De perfecte inloopdouche: 11 tips & ideeën

Een inloopdouche is een fijne plek om dagelijks te ontspannen en op te frissen. Het is de populairste type douche. Er worden de laatste jaren steeds minder douchebakken en douchewanden verkocht, en dat is met een reden! Een inloopdouche is namelijk veel onderhoudsvriendelijker dan een douchecabine. Er zijn minder randen en kieren, waar vuil in gaat zitten. Daarnaast kunt u een inloopdouche zo groot maken als u zelf wil. Een douchecabine is vaak standaard 90 bij 90 centimeter groot. Tenslotte is een inloopdouche strak en modern, vooral wanneer de tegels van de vloer doorlopen.

Tips en ideeën voor de perfecte inloopdouche

Paul Roescher verzamelde een paar tips om de perfecte inloopdouche te kiezen.

 • Ga voor een transparante deur van gehard glas. Een transparante deur maakt de badkamer groter dan een deur van matglas. Daarnaast biedt het zich op de omgeving en komt er voldoende licht de inloopdouche in.
 • Transparante douchewand of een tegelwand? Dit is een persoonlijke keus.  Een transparante scheidingswand vergroot de ruimte, maar een tegelwand als afscheiding biedt meer bescherming en geborgenheid. Daarnaast is een tegelwand makkelijker schoon te maken.
 • Kleine badkamer? Er zijn transparante deuren met een knik op eenderde. Hierdoor is de deur minder groot.
 • Kies niet voor een douchebak, maar laat de tegels van de badkamer doorlopen voor een mooi ruimtelijk effect.
 • Er zijn veel mooie RVS-douchegoten te koop. Het mooiste resultaat krijg u met een douchegoot waarop de tegel kan doorlopen. Hierdoor ziet u bijna niets van de goot. Kies niet voor een drain met allerlei gaatjes, omdat daar haren omheen gaan wikkelen.

Inspiratie inloopdouche

 • Houd rekening met een nisje in de muur. Door een nis te realiseren in een inloopdouche, kunt u gemakkelijk shampoo en douchegel plaatsen. Een nisje is handig, omdat het niet op de muur zit en het de inloopdouche niet verkleint.
 • Gebruik boven de inloopdouche zone 1-verlichting. Dit is verlichting voor de vochtigste zone in de badkamer, namelijk boven de douchekop.
 • Heeft u kleinere kinderen? Zorg dat de douchekop verstelbaar is in hoogte. Een douche in het plafond is mooi, maar voordat het water beneden is, is het al koud.
 • Staat u regelmatig met uw partner onder de douche? Wellicht is het een optie om niet één, maar twee douchekoppen te installeren. Zo voorkomt u dat er iemand in de kou staat.
 • Gaat u een vloertegel uitzoeken voor in de douche? Kies een relatief stroeve tegel. Een gladde tegel kan gevaarlijk zijn.
 • Een fijn formaat voor een inloopdouche is 90 centimeter breed en 120 centimeter lang. Om echt comfortabel te douchen, kunt u gaan voor een bredere inloopdouche van 100 of 110 centimeter.

Gaat u zelf een inloopdouche bouwen? Houd er rekening mee dat er wel het één en ander bij komt kijken. Zo moet een inloopdouche een centimeter aflopen, omdat anders de badkamer blank komt te staan.

Bekijk onze online badkamershowroom

Inspiratie voor een inloopdouche

Ideeën opdoen voor een inloopdouche? Kom naar één van de showrooms van Paul Roescher. Hier ziet u tientallen verschillende voorbeelden van inloopdouches. Hieronder alvast een voorproefje van mooie inloopdouches.

Inloopdouche van Paul Roescher

Inspiratie inloopdouche

Inloopdouche

Inloopdouche met glazen deur

Inloopdouche met glazen wanden

Op zoek naar een inloopdouche?

Bent u van plan om een inloopdouche te kopen en weet u nog niet precies waar u naar op zoek bent? Wij hebben 2 grote showrooms in Rijssen en Apeldoorn waar u genoeg inspiratie op doet. Ook voor advies bent u van harte welkom in onze showrooms. We beschikken over ervaren adviseurs die u graag helpen bij het vinden van de perfecte inloopdouche.

Maak een afspraak Bezoek onze showroom

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken kopen doe je niet maar even tussen neus en lippen door. Wij hadden dan ook echt wel heel veel voorwerk gedaan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit