5 redenen om te kiezen voor een massief houten vloer

Een massief houten vloer wordt vaak gekozen door mensen die warmte en sfeer willen toevoegen aan de ruimte waar de vloer in komt te liggen. Maar er zijn ontzettend veel houten vloeren en hoe kiest u nu de juiste en de vloer die het beste bij u past? Bij Paul Roescher zijn we uit het goede hout gesneden en voorzien u van het juiste houtadvies! Voor u onze showroom komt bezoeken zetten wij alvast 5 redenen op een rijtje waarom u kiest voor een massief houten vloer. 

Massief houten vloer

Met een massief houten vloer wordt een vloer bedoeld van planken die uit één stuk natuurlijk vol hout gezaagd zijn. Een massief houten vloer kan van verschillende houtsoorten zijn, maar in Nederland wordt een massief houten vloer voornamelijk van eiken hout gemaakt. 

1. Stijl & karakter

Veel mensen kiezen voor een massief houten vloer omdat het een authentieke en robuuste uitstraling aan uw huis geeft. Door de fraaie groeven en scheuren in het hout krijgt een massief houten vloer vaak het stempel 'karakter'. 

2. Duurzaamheid & goede investering

Een massief houten vloer is duurzaam en heeft daardoor over het algemeen een vrij lange levensduur. We horen geregeld klanten vertellen over een massief houten vloer die tot wel 40 jaar mee ging. Enige voorwaarde is wel dat de vloer goed onderhouden wordt. We hadden het al even over de structuur van de vloer; een 'beschadiging' maakt een massief houten vloer juist mooi. 

3. Niet in natte ruimtes

Een massief houten vloer past het beste in een woonkamer of gang. Massief hout en vocht gaan niet heel goed samen. Dit komt omdat hout uitzet wanneer het in contact komt met water en vocht. Massief hout is dan een soort spons die alle het vocht absorbeert. Het is daarom niet raadzaam om in uw badkamer of toilet te kiezen voor een massief houten vloer. Maar in deze ruimtes past een tegelvloer veel beter. Temperatuursverschillen zijn ook niet heel goed voor een massief houten vloer; een vloerverwarming is daarom ook niet raadzaam. 

Maak een afspraak

4. Tijdloos en ideaal te combineren

Eenmaal gelegd laat een massief houten vloer zich niet zomaar vervangen. Een massief houten vloer heeft een prijskaartje, als houten vloer experts weten we dat als geen ander. Maar een massief houten vloer is tijdloos en gaat daarom gemiddeld gezien veel langer mee dan andere vloeren. Daarnaast is een houten vloer ideaal te combineren met verschillende soorten woonstijlen. Hierdoor hoeft u niet perse uw massief houten vloer te vervangen als u uw landelijk ingerichte woonkamer wil vervangen voor een moderne woonkamer. 

Een massief houten vloer is ideaal voor een warmte en gezellige sfeer

5. Warmte en gezelligheid

Iedere massief houten vloer is uniek. Dit komt doordat iedere plank zijn eigen kleur en nerven en daardoor een unieke uitstraling heeft. Voor veel mensen is deze unieke uitstraling de reden om een massief houten vloer. Zij willen warmte en gezelligheid creëren in huis, dan is een houten vloer de juiste keus!    

6. Kies voor een Tapis parketvloer

Een extra tip van Paul Roescher: kies voor een Tapis parketvloer. Tapis is een massief houten plank zonder mes en groef verbinding. De losse planken zijn in alle patronen te leggen. De plankjes worden op de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) uitgevuld worden. Tapis parketvloeren zijn er in meer dan 20 houtsoorten o.a.: Jatoba, Kambala, Basralocus, Panga Panga, Eiken, Afzelia. 

Tapis - een massief houten vloer

Meer weten over een massief houten vloer? 

Paul Roescher is de expert op het gebied van massief houten vloeren. Maak een afspraak met een van onze vloerexperts en kies samen met hem of haar de perfecte vloer. Bij Paul Roescher kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar ook. 

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken, badkamer, houten vloer: Paul Roescher heeft ons in alles voorzien."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit