Wat kost een nieuwe keuken?

Wat kost een nieuwe keuken? Vanzelfsprekend hangt dit sterk af van uw eisen, budget en hoeveel werk u laat uitbesteden. Toch geven wij u een prima indicatie in onze Online Keukenshowroom. Wilt u een eilandkeuken? Of gaat u liever voor een hoekkeuken? Kiest u voor modern of gaat u liever voor landelijk? Het is allemaal mogelijk bij Paul Roescher.
Online Keukenshowroom >

Wat zijn de kostenposten?

Stel u wilt een volledig nieuwe keuken aanschaffen. Iedere keuken dient te voldoen aan een aantal essentiële elementen, waaronder: een afzuigkap, een gaskookplaat of inductiekookplaat, een oven, een koelkast, een spoelkast met spoelbak, een kraan en eventueel een vriezer. Deze elementen zijn de basis waarna u gaat kijken naar fronten en werkbladen welke volledig naar uw wens kunnen worden geselecteerd.
Bij Paul Roescher kunt u bij een werkblad kiezen uit de volgende materialen:

 • Glas
 • Graniet
 • Composiet
 • Marmer
 • Beton
 • Terrazzo
 • Qualitec
 • Keramiek
 • RVS
 • Hout
 • Spaanplaat
 • Multiplex

Tussen de materialen zitten grote prijsverschillen. Een glazen werkblad is uiteraard een stuk prijziger dan een werkblad van spaanplaat. Dit heeft grote invloed op de totale kosten van uw keuken. Daarnaast wordt de prijs ook flink beïnvloed door de grootte van het werkblad.

Fronten

Ook bij de fronten van de kasten zijn er verschillen. Bij Paul Roescher kunt u kiezen uit een zeer uitgebreid assortiment fronten van verschillende materialen. Zo kunt u kiezen voor een kunststof front, maar ook voor een front van hout. Daarnaast kunt u ook kiezen voor luxere opties zoals een front met antifingerprint coating. De keuze voor fronten hebben ook een redelijke invloed op de totale prijs.

Betaalbare nieuwe keuken

Nu u begrijpt door welke factoren de prijs van een keuken wordt bepaald, vraagt u zich vast af: "Wat kost dan een nieuwe keuken?". 

Voor een betaalbare, complete keuken (exc. montage) bent u minimaal €5.000 kwijt.Dit bedrag kan lager of hoger uitvallen op basis van de materialen en apparatuur die u kiest. De gemiddelde keuken die in 2022 in Nederland wordt verkocht zit rond de €8.500.

Accessoires en luxe-elementen

Mocht de keuken volledig binnen uw budget vallen en valt de prijs uw reuze mee, dan is er altijd nog ruimte om accessoires en luxe-elementen toe te voegen aan uw keuken. Klanten kiezen vaak voor een Quooker, combi-stoomoven of wijnkoeler in hun keuken. Ook zien we een stijging in het aantal ingebouwde telefoonladers en kookplaten met afzuiging. U kunt het uzelf zo praktisch en luxe maken als u zelf wilt.

Een keuken voor ieder budget

Het maakt niet uit voor welk budget u een keuken zoekt, bij Paul Roescher slaagt u altijd! Binnen de Megastores in Apeldoorn en Rijssen vindt u de keukens ingedeeld in drie afdelingen:

 • Trendline: prijsklasse ongeveer €1.500 tot €7.000
 • Topkwaliteit: prijsklasse ongeveer €7.000 tot €25.000
 • SupreMatie: prijsklasse ongeveer €25.00 tot €65.000

Kosten montage

Tenslotte is daar nog de montage. De prijs van een keukenmontage hangt vooral af van de grootte van de keuken en de moeilijkheidsgraat van de afvoer. Ook speelt de beschikbaarheid van aansluitpunten een rol. De prijs voor de montage varieert tussen de €800 en €1.500. Bent u zelf handig? Dan bespaart u zichzelf de kosten voor de montage.

10% COMBI-voordeel op uw droominrichting

Bij Paul Roescher kunt u profiteren van 10% COMBI-voordeel. Daarmee kunt u volledig uw eigen droominrichting samenstellen, maar dan extra voordelig. Bij aanschaf van een keuken ontvangt u namelijk 10% korting op een gloednieuwe badkamer! Lees direct meer over onze extra voordelige combi-pakketten.

Deskundig advies nodig?

Bent u ook benieuwd wat een nieuwe keuken kost die voldoet aan uw eisen en wensen? Breng dan gerust een bezoekje aan één van onze Megastores in Apeldoorn of Rijssen. Hier kunt u zich laten inspireren door het ruime aanbod keukens in onze showroom. Wilt u zeker zijn van deskundig advies? Maak dan vooraf een vrijblijvende afspraak met een keukenadviseur. Een afspraak kunt u eenvoudig online inplannen. Wij zorgen dan dat er op uw gekozen datum en tijdstip iemand klaarstaat die u kan voorzien van deskundig advies op maat. U bent van harte welkom. Tot snel!

Online Keukenshowroom >

Maak Afspraak >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Het bijzondere aan deze verhuizing is toch wel geweest het feit, dat de uitstraling van de keuken, het sanitair, de tegels en het wandmeube

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit