Retro vloeren

Teruggaan naar de jaren ‘30, ‘40, ‘50, ‘60, ‘70 of ‘80? Dit doet u met een retro inrichting van uw woning en daar past de retro vloer eigenlijk automatisch bij. Een retro vloer en de stijl retro brengen nostalgie en herkenbaarheid aan in uw woning.

Maak een afspraak

 

Paul Roescher retro vloer

 Soorten retro vloeren

  • Vintage vloeren: Voor een instant retro-gevoel is een vintage vloer in uw woning een goede keuze. Verweerd hout heeft bijvoorbeeld die kracht om gelijk nostalgie op te roepen. Niet alle vintage vloeren zijn van hout, want ook steensoorten of andere materialen die een verhaal met zich meedragen en oud aandoen bewerkstelligen dit effect.

  • Authentieke vloeren: Een authentieke vloer is een vloer, die karakter uitstraalt. Meestal is het materiaal hout en zelfs heel specifiek eikenhout gelegd in een visgraat. Dit was toen in de mode en is dat nu weer opnieuw!

  • Funky PVC vloeren: Met dit type vloer worden vloeren van PVC bedoeld die opgebouwd lijken te zijn uit kleine tegels, waarin een retro-patroon verwerkt is. Heel traditioneel kan dat in de kleuren donkerbruin, oranje en geel, maar er zijn natuurlijk meer variaties op te bedenken die het retro en naar uw smaak maken.

Trek de stijl van uw retro vloer door in uw woning

Als de vloer eenmaal ligt dan kan daarna de rest van uw woning ook retro  Kies verder voor meubilair met ronde vormen, zoals ronde tafels en pak uit met plastic stoelen in flitsende kleuren. Op de wand mag een motief of patroon. Accessoires die echt retro zijn, zijn:

  • Servies met een uitgesproken print

  • Veel planten, vooral cactussen en vetplanten

  • Platenspelers of een koffiemolen waar de bonen in gemalen moeten worden

  • LP’s op de muren

  • Antieke kunst of antieke voorwerpen

  • Vintage vitrages

Een totale woning in retro-stijl is pas af als de retro-vloer gecombineerd wordt met een klassieke keuken en een klassieke badkamer. Met een vrijstaande houtkachel kunt u in uw woonkamer eveneens nostalgie uitstralen.

De prijzen van toen gelden nu nog

Er wordt afgerekend in euro’s, maar de prijzen zijn nog als in het guldentijdperk bij Paul Roescher. Voor een retro vloer bent u per vierkante meter goedkoper uit dan elders.

Maak een afspraak 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Nu de keuken geleverd is, hebben we bevestigd gekregen dat Roescher de juiste keuze is."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit