Deze vloeren passen bij een landelijk interieur!

Een landelijk interieur kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen zoals hout of natuursteen. Deze elementen worden in het interieur gebruikt; de meubels zijn van hout, de wanden bevatten natuursteen, etc. Een van de meest belangrijke elementen in een interieur is de vloer. In een landelijk interieur moet de vloer dus ook perfect bij deze stijl aansluiten. Als vloerenexperts weten wij als geen ander welke vloeren er perfect in een landelijk interieur passen. Wij zetten een aantal vloeren voor u op een rijtje.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur reflecteert het leven op het platteland en is enorm populair omdat de stijl rust uitstraalt. Vaak wordt de rustige sfeer gecreëerd door het gebruik van lichte kleuren zoals crème, off-white, lichtgrijs, beige of zandkleuren. Maar ook natuurlijke materialen brengen deze rustige sfeer met zich mee. De kleuren en/of de natuurlijke materialen of juiste de combinatie van beiden, geven u direct het gevoel van thuiskomen en geborgenheid.

Er zijn een aantal vloeren die perfect in een landelijke interieur passen.

Natuurstenen vloeren

Natuurlijke materialen geven bij uitstek uw interieur een landelijke uitstraling! Zo worden natuurstenen vloertegels erg veel gebruikt. Een natuurstenen vloertegel is een uniek product omdat ieder tegel er kleurverschillen en oneffenheden heeft waardoor geen enkele tegel precies hetzelfde is. Veel gebruikte natuurstenen in landelijke interieuren zijn: hardsteen, leisteen, travertin, kalksteen. Ook marmer kan in een landelijk interieur gebruikt worden, maar dan wel de matte variant.

Belgisch hardsteen in uw landelijk interieur

Natuursteenlook vloeren

Een alternatief voor een echte natuurstenen vloer is een natuursteenlook vloer. Natuursteenlook tegels zijn de keramische variant van de natuursteen. Ze hebben net als de echte natuursteen een prachtig uiterlijk en zijn niet van echt te onderscheiden. Het grote voordeel van natuursteenlook tegels is dat deze veel onderhoudsvriendelijker zijn ten opzichte van een echte natuurstenen vloer.

Natuurstenen vloer in uw landelijk interieur

Houten vloer

Houten vloeren zijn ruig en robuust en passen daardoor perfect in een landelijk interieur. De houten vloer mag best grof, groot en ruw zijn. Juist de oneffenheden van het onbewerkte hout geven het interieur een stoere en landelijke uitstraling, zeker als u voor extra brede planken kiest. We zien steeds vaker dat een houten vloer vergrijsd wordt of voorzien wordt van een witte wash. Laat uw meubels in dat geval aansluiten bij de kleur die het bewerkte hout in dit geval krijgt.

Houtlook tegels

Net als bij natuurstenen vloeren heeft ook de houten vloer een variant die niet van echt te onderscheiden is: de houtlook tegel. Ook de houtlook tegel heeft als grote voordeel dat deze vele malen onderhoudsvriendelijker is ten opzichte van zijn broertje. Houtlook tegels lijken op houten planken, maar zijn keramisch. Buiten het feit dat keramische tegels helemaal hip zijn, zijn houtlook tegels ook nog eens relatief goedkoop in vergelijking met echt hout.

Houtlook vloertegels in een landelijk interieur

PVC vloeren

PVC vloeren worden steeds populairder en worden steeds vaker gezien als een goede vervanger voor een houten vloer of een prima alternatief voor een natuurstenen vloer. PVC staat voor polyvinylchloride en is een zogenaamd thermoplast kunststof, een kunststof vloer dus. PVC heeft 3 belangrijke eigenschappen, te weten: een is fraai (dat is een beetje subjectief), het is sterk en het is onderhoudsvriendelijk (ook dat kan als subjectief worden opgevat).

PVC kan werkelijk in ieder interieur ingepast worden, maar past toch echt het beste in een landelijk interieur. PVC kent een aantal soorten en is verkrijgbaar in een klikvloer of een te verlijmen vloer. De bekendste PVC vloeren zijn toch wel de Dryback PVC vloer, de visgraat PVC vloer en de tegeldecor PVC

PVC vloeren in uw landelijk interieur

PVC vloer in uw landelijk interieur

Kom de vloeren ervaren!

Er passen verschillende vloeren in een landelijk interieur. De keuze voor de juiste en beste vloer kan daardoor best lastig worden. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze vloerenshowroom. Laat u inspireren door alle vloeren voor een landelijk interieur. Combineer uw bezoek met een tussenstop in ons restaurant en laat de vloeren even bezinken met een kop koffie en een stuk versgebakken appeltaart! 

Laat u daarna adviseren door een van onze vloerexperts over de beste kleur, het legpatroon (bij een PVC vloer) en de juiste afstemming met uw meubels. Onze adviseurs helpen u graag! Neem contact met ons op en maak een afspraak. Dan gaan we samen op zoek naar de beste vloer voor uw landelijk interieur. 

Maak direct een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn erg blij met de prachtige keuken en de badkamer. Ze hebben alle tijd voor je, en praktische ideeën. Je voelt je thuis!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit