Welk soort vloer past het beste in uw woning?

De keuze voor een vloer is eindeloos. Er zijn zoveel soorten, typen en materialen vloeren, dat het lastig kan zijn om uit al die vloeren uw droomvloer te kiezen. De sfeer van een ruimte begint bij de keuze van de juiste vloer. Bepaal dus eerst welke sfeer u wilt in huis en ten tweede wat praktisch is. Lees hier meer over het uitzoeken van het type vloer die het beste past in uw woning. 

Maak een afspraak

Bepaal de sfeer

Weet u al welke sfeer u in uw huis wilt? Gaat u voor een industriële look of juist voor een landelijke? Is uw interieur klassiek of juist modern? Dat weegt allemaal mee in de keuze voor een vloer. Omdat er zoveel typen vloeren zijn in allerlei kleuren en materialen helpen we u graag met het uitzoeken van de vloer die het beste past in uw woning zodat u zich helemaal thuis voelt in uw huis. Paul Roescher heeft voor iedere ruimte en ieder budget een droomvloer. 

Vloeren Paul Roescher

Wat is praktisch?

Vraag uzelf af wat op dit moment praktisch en haalbaar is. Heeft u kinderen? Dan is vloerbedekking niet praktisch maar kunt u beter denken aan een kindvriendelijke vloer. Heeft u al aan een stille of geruisloze vloer gedacht? Als u huisdieren heeft is het raadzaam om voor een huisdiervriendelijke vloer te kiezen die krasvrij is en die eenvoudig te reinigen is. Heeft u een kleiner budget? Dan is het een slimmere keuze om voor een goedkoper type vloer te kiezen. Als u zichzelf deze vragen stelt zullen er ongetwijfeld al enkele typen vloeren afvallen en wordt het kiezen eenvoudiger. 

Bepaal uw vloerstijl

Er zijn grofweg 4 soorten vloerstijlen. U kunt kiezen uit vloeren in landelijke stijl, industriële vloeren, een moderne vloer en een retro vloer/vintage vloer. Als uw interieur in landelijke, industriële, moderne of retro stijl is, dan is de keuze eenvoudig te maken. Laat uw interieurstijl aansluiten op de vloerstijl

Robuuste materialen, zoals hout of natuursteen, geven woningen een landelijke uitstraling. De natuur, het buitenleven wordt zo in de woning doorgetrokken. Robuuste vloeren en houten vloeren zijn typische voorbeelden van landelijke vloeren. De kleurtinten van een landelijk interieur en een landelijke vloer zijn over het algemeen rustige kleuren en warme kleurtinten. 

Landelijke vloeren Paul Roescher

Elegantie en luxe zijn kernwoorden bij de uitstraling van een moderne woning. Strakke lijnen en vierkanten vormen in het design zijn nodig om de look volledig uit te stralen. Een moderne vloer is dan ook heel anders dan een landelijke vloer. De vloer is altijd de basis voor een strakke lay-out van elke moderne ruimte van uw woning. 

Moderne vloeren Paul Roescher

Gaat u voor een industriële look op de vloer? Met een robuuste vloer krijgt uw huis een stoere uitstraling. En, industriële vloeren zijn niet voor niets bij heel veel mensen geliefd. Dit type vloer past namelijk in elke woning en nu bent u spot-on qua trendgevoeligheid als u kiest voor een industriële vloer. De industriële vloer past bij de trend van nu, want industrieel design is op dit moment helemaal in. 

Industriële vloer Paul Roescher

Teruggaan naar de jaren ‘30, ‘40, ‘50, ‘60, ‘70 of ‘80? Dit doet u met een retro inrichting van uw woning en daar past de retro vloer eigenlijk automatisch bij. Een retro vloer en de stijl retro brengen nostalgie en herkenbaarheid aan in uw woning.

Retro vloeren Paul Roescher

Verschillende typen vloeren, genoeg keus voor iedereen!

Er is ontzettend veel keus op het gebied van typen vloeren. Om het kiezen wat makkelijker te maken zetten we een aantal typen vloeren op een rijtje voor u:

1. Houten vloeren

Houten vloeren hebben karakter. Op het gebied van houten vloeren is er veel keus! Met een houten vloer kunt u qua vloerstijl alle kanten op. Oude tijden herleven met de middeleeuws verouderde vloeren en de vloeren in old english sfeer. Maar er is ook een uitgebreid scala die de hedendaagse trend accentueert. Een houten vloer past ook heel goed in een landelijk interieur. Maar zelfs als uw interieur een industriële look heeft kan een houten vloer heel mooi staan. Heeft u de keuze voor een houten vloer gemaakt? Dan bent u er nog niet. Bij Paul Roescher kunt u kiezen uit diverse soorten houten vloeren:

 • Lamelparket is een samengestelde plank van 3 lagen, terwijl duoparket over het algemeen uit twee lagen bestaat.

 • Een Bourgogne parketvloer bestaat uit planken van 12 cm en breder. Een Tapis parketvloer bestaat echter uit planken onder de 10 cm breedte.

 • Verouderde vloeren worden op een speciale manier behandeld zodat ze een authentieke look krijgen. Ook is dit soort hout daardoor zeer geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld in een kantine of feestzaal.

 • Hongaarse punt vloer
  De hongaarse punt vloer is een hele mooie (houten) vloer. De vloer oogt wat strakker en rustiger dan het visgraat legpatroon omdat de vloerdelen van de Hongaarse punt onder een hoek van 60 graden worden gelegd. Het is een prachtige vloer die in veel ruimtes past. Wilt u meer weten over de Hongaarse punt vloer? Neem dan contact op met Paul Roescher of maak een afspraak

2. Laminaatvloeren

U bent op zoek naar een laminaatvloer. Goede keuze! Maar weet u ook al voor welk soort laminaat u kiest? Bij Paul Roescher kunt u een kijkje nemen in een breed aanbod waarin geen enkele vloer hetzelfde is. Onze diverse soorten laminaat verschillen in kleur, dikte & breedte, houtdessin en wel of geen V-groef. Het fijne aan een laminaatvloer is dat de vloer geen stof opneemt en dat er geen viezigheid aan hecht. Daardoor is hij gemakkelijk schoon te maken: stofzuigen is in veel gevallen al genoeg! 

Laminaat vloeren Paul Roescher

3. PVC vloeren

Nederland valt massaal voor de PVC vloer! Een PVC vloer is een fantastische keuze voor wie een onderhoudsarm alternatief zoekt voor een houten vloer. Het is een bijzonder sterke, vlakke en vormvaste vloer die zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes en die makkelijk in het onderhoud is. En heeft u al gehoord hoe stil een PVC vloer is wanneer u erover loopt? De PVC vloer is een goed voorbeeld van een stille of geruisloze vloer, een kindvriendelijke vloer en een huisdiervriendelijke vloer. Dat de PVC vloer ook nog eenvoudig te reinigen is, maakt deze vloer ongekend populair. 

Er zijn 2 soorten PVC vloeren:

  • Dryback PVC
   Een dryback PVC vloer is eigenlijk hetzelfde als een PVC vloer, maar een dryback PVC vloer wordt direct op een geëgaliseerde betonvloer verlijmd.  Een verlijmde PVC vloer laat namelijk veel warmte door en is daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast heeft de vloer een geluidsisolerende werking en is het onderhoudsarm.

  • Visgraat PVC

                        De visgraat PVC vloer is dé vloerentrend van dit moment. Met een visgraat PVC-vloer haalt u het                                    beste  van twee werelden in huis: het combineert de klassieke, authentieke uitstraling van een houten                          visgraat vloer met de praktische voordelen van een PVC-vloer.

PVC Dryback vloeren Paul Roescher

 

PVC visgraat vloeren Paul Roescher

Tegeldecor PVC is een vast verlijmde (dryback) PVC-vloer, die ervoor zorgt dat uw vloer een uitstekende akoestiek heeft en veel warmer aanvoelt dan een plavuizen tegelvloer. Door de V-groef aan de vier zijden is het tegelpatroon bovendien prachtig zichtbaar.

4. Keramische vloeren

Is het hout? Is het PVC? Nee, het is een tegel! Keramisch parket biedt de uitstraling van een houten vloer met de voordelen van een tegel. Een houtlook tegelvloer (oftewel keramisch parket) heeft een aantal grote voordelen. Keramisch parket is wat betreft kleur en structuur nauwelijk van echt hout te onderscheiden. Bovendien is het parket kras- en stootbestendig, makkelijk te reinigen en onderhoudsvrij. Een ideale keuze dus! Maak uw huis huisdierproof met krasvrije houtlooktegel. 

Keramisch parket Paul Roescher

5. Mozaiek vloeren

Mozaïektegels zijn bijzonder geschikt voor het accentueren van bepaalde wanden of vloeren. U kunt eindeloos prachtige effecten creëren in uw woonkamer, badkamer, keuken of toilet. Mozaïektegels zijn buitengewoon kleurrijk en sfeervol. Mozaïek heb je in verschillende kleuren en materialen. 

Moziek tegels Paul Roescher

6. Natuursteenlook vloeren

Is het uw droom om in uw nieuwe inrichting een natuurstenen vloer te leggen? Natuursteen is, zoals de naam al aangeeft, een natuurproduct en bevat fossiele resten. Daardoor is iedere tegel weer een verrassing, een kunstwerk dat verstopt zat in de grond! Er zijn heel veel soorten natuurstenen vloeren. Denkt u aan: gezoet, gepolijst, Belgisch hardsteen, leisteen en gekalibreerd. Ook een marmervloer hoort tot de natuurstenen vloeren. Natuurstenen vloeren zijn gevoelig voor krassen.

Wilt u liever een onderhoudsvrij alternatief voor een natuurstenen vloer? Kies dan voor een natuursteenlook vloer! In de WorldTegelExpo van Paul Roescher vindt u een ruime keus aan natuursteenlook vloeren. 

Natuursteenlook vloeren Paul Roescher

Voel je thuis!

Iedereen verdient een fijne plek om te wonen. In een huis waar u zich echt thuis voelt. Creëer de stijl die bij u past of vraag advies aan de verkoopadviseurs van Paul Roescher. Bij Paul Roescher kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar ook. En door het professionele advies en die echte Twentse gastvrijheid voel je meteen dat het goed zit. Je voelt je thuis bij Paul Roescher!

 

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"... De keuken is naar volle tevredenheid geworden. En ik raad iedereen aan, koop een keuken bij Roescher!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit