Werkbladenwijzer: Welk keukenwerkblad past bij u?

Stap één heeft u gezet, u heeft een keuken uitgezocht. Gefeliciteerd! Nu moet u een werkblad uitkiezen. Keukenwerkbladen zijn er in héél veel soorten en maten. Hoe weet u welk werkblad bij u past? Wellicht dat dit overzicht u een handje op weg helpt!

Marmeren werkbladen: een exclusieve uitstraling

Een marmeren keukenwerkblad ontstaat door kristallisatie van kalksteen. De prachtige kleurschakeringen en typerende 'aders' in deze natuursteen geven een exclusieve uitstraling. Marmer is zo puur en zuiver dat het zelfs lichtdoorlatend is. Marmeren werkbladen worden steeds vaker gekozen en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.Marmeren keukenwerkblad van Paul Roescher

Granieten werkbladen: tijdloos

Graniet sluit naadloos aan op de 'back to nature' trend. Graniet is een natuursteen en heeft een levendige uitstraling. Het mooie van natuursteen is dan ook dat geen enkel werkblad hetzelfde is, het heeft karakteristieken van de natuur die puur zijn! Graniet is bovendien keihard en daarom uitermate geschikt als keukenwerkblad. Wist u dat graniet op diamant na het hardste materiaal ter wereld is? Bij Paul Roescher koopt u een granieten keukenwerkblad tegen een scherpe prijs, want wij kopen natuursteen groots in en daar profiteren onze klanten van!

Paul Roescher granieten werkblad

Composieten werkbladen: beuk- & vlekbestendig

Composiet is gemaakt van massief materiaal, taaier dan graniet en beuk- en vlekbestendig. Composiet bestaat uit een samenstelling van natuurlijke materialen (graniet, kwarts en harsen), waardoor u zelf de kleur van het werkblad kunt bepalen. Composieten keukenwerkbladen zijn een mooi alternatief voor natuursteen. Een natuurstenen werkblad is nooit helemaal egaal doordat het een natuurproduct is, echter is composiet dat wél! Uw persoonlijke smaak geeft altijd de doorslag in uw afweging tussen natuursteen en composiet. Bij Paul Roescher vertellen we u er graag meer over.

Paul Roescher composieten werkblad

Paul Roescher composieten werkblad

Betonnen werkbladen: ruig & robuust

Beton heeft een industriële, massieve uitstraling. Een betonnen werkblad is kras- en hittebestendig. Bovendien zijn de mogelijkheden met beton eindeloos. Tip: ga voor Light Beton, tachtig procent lichter maar minstens zo sterk! Wij nodigen u graag uit in onze showroom om alle voor- en nadelen te bekijken. 

Paul Roescher betonnen keukenwerkblad

Paul Roescher betonnen keukenwerkblad

Terrazzo werkbladen: een mengsel van natuursteen

Terrazzo, ook wel granito genoemd, is een mengsel van marmer- en natuursteenkorrels gemengd met cement. Zoals de uitspraak van Terrazzo al doet vermoeden is het een product van Italiaanse komaf. Bovendien heeft het werkblad een zeer uniek uiterlijk. Geen enkele korrel is hetzelfde, waardoor ieder werkblad uniek is. Terrazzo werkbladen hebben de kracht van cement en het uiterlijk van natuursteen. Een perfecte keuze voor in uw keuken.

Paul Roescher Terrazzo werkblad

Houten werkbladen: warm & sfeervol

Hout geeft veel sfeer aan een keuken, maar is het wel zo geschikt? Hout krimpt en zet uit bij wisselende weersomstandigheden. Daarnaast is hout niet bestand tegen krassen en moet een houten werkblad goed onderhouden worden. Hout is daarnaast wel tijdloos én duurzaam.

Paul Roescher houten werkblad

Qualitec werkbladen: hot & happening

Qualitec is helemaal hip. Het materiaal is volkern, wat inhoudt dat het werkblad bestaat uit meerdere fenolhars doordrenkte lagen kraftpapier die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst. Het werkblad is voorzien van een toplaag. Een Qualitec werkblad is in vele unieke kleuren en structuren verkrijgbaar en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien is het materiaal kras- en slijtvast voor dagelijkse handelingen. Gebruik wel altijd snijplanken en onderzetters, want diepe krassen van een mes of kringen van een hete pan zijn onherstelbaar. Een Qualitec werkblad past perfect in een moderne keuken. Laat u verrassen in onze showroom!

Paul Roescher Sima Core werkblad

Paul Roescher Sima Core werkblad 

Keramieken werkbladen: lichtgewicht

Keramiek is de toekomst! Minstens zo robuust als natuursteen, maar vele malen lichter. Dit type werkblad is krasbestendig, watervast en eenvoudig schoon te maken. Het materiaal is niet poreus, waardoor vocht en voedselresten niet de kans krijgen om in het materiaal te trekken. Tevens is een werkblad van keramiek hittebestendig. Schalen uit de oven of hete pannen van het fornuis kunt u zorgeloos op het werkblad zetten. Bovendien is een keramieken keukenwerkblad makkelijk te combineren met andere materialen. Aan zoveel voordelen kleeft ook een nadeel, want keramiek is minder goed bestand tegen puntbelasting. Scherpe voorwerpen die op het werkblad vallen kunnen schade veroorzaken in de vorm van schilfers.

Paul Roescher keramieken keukenwerkblad

Glazen werkbladen: creatief & extravert

Think out of the box, ga voor glas. Gehard glas welteverstaan. Het lijkt haast onmogelijk, toch is glas een sterk materiaal. Een glazen werkblad is een echte blikvanger, maar is arbeidsintensief om te onderhouden. Etensresten en andere vlekken zijn duidelijk zichtbaar. Verder is een glazen werkblad behoorlijk exclusief, waardoor het aan de prijzige kant kan zijn.

Paul Roescher glazen keukenwerkblad

RVS: industrieel

Bent u fan van tijdloos design? Kies dan voor een rvs werkblad. Rvs staat voor roestvrijstaal en is gemaakt van chroomnikkelstaal, dat staat voor gemak en hygiëne. Een rvs werkblad geeft net dat beetje extra aan een moderne keuken.

Meer informatie over werkbladen?

Wilt u meer te weten komen over onze werkbladen? Kom dan langs in onze showroom en krijg gratis advies van één van onze keukenadviseurs. Wij raden u aan om een afspraak te maken om er zeker van te zijn dat onze adviseurs niet bezet zijn tijdens uw spontane bezoek.

Maak Afspraak >

Online Keukenshowroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht