruimte die we veel en intensief gebruiken. Het is de plek het meeste water wordt gebruikt. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer vraag naar een duurzame badkamer is. Lees hier tips voor een duurzame badkamer. 

Bezoek onze showroom


Een duurzame badkamer in stijl

Een duurzame badkamer is alles behalve sfeerloos. De mogelijkheden voor een duurzame badkamer zijn enorm. U kunt tegenwoordig een duurzame badkamer aanschaffen die helemaal in uw stijl en naar uw smaak is. Bekijk diverse badkamerstijlen om inspiratie op te doen voor uw duurzame badkamer. Of u nu een landelijke, moderne, industriële of tijdloze badkamer wilt. Alles is mogelijk voor een duurzame badkamer. 

Badkamer Paul Roescher

 

badkamer Paul Roescher

 

Een duurzame badkamer met duurzame materialen

Het gebruik van hout in de badkamer zien we steeds meer. Naast dat hout een prachtig natuurlijk materiaal is en super hip is, is hout ook duurzaam en past daarmee perfect in een duurzame badkamer. U denkt misschien dat hout niet geschikt is voor een vochtige ruimte als de badkamer. Maar tegenwoordig wordt hout zo geïmpregneerd dat het tegen vocht in uw badkamer kan. Daarnaast is het ook nog eens zo dat houten badkamermeubelen voorzien zijn van het FSC keurmerk. Alles is mogelijk voor een duurzame badkamer. 

Badkamer Paul Roescher

 

Badkamer Paul Roescher

Tips om te besparen in uw duurzame badkamer

Duurzame materialen dragen bij aan een duurzame badkamer. Maar dat niet alleen. Ook uw gedrag kan een steentje bijdragen aan een beter milieu. Lees hier tips hoe u kunt besparen in uw duurzame badkamer. 

 1. Korter douchen:
  Dit is misschien een open deur, maar wel de meest cruciale van alle tips. Als iedereen in het huis één minuut korter onder de douche staat, bespaart u al snel 6000 liter water. Zo kunt u tot 25 procent besparen op verwarmingskosten en het verbruik van water.

 2. Kies natuurlijke verzorgingsproducten:
  Denk eens na over wat er met het water gebeurt dat wegstroomt door uw doucheputje? Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten. Dit maakt de waterreiniging een stuk eenvoudiger en daarmee ook duurzamer. Hetzelfde geldt voor uw schoonmaakproducten. Deze zitten vaak vol chemische, schadelijke stoffen.

 3. Een groen toilet:
  Gemiddeld spoelt u zo’n 6 keer per dag het toilet door. Dit komt neer op circa 19.000 liter (!) water per persoon per jaar. Kies voor een toilet met een keuzeknop voor een kleine of grote spoeling en een spoelonderbreker. Zo bespaart al snel 50 procent water.

 4. Slimme kranen:
  Hetzelfde geldt voor kranen. Kranen met een waterspaarstand verbruiken de helft minder water. Een kraan met ingebouwd filter voegt lucht toe aan de waterstraal met als effect een vollere straal, maar met minder water. Spaarzame kranen herkent u aan het Well klasse A.

 5. Kies voor een bad in plaats van een douche:
  Bij een gemiddelde douchebeurt verbruikt u zo’n 55 liter. Een vol bad gebruikt circa 110 liter water. Mocht u dus waarde hechten aan een lange opfrisbeurt, of lekker willen ontspannen, ga dan voor een bad in plaats van een douche.

 6. Ga voor een waterbesparende douchekop en douchethermostaat:
  Prefereert u een douche? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden om water te besparen. Kies voor een douchethermostaat, deze mengt het water direct op de juiste temperatuur. Zo verspilt u minder water. De waterbesparende douchekop is ook een uitkomst in de duurzame badkamer. Deze verbruikt zo’n 3,5 liter minder water per minuut.

Meer weten over een duurzame badkamer?

Als u een duurzame badkamer wilt, bent u bij Paul Roescher aan het juiste adres. We kennen alle mogelijkheden en stemmen die perfect af op uw wensen. Bij ons kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar dan ook. En door de inspirerende collectie, het professionele advies en die echte Twentse gastvrijheid voel je meteen dat het goed zit. En dat gevoel dat neemt u meer naar huis. 

Paul Roescher

 

Bezoek onze showroom voor een dagje gezellig Paul Roescher. We staan voor u klaar met wat lekkers. Onze keukenadviseurs helpen u graag met het uitkiezen van de tegels die perfect passen in uw interieur.

 

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Het meest opvallende voor ons is steeds weer de vriendelijkheid en vakkennis van de medewerkers gebleken."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit