Doe de test, welke landelijke badkamer past bij u?

Landelijke badkamers zijn erg veelzijdig en daarom kan het lastig zijn om te bepalen welke landelijke badkamer bij u past. Wij helpen u graag om deze keuze wat gemakkelijker te maken. In dit artikel lopen we een aantal typische kenmerken van een landelijke badkamer langs; aan u de keus welke kenmerken en elementen het beste bij u passen. Uiteraard nodigen wij u ook uit om een blik te werpen in onze showroom in Rijssen of Apeldoorn. Hier beleeft u een prachtige diversiteit van landelijke badkamers en andere stijlen.

Wat is een landelijke badkamer?

Op de vraag hoe een landelijke badkamer er precies uit moet zien is geen duidelijk antwoord op te geven, iedere stijl is immers persoonlijk en verschilt per huishouden. Wel is het zo dat landelijke badkamers gekenmerkt worden door het gebruikt van natuurlijke materialen zoals hout en verschillende soorten gesteentes. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurgetrouwe/warme kleuren zoals wit, crème, offwhite, zandkleuren of bruintinten. Maar u kunt ook voor een tint uit de lichtgrijs-familie kiezen.  Deze natuurlijke elementen in uw badkamer zorgen voor rust en kalmte: uw badkamer nodigt u uit om eens heerlijk te ontspannen. 

 

Landelijke badkamers

Gebruikt u hout, natuursteen of beide?

In landelijke badkamers vindt u vooral natuurlijke materialen. Hierin kunt u zelf kiezen voor het materiaal. Uiteraard is het meestgebruikte materiaal hout. Wellicht is hout niet altijd even goed bruikbaar als vloer, maar zeker wel voor houten elementen in de badkamer. Er zijn zeker mogelijkheden om een houten vloer te verwerken in de badkamer. Of kies voor de houtlook met een keramische vloer! Onze badkamerexpert kan u hier alles over vertellen! Maar steigerhouten elementen of bijvoorbeeld een houten badkamerkastje. Hout is perfect om uw landelijke badkamer de gewenste uitstraling te geven!

Maar u kunt ook volledig voor natuursteen kiezen of juist voor een combinatie. Een prachtige natuurstenen tegel past vanwege die natuurlijke uitstraling perfect in een landelijke badkamer. Iets wat zeer in de smaak valt zijn wasbakken of andere sanitaire voorzieningen van natuurlijke materialen als steen.

Welke soort vloeren en wanden?

Bij de keuze voor muren en vloer in een landelijke badkamer komt de veelzijdigheid van deze stijl weer naar boven. Er is namelijk zeer veel mogelijk. Als u een echt landelijk gevoel wilt creëren kunt u ervoor kiezen om natuurlijke materialen te gebruiken. Tegels in houtlook of van natuursteen passen hier perfect bij. Een minder bekend alternatief die ook zeer goed past in een landelijke badkamer is een muur in betonlook. De textuur en kleur hiervan passen zeer goed bij de kenmerken waar een landelijke badkamer aan voldoet.

Het bepalen van het budget

Om te bepalen welke landelijke badkamer u wilt, houden wij uiteraard rekening met uw budget. Onze badkamers zijn onderverdeeld in 3 verschillende prijsklassen.

Klasse 1: SupreMatie badkamers. Deze badkamers staan voor luxe, design, zeer unieke vormen en ontwerpen. Bij deze luxe komt een hogere prijs kijken als bij de andere klassen.

In klasse 2 hebben wij de TOPkwaliteit badkamers. Bij deze badkamers geniet u van de beste prijs/kwaliteitverhouding die u zich maar kunt voorstellen. Wij zijn erg trots dat wij het mogelijk maken om deze kwaliteit aan te kunnen bieden voor deze prijzen.

Voor degene die weinig willen uitgeven, maar wel kwaliteit in huis willen halen, hebben wij de BUDGET-trendline badkamers. U schaft een complete badkamer aan tegen een aantrekkelijke prijs. Deze badkamer is binnen 48 uur leverbaar en volledig naar eigen wens samen te stellen. Vraag ook naar de mogelijkheden voor montage door onze badkamermonteurs. 

Een eenvoudige en traditionele landelijke badkamer?

Als u kiest voor een eenvoudige en traditionele landelijke badkamer, dan kunt u het beste kiezen voor een boeren badkamer. Deze badkamers kenmerken zich door voornamelijk gebruik te maken van hout. Een houtlook vloer, wandtegels en zelfs een houten badkamermeubels zijn hier de perfecte aanvullingen voor.

Woont u in de stad of een nieuwbouwwoning?

Bezoekers die in de stad wonen of in een nieuwbouwwoning wonen, vinden landelijke badkamers vaak prachtig. Het probleem waar zij tegenaan lopen, is dat zij deze niet vinden passen bij de omgeving waar zij in wonen. In dit geval raden wij aan om de verschillende elementen van een landelijke badkamer te combineren met de moderne elementen van een badkamer. Denk aan het gebruik van een moderne vloer of juist moderne accessoires. Dit kan zeer mooie effecten geven.

Een landelijke badkamer bij Paul Roescher

Kleurgebruik, natuurlijke elementen als hout of natuursteen, de vele mogelijkheden op het gebied van vloeren en wanden, het budget. Er zijn veel elementen waar u uit kunt kiezen als u een landelijke badkamer wilt in uw huis. Het belangrijkste bij het maken van deze keuzes is dat u zich thuisvoelt in uw badkamer. Ga af op uw gevoel bij de kleurkeuze en de keuze voor natuurlijke elementen. Waar voelt u zich het fijnste bij? Welke elementen zorgen ervoor dat u zich thuis gaat voelen in uw nieuwe landelijke badkamer?

We nodigen u graag uit in onze badkamershowroom om de landelijke badkamers te ervaren en om u te inspireren. Alleen op deze manier kunt u de juiste keuze maken. Onze badkamerspecialisten begeleiden u graag tijdens deze inspiratietour. We beantwoorden graag alle vragen die u heeft en adviseren u! Wij nemen altijd de tijd voor u en helpen u bij al uw wensen en behoeftes.

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Het grote voordeel van Roescher is dat alles onder één dak zit."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit